Термоси та інший термоізольований посуд

Термоси та інший термоізольований посуд

14.01.2022
1

Термоси та інший термоізольований посуд для відпочинку на природі

Важливість посуду, який здатний зберігати вміст із початковою температурою в похідних умовах, важко переоцінити. Причому цей вміст як гарячий, просто теплий або холодний, являти собою і сніданок, обід або вечерю, і улюблений напій, чай або каву. А можна і лід, у спеку прохолодний напій чудово охолоджує. Але вибір типу та виду – заняття відповідальне, про це ми й поговоримо у нашій статті.

  • Різновиди термоємностей, їх призначення
  • Як підібрати оптимальний варіант термо посуду

Посуд для збереження продуктів у холодному та гарячому вигляді буває наступним:

  • Термоси
  • Термокухлі
  • Термочашки

Термоси є найчастіше використовуваними ємностями для будь-якого поціновувача активного відпочинку на природі. Можуть використовуватися як напоїв, так продуктів. У першому випадку шийка термоса більш вузька, таке забезпечить мінімальний контакт вмісту з навколишнім середовищем, другий варіант дозволяє помістити всередину ємності практично будь-які продукти, а потім просто витягти їх і помити саму ємність.

Такий посуд можна носити з собою завжди і скрізь, але якщо колба виготовлена ​​з харчової нержавіючої сталі. Якщо колба скляна, то для походів вона не дуже підходить, так як дуже тендітна і будь-якої миті може розсипатися, зате краще утримує тепло або холод.

Термокухлі це свого роду термоси, але розраховані вони на індивідуальне використання, мають кришку і напувалку. Добре підійдуть для офісу, автомобіля, кемпінгу, тобто в ситуаціях, коли не передбачається активних дій, а потрібно просто спокійно насолодитися напоєм у відносно спокійній обстановці. Мають кришку, але не таку ґрунтовну, як у термоса.

Термочашки схожі на термокухлі, але у них немає кришки. Це максимально проста і надійна конструкція, її просто мити, і коштує вона дешевше за попередні варіанти. Її вміст охолоне не так швидко, як у звичайній чашці, але і з термосом, і навіть з термокухлем, за цим параметром термочашка або термостакан, звичайно, не зрівняються. Це від них не вимагається. Відмінний вибір для посиденьок на природі, та й в офісі знадобиться.

Найбільшого поширення набули термоси з харчової нержавіючої сталі, тому що їх складно зіпсувати і неможливо розбити. У більш дорогих моделях виробник застосовує більш тонкий метал, вони легші, причому це не позначається на їх надійності.

У деяких випадках у сталевих колбах використовується додаткове внутрішнє покриття, воно запобігає контакту вмісту безпосередньо з металом, тому в таких можна зберігати рідини з вмістом кислот, наприклад, чай з лимоном. Та й мити колбу з таким покриттям простіше, навіть без використання потужних миючих засобів. Але таке покриття вимагає певної обережності, покриття не можна дряпати.

Є моделі термосів, у комплекті яких включено кілька чашок, якщо очікують виїзди в кількості кількох людей, такий варіант буде кращим.

До деяких моделей термосів можуть йти додаткові ремені для перенесення, що також може бути дуже корисним у деяких випадках. Наявність ручки на корпусі також може бути перевагою.

Для вибору оптимального варіанту термопосуду цієї інформації, швидше за все, буде достатньо. Це допоможе купити відмінний термос або інший посуд аналогічного призначення, який роками служитиме своєму власнику.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->