Як зловити рибу на стример

Як зловити рибу на стример

04.02.2022
1

Дуже часто виявляється, що нове – це добре забуте старе, і риболовля у цій закономірності не є винятком. Є така стародавня рибальська принада - стример, або борідка, або мушка. Вона відома з давніх-давен, вона і рибу справно ловить, і конструктивно не надто складна, і за ціною доступна абсолютної більшості рибалок, та й самому зробити можна.

  • Різновиди рибальських стримерів
  • Де і як використовувати
  • Переваги

Рибальських стримерів зустрічається величезне, практично нескінченне, безліч. У цьому й принадність цієї приманки, адже завжди можна вибрати з цієї різноманітності відповідний варіант, або навіть зробити самому щось нове.

Стримери для джига можна ефективно використовувати для анімації класичною сходами джигів. При потягу шерсть на приманці трохи стискається, на паузі, навпаки, розпушується. Додатково галявина працює як парашут, роблячи переміщення стрімера у водній товщі плавним і дуже привабливим для будь-якої хижої риби, і не лише хижої.

Як показує практика, така риба, як судак, завжди був дуже небайдужим до всіляких борідок. Особливо ефективною конструкцією вважається судакова борідка, зі спеціальним поплавком з пінопласту. Її можна сміливо вважати своєрідним прототипом сучасного воблера, правда дуже спрощеним, зате дуже уловистим.

Київська борідка на судака прив'язується на довгий або навіть дуже довгий повідець із волосіні діаметром 0.3 – 0.4 мм і закидається у водойму, будучи змонтованою на особливому дротяному відводі зі свинцевим вантажем. Після досягнення монтажем дна починається проведення, рівномірне або ривкове, за ситуацією. При потягу борідка притискається на дно, шерсть стискається, на паузі приманка спливає, а шерсть розпушується. Точно невідомо чому, але на хижака таке чергування діє просто забійно.

Хто ловив жереха, той знає, наскільки розумна і непередбачувана дана риба, яких праць варто спровокувати її на клювання. Натомість результат, однозначно, цього вартий. І тут може вистрілити його величність стример. Не дуже великий, але гострий і міцний одинарний гачок з вовняним узлісном здатний буквально порвати дорожчі імениті приманки, наприклад, блешні або воблера.

Стрімери для лову окунів, пов'язані у вигляді гірлянди, нерідко здатні принести рекордні улови. Мабуть, вони нагадують смугастому хижакові зграйку дрібних рибок, що граються біля поверхні. Особливо результативна така рибалка поблизу класичних окуневих котлів, коли за проводку можна вивудити відразу пару, а то й більше особин. Це дуже захоплююча і видобутка лов.

Цікаво використання стримерів як додаткове оснащення разом з іншими приманками, наприклад, блешнями або бомбардою. Оснащені пухом або шерстю трійники на вертушках або коливаннях здатні суттєво збільшити їх уловистість, це знають усі досвідчені рибалки-спінінгісти.

Використовувати стримери дуже просто, вони можуть вистрілити в будь-якій рибальській ситуації, а значить і застосовувати їх варто завжди, коли це доцільно, і як самостійну спінінгову або джигову принаду, і як доповнення при виготовленні складного рибальського монтажу. Ця, на перший погляд, дрібниця може приємно здивувати рекордним трофеєм, причому спроби розловитися на інші приманки можуть невдалими. Рибальський експеримент при цьому вітається, як і нестандартні проводки, монтажі.

Переваги стримерів для риболовлі:

  • Невисока вартість
  • Універсальність, іноді ловить навіть мирну рибу
  • За наявності деякого досвіду можна виготовити самостійно
  • Стабільний позитивний результат, що регулярно приносить трофеї
  • Можна придумати власні конструкції та успішно обловити їх
  • Працює цілий рік, у різних місцях, по різній рибі
  • Виручає, коли інші приманки ігноруються рибою

Виходячи з вищесказаного, принада стримера для лову риби на джиг, спінінг є однією з тих, які обов'язково повинні бути в арсеналі будь-якого рибалки, будь то новачок або його просунутий колега.


Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->