Зимовий береговий джиг

Зимовий береговий джиг

09.12.2023
0

Незважаючи на те, що за вікном настала зима, впевнений лід на водоймах встановлюватися не поспішає. Це сумно, але зовсім не привід залишатися вдома і впадати у відчай, адже можна вирушити на берег водойми і половити рибку, та й прогулянки на свіжому повітрі взимку не менш корисні, ніж у будь-яку іншу пору року. Ось і ми вирішили не сидіти на місці, а поїхати на найближчу водойму і як слід половити хижака. Наші пригоди відображені на відео про зимову риболовлю з берега на джиг, побачити яке можна на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Як знайти хижу рибу взимку під час ловлі джигом із берега
  • На що ловити спінінгом взимку
  • Особливості берегового зимового джигового лову

Знайти хижу рибу у водоймі взимку дуже непросто, особливо на незнайомому місці. Для цього потрібні човен і ехолот щонайменше, втім, досвідчений місцевий житель впорається з цим завданням навіть краще. Але навіть якщо всього перерахованого вище, знайти і зловити заповітний трофей також можна, ба більше, цей процес буде навіть більш цікавим і в чомусь непередбачуваним. Для активного пошуку знадобиться досить легке, довге вудилище з відповідною котушкою і плетінкою правильного діаметра, і, звісно, оптимальний набір улюблених приманок. Нам знадобиться здійснювати далекі закидання, адже в цю пору року риба перебуває далеко від берега, в дуже глибоких руслових ямах, і саме звідти потрібно її вивуджувати. Справедливості заради потрібно уточнити, що глибока яма сама по собі не є обов'язковою і єдиною умовою для риб'ячої зимівлі, до справи долучаються й інші чинники, наприклад, наявність і сила течії, достатня кількість розчиненого у воді кисню, структура дна, і багато чого ще, щоправда, відомого лише самій рибі. Якщо після деякого часу підводна живність так і не дала про себе знати, то варто переміщатися на інші місця, довго впиратися сенсу немає, оскільки зима не літо, риба переміщається мало і мляво, якщо її немає, сподіватися на те, що вона з'явиться найближчим часом не варто.

Ловити хижака зимовим спінінгом з берега можна найрізноманітнішими принадами, непогано покажуть себе ті самі, що й улітку, з тією різницею, що вони мають надавати можливість здійснювати повільні й дуже плавні проводки. Саме така тактика правильно імітує поведінку підводних мешканців у період холодної води, коли і день короткий, і їжі не багато, а отже, сили треба заощаджувати до настання сприятливішого часу, ніхто ні за ким особливо ганятися не стане, а підозріло жвавий об'єкт, навпаки, навіть відлякає. Мабуть, це чи не єдине правило, якого потрібно дотримуватися неухильно, все інше лежить у царині рибальського експерименту і залежить від особистого досвіду конкретного спінінгіста.

 Як і в будь-якого напрямку лову риби, у зимового спінінга є свої особливості, виділимо головні з них:

  • Для початку необхідно виявити місце стоянки потенційних трофеїв, у період дуже холодної води це особливо важливо, зима - це не літо, коли риба активна і постійно в русі, до того ж може стояти буквально де завгодно, була б їжа поблизу.
  • Навіть у разі виявлення місця стоянки хижака змусити його клювати не так-то просто, тут потрібно буде проявити максимум винахідливості, бажано разом із досвідом, бажано не тільки особистим.
  • Проводка приманки має завжди здійснюватися повільно і плавно, тільки така анімація правильно імітує поведінку всього живого в цю пору року, коли холодно, мало їжі і світла. Жоден хижак не буде атакувати жертву, упіймання якої потребуватиме витрат енергії більше, ніж принесе в підсумку.
  • Холодна вода надзвичайно прозора, у ній помітно багато чого з того, що пройде повз увагу влітку, у досить каламутній воді, та й під час повільної проводки риба має змогу розглянути деталі. Не надто товстий флюрокарбоновий повідець вітається, як і реалістична принада не надто яскравих забарвлень, хоча бувають і винятки, потрібно пробувати.

Ось і минув черговий день на риболовлі, з тих, що в рахунок життя не зараховується, радісний і яскравий. А щоб було з чим піти на наступну риболовецьку сесію, варто вибрати і купити снасті для риболовлі та товари для активного відпочинку в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->