Секрети і тонкощі лову риби на річці Десна

Секрети і тонкощі лову риби на річці Десна

19.08.2022
1

Наближається осінь, і хоч справжній сезон лову хижої риби ще не настав, але приступати до цього захоплюючого заняття вже пора. Для досвідчених київських рибалок питання про те, куди саме їхати не варто, звичайно ж на ближню до Києва річку Десну. Саме про це рибальському пригоді розповість наше відео про ловлю хижої риби на Десні, яке представляє вашій увазі наш канал про риболовлю FishBum.

  • Вибір місця і способу лову
  • Снасті і приманки
  • Особливості риболовлі на Десні

Справжня рибалка, з гідним релаксом і якісним єднанням з природою можуть відбутися виключно на природі. Ні, міська рибалка теж має місце бути, але дика річка все ж поза конкуренцією.

У риболовлі поблизу великого міста, яким є, наприклад, Київ, є ряд недоліків, серед яких і величезна кількість бажаючих зайнятися активним відпочинком. І всі вони спрямовуються на заповітні точки, яких не так і багато, тому єдиний спосіб якісно порибалити – використання човна, благо заборони на її використання на невеликих річках, без використання мотора, немає. Зверніть увагу, законність такого виїзду необхідно заздалегідь ретельно з'ясовувати в кожному конкретному випадку.

Ловля хижака на невеликій річці здається більш простим завданням, ніж, наприклад, спінінг на великому водоймі, так як зон пошуку менше. З одного боку, це так, але все ж для досягнення успіху важливо знати і виконувати деякі правила. Якщо річка має більш-менш сильна течія, то шукати рибу на самій стремнине сенсу немає. Чи не буде вона там стояти, це банально важко. Оптимальним місцем будуть всілякі « вершки » і тихі заплави. Ще краще – межа швидкого і повільного течії. Там затримується їжа для різної мирної риби, там вона годується, а іноді і живе. Саме там є чим поживиться судаку, щуці, окуню або сому.

Хорошими місцями для лову спінінгом є ділянки на мілинах серед річки, так звані коси, особливо гарні місця з різкими перепадами глибини, звали в ями і виходами з них. Саме звідти хвостатим розбійникам зручно здійснювати свої набіги за видобутком.

Річка Десна славиться своїми підмитими берегами з впали в воду деревами. Ловити в таких місцях складно, багато обривів, зате дуже цікаво і результативно. Під корягами нерідко ховаються вельми гідні екземпляри, знаючи це завжди можна розраховувати на завидний улов.

Почати ловлю хижої риби можна з класичного джига. При цьому потрібно звернути увагу на всі нюанси, починаючи від ваги і форми і моделі силікону. Чималу роль грає і проводка. Тому вкрай не рекомендується зациклюватися на чомусь одному, інакше ключик не підібрати.

Як вудилища для подібної риболовлі підійде легкий чутливий бланк, не обов'язково з дорогою топової лінійки, головне, щоб підійшов, ліг в руку, самому спінінгісту. Тут важливо фіксувати найменші контакти з рибою, це дозволить повністю контролювати ситуацію. Іноді здається, що риби в конкретному місці немає, а насправді просто її не цілком влаштовує сама приманка, і, якщо її замінити, можна домогтися відмінного результату.

Якщо не працює силікон, в бій відправляються принципово інші приманки, наприклад, мандули, або блешні. Мандули виготовляються переважно вручну, але це не знижує їх уловистість. Не варто ігнорувати і силікон ручної роботи, як правило, він ще не знайомий рибі, що помітно підвищують шанси на результативну поклевку.

Будь-яка річка має свої особливості, і Десна не є винятком. Вона відрізняється норовливим характером, маючи досить швидке перебіг, стабільно підмиває береги, частково змінюючи русло. Дерева з цих берегів падають в воду, утворюючи завали, так привабливі для різної риби. Таким чином, іноді новачки закидають свої приманки вдалину, і очікувано нічого не можуть зловити, в той час, як риба в цей час знаходиться в прямому сенсі у них під ногами. Не варто упускати можливість обловити деснянські коси, в достатку присутні в околицях.

Якщо проводка класичної рівномірної результату не принесла, то варто спробувати джигову сходинку, про яку часто забувають при лові на блешні, і абсолютно марно. Дуже добре показали себе на Десне такі приманки, як тейл-спіннери, вони впевнено ловлять не тільки окуня, середнього і великого, але і іншого хижака, єдине уточнення, на нього не варто ловити в місцях, багатих зачепами.

Якщо в поле зору потрапила ділянка Десни з уповільненим течією, то пропускати такої не варто ні в якому разі. Саме там, швидше за все, стоять об'єкти, гідні уваги. Для початку варто як слід обловити його незачіпляющіміся снастями, оснащеними офсетними гачками, якщо явних зачепів виявлено не буде, можна використовувати і інші види монтажів і приманок.

У висновку звернемо увагу на те, що бажаючих половити на таких чудових місцях завжди було досить, тому виїжджати на риболовлю краще не надто пізно.

Ось така вона, річка Десна, загадкова і прекрасна. Відправляйтеся на її береги і переконайтеся в цьому самі.



Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->