Рибальські приманки зі їстівного силікону

Рибальські приманки зі їстівного силікону

17.12.2021
1

Рибальські приманки зі їстівного силікону, секрет уловистості

М'які рибальські приманки з силікону давно і заслужено зайняли своє місце в рибальських ящиках захоплених спінінгістів. Вони впевнено та стабільно ловлять щук, судаків та окунів, і не лише їх, цілий рік. Завдяки різноманітності форм і кольорів з їх допомогою завжди можна підібрати ключик навіть до самої незговірливої ​​риби, а цілком демократична ціна робить їх доступними практично для будь-якого рибалки.

  • Відмінність приманок із їстівного силікону
  • Гідності й недоліки
  • Корисні поради

Особливе місце серед силіконових приманок займають приманки зі їстівної гуми. Чим же такі гарні ці силіконки і чому риба ловиться на них краще? Вся справа в спеціальному складі даного матеріалу, і, як наслідок, особливої ​​роботи цих монтажів. Звичайно, їстівність матеріалу не говорить про те, що його можна вживати з пивком. Та й для риби це не є прийнятною їжею. А ось смакові рецептори підводних розбійників їстівна здатна дуже порадувати, а це означає, що в момент хватки вона не відразу усвідомлює каверзу, не виплюне ароматизований силікон або твістер з пащі, і спінінгіст з більшою часткою ймовірності зробить результативну підсічку.

Спроби ароматизувати приманку для риболовлі робилися раніше. Почалося все з банального вимочування у спеціальних смако-ароматичних складах. Ефекту було досягнуто, але намітилися деякі незручності, смак і запах трималися на приманці дуже недовго. А постійно додавати склад не практично, хоча це цілком підходящий варіант для підбору робочого запаху, коли під рукою різні склади.

Перевага їстівного силікону в тому, що його смак і запах впроваджені виробником прямо в сам матеріал, він виділяється під час проведення поступово, протягом усього терміну життя приманки. У момент хватки їстівний компонент виділяється активніше, і риба відчуває у себе в роті щось апетитне, а не шматок гуми, що підозріло пахне. Саме тому потенційний трофей не викине силіконку з пащі, принаймні зробить це не одразу, а рибалка матиме достатньо часу правильно відреагувати на атаку риби.

Звичайно, у будь-якої рибальської принади є свої переваги та недоліки, не є винятком і їстівня. До її переваг відносяться:

  • Висока уловистість, велика привабливість для підводних мешканців
  • Велика ефективність у дні безкльовини, порівняно із звичайним силіконом
  • Здатність зловити рибу саме великого, трофейного розміру

Недоліки теж є, хоч і не багато:

  • Вища ціна
  • Найменша міцність, в порівнянні з класикою

Насамкінець поділимося власним досвідом:

  • Рибальські приманки зі їстівного силікону завжди повинні бути в арсеналі будь-якого рибалки спінінгіста.
  • Краще мати приманки різної форми, розміру та забарвлення, так як це дозволить підібрати саму уловисту форму монтажу практично для будь-якої рибальської ситуації.
  • Починати лов, особливо в незнайомому місці, варто зі звичайного, перевіреного силікону, а якщо успіху досягти не вдається - сміливо використовуйте їстівну, нерідко така тактика дозволяє впевнено уникнути нуля.
  • У спінінгових приманках із їстівного силікону часто використовується сіль, яка допомагає якісно збалансувати її під час проведення. Так ось, вона швидко вступає в реакцію зі звичайним металом, що призводить до швидкого псування оснастки, тому ці елементи по можливості повинні бути виготовлені з нержавіючої сталі, або бути захищеними спеціальним захисним покриттям від корозії.

Ці прості, але актуальні відомості наочно розповідають про переваги особливої ​​категорії силіконових приманок з додаванням їстівних компонентів, сподіваємось, що після прочитання цієї статті сумнівів щодо їх ефективності не залишиться.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->