Практичне заняття з лову судака з льоду в глухозимі

Практичне заняття з лову судака з льоду в глухозимі

11.02.2022
1

Як упіймати судака з льоду в глухозимі? Напевно, таке питання не раз виникало у всіх зимових рибалок, які практикують зимове блиснення цієї дуже цікавої, але водночас досить примхливої ​​та непередбачуваної хижої риби у водоймах України. На цю тему було сказано та написано чимало. А ми вирішили піти трохи далі, тому просто поїхали на найближчу водойму і зняли докладне відео про лов судака взимку у висок з льоду.

  • Судак взимку, де живе, як ловити
  • Приманки для стрімкого блиску
  • Детальна відео інструкція з ефективних судакових проводок

Судак у глухозимі є просто еталонним привіредою, змусити його атакувати приманку може далеко не кожен рибалок, навіть досвідчений, не кажучи вже про новачків. Звичайно, про цю загадку сказано чимало, але одна справа – слова, зовсім інша – наочна допомога з ефектом особистої присутності.

Примхливість судака взимку безпосередньо пов'язана з його низькою активністю, вода холодна, витрата енергії на рух велика, особливо не поактивничаєш. Та й прозора вода видає всі рибальські секрети набагато охочіше, ніж улітку. Ще питання – де ловити, у яких місцях? Адже вся риба взимку має звичку збиратися в одному місці, великими групами, у цій ситуації чи пан, чи зник. Знайшов – піймав, не виявив – йди додому без улову.

Щоб знайти судака взимку є кілька способів, з яких найбільш робітниками є виявлення скупчення білої риби, хижак буде десь поблизу, або скупчення самих рибалок, коли вони полюють спільно за судацькою зграєю, досвідчене око визначає це з напівпогляду. Звичайно, це може здатися не етичним, і є любителі рибалки в абсолютній самоті, і засуджувати це не правильно, зате в колективі шукати простіше, та й веселіше. Загалом кожному своє.

Спіймати судака у виска в глухозимье найвірніше методом прямовисного блиску, на балансири, бокоплави, блешні або спеціальні воблера, виби. Їх існує безліч, при виборі варто звертати увагу на гру приманки, її фарбування та міцність покриття. Погодьтеся, прикро втрачати робочу приманку тільки тому, що судак начисто «злизав» з неї лакофарбове покриття.

Найбільш уловисті приманки виготовляються вручну, рибальськими практиками, що вкладають у свої твори не лише багаторічний досвід, а й частинку душі. Такі снасті судак відчуває здалеку і клює набагато охочіше.

Проведення на судака взимку в холодній, навіть крижаній воді сильно відрізняється від анімації приманки влітку. Будь-який різкий або зайве різкий рух не тільки не привабить рибу, але навіть відлякає її. Тому девіз риболовлі на хижака в глухозім'ї – розміреність та акуратність, плавність та поступовість. Саме це можна наочно спостерігати в нашому відео, практично інструкції, як упіймати судака в глухозімені з льоду на прямовисне блиск.

Говорити про зимовий лов хижака можна багато і довго, але краще все-таки зайти на наш рибальський ютуб канал FishBum і побачити все на власні очі.


Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->