Успішна ловля карася на поплавок

Успішна ловля карася на поплавок

09.09.2022
1

Як же прекрасно просто взяти легку поплавочну вудку і відправиться половити карасика! Заняття, на перший погляд, не хитре, примітивне навіть. А от не погоджуся з таким твердженням. Так вважають, хто-небудь рідко його ловить, або ловить переважно в вкрай перенаселених озерах, з невеликими тугорослими карасиками-монетками, які через нестачу корму, з голодухи, клюють завжди і на все. Зараз же мова піде про сьогодення, дикому, аборигентів українських водойм, його величності караса, вгодованому і примхливому, але вельми спортивному і дуже смачному. Наше чергове відео про ловлю карася на поплавочну вудку в Сорокашах, яке розмістив у себе ютуб канал про риболовлю FishBum.

  • Сорокошичі – рибальське Ельдорадо
  • Ловля на поплавок родом з дитинства
  • Секрети успішної риболовлі на карася

Коли справжній рибалка чує на назву цього невеликого населеного пункту, розташованого на півночі від Києва, у нього починає прискорено битися серце і виникає важко переборне бажання негайно зібрати снасті і відправитися туди, де мешкає і ловиться найбільша риби, від плотвички до сома, на будь-який смак. Причому, за чутками, вона ловиться там завжди і виключно в трофейних розмірах, а зловити можна хоч мішок. Звичайно, деяка частка істини в цьому є, але в реальності це, на жаль, перебільшення, хоча і щось в цьому все-таки є.

У рибальському календарі настало деяке затишшя в активності хижої риби, літній жор давно закінчився, навіть, можна сказати, встав на паузу, а осінній ще й не думає починатися. Але це ж не привід сидіти вдома і нудьгувати. Досить просто переключиться на іншу риболовлю, наприклад, половити карася на поплавочну вудку. Добре б там, де народу і суєти поменше, в компанії хороших, близьких людей, та щоб помедитувати вдосталь, про життя подумати, як, бувало, в дитинстві. Відмінна ідея, якщо є така можливість – дуже рекомендується нею скористатися.

Щоб зловити карася, для початку, потрібно знайти правильне місце, де ця риба живе, для початку, хоча б теоретично. А краще самому посидіти в перспективному місці з вудкою і перевірити наявність і активність риби. Якщо таких не буде виявлено, то краще не втрачати час і ресурси даремно, а перейти в інше місце, інформаційна допомога місцевих рибалок при цьому буде дуже до речі.

Якщо ж буде спіймано деяку кількість трофеїв, нехай навіть не дуже великих, означатиме, що карась тут живе і годується, відмінний знак. Тепер слід попрацювати над поліпшенням якості уловів. Для цього потрібно підгодувати як слід. « Як випливає » це не обов'язково означає « багато », це означає досить. Зверніть увагу, що водну рослинність радикально чистити не варто, це може змінити підводну обстановку, що напевно не сподобається Карасю і він просто піде і не повернеться, нам такий розворот абсолютно ні до чого. Тому – можемо трохи очистити місце, як можна менше змінюючи обстановку в місці лову.

Важливе значення має структура дна. Якщо воно через чур мулисте, то наш корм буде провалюватися в нього і результат буде мінімальний, якщо взагалі буде. Чи не досвідчений рибалка, швидше за все, так нічого і не зрозуміє, просто махне рукою, зітхне і піде нове місце шукати, що неправильно. Ситуація не дуже приємна, але, тим не менш, можна виправити. В цьому випадку можна підсипати трохи піску, він то і зміцнить дно. Його можна змішати з місцевим мулом, щоб не виділявся яскравою плямою на загальному темному тлі, в загальному, потрібно пробувати. А вже потім, на цей своєрідний стіл, і буде доставлятися підгодівля на карася.

Карась рибка ненажерлива, але примхлива. Сьогодні йому одне подавай, завтра інший, це ціла наука, без досвіду тут ні як, не факт, що все відразу вийде, але вийде – це точно. Починати слід з перевіреної класики. Горох, макуха, можливо щось з живої підгодівлі, типу хробака або опариша, що-небудь та спрацює. Не варто забувати про загальний правилі – дрібна летюча фракція, швидше за все, збере дрібниця, нам таке точно потрібно?

Обладнати власне зручне уловисте місце найправильніше там, де планується ловити більш-менш регулярно. Якщо там прохідний двір, то напружуватися не варто, бо потім не доведеш, що тиждень рибу на точку ставив.

Тепер про снасті. Здавалося б, що може бути мудрого в поплавочній вудці. Але немає, скрізь є свої тонкощі, і рибалка з поплавком не виняток.

Уділіще. Легка карбонова вудка для махової риболовлі – це саме те, що потрібно. Карась не любитель течії і великих глибин, він живе в заростях, з не дуже великими глибинами. У таких місцях зручніше управлятися саме легким махом.

Ліска. Товсті діаметри краще не використовувати, це все-таки не короп. Для основний правильно взяти моно не товщі 0.25 – 0.3 мм, для повідця, відповідно, тонше, 0.18 – 0.2 мм. Щодо кольору питання спірне, універсальний варіант прозора волосінь, а на поводок – тонкий флюрокарбон.

Поплавок. Ідеальним варіантом який-небудь легкий і чутливий. Добре себе зарекомендували моделі з товстою антенкою, вони більш помітні на будь-якому тлі.

Про карасеву риболовлю можна говорити довго, але краще подивитися, як це виглядає в живу, а краще взяти вудку і відправиться на берег самому, ні хвоста, ні луски!



Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->