Зимова риболовля, що потрібно рибалці

Зимова риболовля, що потрібно рибалці

23.12.2023
0

Якщо на водоймі є лід, потрібно цим користуватися, про це знає будь-який захоплений рибалка, а значить ми знову на риболовлі. Наші заповітні місця дарують спокій і умиротворення, а в глибині душі зріє надія на спіймання рекордного трофея, цей стан знайомий усім любителям рибного лову, почасти саме він є однією з багатьох причин масового паломництва на береги водойм у всьому світі. А ми не тільки самі насолодимося процесом, але ще й знімемо відео про трофейну риболовлю судака на жерлиці, яке можна побачити на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Що одягнути на зимову риболовлю
  • Приділяємо увагу всім частинам тіла
  • Безпека на льоду

Одяг, і взагалі, екіпірування для риболовлі взимку з льоду і не тільки, не менш важливе, ніж, власне, рибальські снасті. Саме від нього залежить, чи буде людина почуватися впевнено в процесі заняття улюбленим захопленням, чи ні. Занадто спекотно або холодно - це зовсім не той стан, заради якого люди вирушають на природу, приділимо цьому питанню заслужену увагу

Почнемо з взуття, адже замерзання організму починається, зазвичай, саме з них. Перше правило - зимове взуття має бути трохи вільнішим, ніж літнє. Таким чином досягається краща циркуляція крові в ногах, що важливо, та й шкарпетка знадобиться дещо товстіша, ніж у теплу пору року. Підошва у зимових черевиків або чобіт має бути бездоганною, вона не повинна ковзати, бути тонкою, а протектор потрібен досить глибокий і зачіпний, за потреби, для руху чистим льодом, одягають спеціальні протиковзкі пристрої-льодоступи. Взуття з шипами, на наш погляд, не дуже практичне, тому що ходити в такому можна тільки на природі, по льоду або снігу, на асфальті або бетоні вони швидко стануть непридатними, або доведеться перевзуватися, на холоді це не додасть комфорту, та й тягати додаткову пару не практично. До речі, щодо матеріалу, з якого виготовляють верх взуття, то він не обов'язково має бути суто шкіряним, нині існує достатньо матеріалів, які не лише не поступаються натуральним, а й перевершують його, і навіть коштують більше. Добре, якщо взуття матиме мембрану, тоді ноги дихатимуть і не відволожаться.

З одягу варто звернути увагу на костюми, спеціально розроблені для риболовлі в холодну пору року. Зазвичай це комбінезон і штани, виготовлені з міцного непромокального матеріалу, сучасні стандарти дають змогу виготовити дуже гідний одяг, при цьому не за всі гроші світу. Комбінезон конструктивно відмінно сидить, не сповзає, забезпечуючи свободу рухів, а куртка гарантує захист від намокання, вітру, має, найчастіше, безліч різноманітних кишень, зокрема захищених, на блискавці. Різні регулювання допоможуть підрегулювати цей стовідсотково функціональний одяг під особливості фігури, роблячи його ще зручнішим. Серед додаткових бонусів простота догляду, часто бруд з нього можна видалити навіть без замочування і прання з хімчисткою, простою щіткою.

Кілька слів варто сказати про головний убір, адже саме через голову втрачається значний відсоток тепла, а можна і зовсім застудитися, цих неприємностей легко уникнути, використовуючи шапку, захисну маску, тим паче що величезна безліч варіантів дають змогу вибрати річ на свій смак і гаманець. Правильний захист голови і шиї рибалки захистить не тільки від переохолодження, а й від намокання, вітру, а часом і від шкідливого сонячного випромінювання, що особливо актуально в яскраву сонячну погоду, коли сонце, відбиваючись від земної поверхні, наздоганяє не лише згори, а й з боків і навіть знизу, забезпечуючи іноді справжні опіки, які не поступаються літнім. Якщо доведеться рибалити на яскраво білому снігу в сонячну погоду, варто задуматися про сонцезахисні окуляри, вони і від ультрафіолету захистять, і від вітру очі закриють.

Корисно мати хоча б один комплект спеціальної термобілизни, адже самі виробники звертають увагу, що важливо дотримуватися принципу багатошаровості, водночас усі елементи мають відповідати одному стандарту, а саме - мати схожі характеристики, що дають змогу, з одного боку, дихати тілу, а з другого - утримувати тепло, не пропускаючи всередину одягу вологу й холод. Варто порушити це правило, і ефективність всього костюма зведеться до нуля. Наприклад, якщо під термобілизну одягнути бавовняну футболку, то вона, найімовірніше, відволожиться від поту і дискомфорт із застудою не змусять себе довго чекати. Найімовірніше, саме через такі моменти деякі рибалки старого гарту люблять покритикувати сучасний одяг із, як вони вважають, "шкідливої синтетики".

Особливу увагу варто звернути на безпеку на льоду, дотримуючись досить простих правил, можна уникнути багатьох неприємностей. Мати при собі, особливо в незнайомих, неперевірених місцях і пішню, і бур. Перший інструмент дасть змогу промацати шлях на предмет небезпечно тонкого льоду або майн під снігом, другий допоможе просто і швидко виконати акуратні лунки потрібного діаметра. Завжди при собі необхідно мати досить товсту мотузку і "рятувальні засоби", хоча б у вигляді елементарних саморобних заточених штирів або цвяхів, таких, які можна зручно і надійно стискати в долонях, вони допоможуть "закогтіться" за край криги і витягти себе з ополонки в разі "несанкціонованого купання". Мотузка дасть змогу допомогти витягнути на лід колегу, якщо він опиниться у воді й підійти до нього можливості не буде. Мотузка повинна мати легкий вантаж на кінці, для точного далекого кидка, і петлю, щоб накинути її на руку, оскільки замерзла кисть самостійно утримати "руку допомоги", найімовірніше, не зможе. "Рятувальники" дуже важливо мати під рукою, зазвичай їх зв'язують мотузкою і вішають на шию. І нехай ці поради вам ніколи не знадобляться.

Чергова риболовля добігла кінця, вона була чудова, але все одного разу закінчується, пора додому, з трофеями і новими яскравими враженнями. А вибрати і купити товари для зимової риболовлі та активного відпочинку з доставкою по Україні можна в інтернет магазині FishBum.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->