Сучасний костюм для зимової риболовлі

Сучасний костюм для зимової риболовлі

17.09.2021
1

Теплий сучасний костюм для зимової риболовлі

Зимова риболовля, як ніяка інша, вимагає підвищеної уваги до екіпіровці, а саме - одязі. Рибалка в цьому випадку виявляється намертво затиснутий між жорсткими вимогами. З одного боку, неприпустимий перегрів, так як намокла від поту одяг - це найкоротший шлях до застуди, а з іншого боку і замерзати над лункою в очікуванні клювання теж не варіант. Як же домогтися золотої середини? І відповідь на це питання є, - необхідно просто купити якісний сучасний костюм для зимової риболовлі.

  • Що відрізняє якісні зимові костюми для риболовлі
  • Як правильно підібрати
  • Особливості носіння

Будь-яка хороша річ характеризується, перш за все, матеріалами, з яких вони виготовлені. Не є винятком і рибальські костюми. Основна проблема для зимового рибалки - знайти універсальний костюм, в якому і переміщатися комфортно, і посидіти в очікуванні клювання не холодно. Великим плюсом буде також прийнятну вагу, який позбавить від носіння на собі зайвих кілограмів. І дуже важливий такий параметр, як непромокаемость, бо на водоймі, навіть взимку, погода буває дуже різна.

Всі ці нюанси враховуються при розробці добротної сучасного одягу, ще на етапі розробки. Весь секрет криється в правильних матеріалах, і, звичайно ж, надійної фурнітури. Часто береться особлива тканина, яку спочатку винаходили для специфічних умов використання, наприклад, у військовій сфері, або навіть освоєння космосу. Згодом вона стає доступною широкому колу людей, до їхньої великої радості, але потрібно розуміти, що коштувати копійки вона не може, за визначенням.

Якщо потрібен зручний зимовий одяг для риболовлі взимку - варто відразу приготувати деяку суму грошей, зате потім вона прослужить своєму власникові довгі роки. Це вигідна покупка, в результаті вона виявиться навіть дешевше, ніж якщо купувати дешевий одяг щороку. А якщо ще й застудитися через погану куртки або комбінезона, то усвідомлення актуальності наявності взимку правильного мембранного костюма прийде ще швидше.

Отже, справжній зимовий костюм для риболовлі повинен виконувати наступний завдання:

  • Добре зігрівати в статиці
  • Відводити надлишки і вологу в динаміці (завдяки особливій мембранної тканини)
  • Захищати від промокання
  • Чи не пропускати пориви вітру
  • Чи не сковувати рухів
  • Мати мінімально можливий вага
  • Довго служити і просто очищатися від забруднень

Ці параметри завжди вказуються сумлінним виробником, якщо з немає, то варто задуматися, а чи варто зв'язуватися з подібним товаром.

В Україні найбільшу популярної отримала продукція таких фірм і торгових марок:

  • Norfin
  • Shimano
  • Fahrenheit

Для того, щоб отримати повне задоволення від використання сучасного зимового рибальського костюма слід правильно його вибрати, тобто підібрати свій розмір, визначитися з зразковими умовами експлуатації і пріоритетними властивостями. Адже є костюми з підвищеними дихаючими властивостями, посиленою вітро і водозащитой, суперлегені, і так далі. Якщо особливої ​​необхідності в яких-небудь видатних властивості немає, то краще сконцентрувати свою увагу на чомусь іншому. Варто пам'ятати, що оплачуватися кожна «фішка» буде окремо і часом вельми недешево. Зате якщо необхідність в ній є, то, як то кажуть, треба брати, бо користуватися даними придбанням належить роки, а то й десятиліття.

Перед придбанням зимового костюма для зими обов'язково потрібно зрозуміти головний принцип його носіння, а саме: всі «навороти» працюють тільки якщо весь одяг на людині буде мати аналогічні властивості. Наприклад, що користі від дихаючого верху куртки, якщо поверх неї буде одягнений кондовий целофановий плащик-дождевічек. Конденсат НЕ буде відводиться і рано чи пізно вся одяг буде відволожуватися. Так і народжуються міфи про те, що всі ці новомодні речі з їх особливими властивостями - марна трата грошей, що, звичайно ж, істиною не є.

У висновку варто окремо відзначити, що і чистити подібні речі потрібно тільки за допомогою спеціально призначених для цього коштів, а краще в спеціально призначених для цього організаціях. Так, це теж варто деяких грошей, але це, мабуть, єдиний спосіб не зіпсувати хорошу річ.


Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->