Принади із силікону для спінінгової риболовлі

Принади із силікону для спінінгової риболовлі

11.11.2023
0

Річка Десна в Україні справедливо вважається щучою, особливо багата вона на цю хижачку у своїх затоках, старих, а й на основному руслі спіймати щуку на спінінг цілком собі можна, зазвичай вона стоїть у місцях зі слабкою течією, на зворотних течіях, біля корчів і підмитих берегів, під кущами. Саме туди і вирушили ми пополювати на цю зубасту бестію, про що зняли відео про ловлю щуки на Десні, подивитися яке можна на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • На що зловити щуку восени
  • Силіконові приманки для лову щуки
  • Як правильно оснастити приманку з силікону
  • Тонкощі проводки, джиг і спінінг

На що зловити щуку восени? На це запитання так і тягне відповісти: так на все. І це буде правдою, але тільки частково. Безумовно, коли риба дуже активна і її дуже багато, вона ловиться буквально на кожному закиданні, але ж усім рибалкам відомо, що таке свято випадає в наших краях раз на рік, та й то не у кожного. А з цього випливає, що підбирати уловисту приманку потрібно буде з усією ретельністю, уважно відстежуючи реакцію на неї потенційного трофея. Щоб частково звузити коло пошуку, для початку зупинимося на такій популярній серед спінінгістів приманці, як силіконка. Вона настільки багатогранна, що дає змогу домогтися успіху як досвідченому спінінгістові, так і новачкові, для цього потрібно не лінуватися, а в разі відсутності реакції риби міняти силікон і джиг-головку, також не забуваючи експериментувати з проводкою. На перший погляд, це завдання не з простих, може здатися навіть, що це довго, нудно і непередбачувано. Але зате скільки задоволення, коли починаєш отримувати клювання за клюванням, у той час як у колег по захопленню систематичний "мабуть тиск".

Отже, за всієї різноманітності спінінгових приманок із м'якого, і не дуже, силікону особливу увагу варто зупинити на відносно великих і зовсім, здавалося б, величезних силіконках. Адже щука просто обожнює зжерти дещо побільше, про це свідчить навіть її паща, а вже про ненаситність цієї хижачки ходять легенди. Отже, дрібнити з приманками в цьому разі не тільки недоцільно, а часом навіть неприпустимо. Виняток у цьому правилі потрібно робити під час риболовлі, коли у щуки в череві закінчує дозрівати ікра, тобто їй просто нікуди заковтувати велику здобич. Щоправда, тут же виникає питання, а чи не залишити хижачку в цей час у спокої, давши їй шанс нормально принести потомство, але це вже особиста справа кожного рибалки, головне законів не порушувати.

Оснащувати приманку варто не менш ретельно, ніж підбирати її саму. Причому зовсім не тільки для того, щоб домогтися більш далеких закидів. Річ у тім, що від огрузки безпосередньо залежить гра снасті, поведінка самої приманки. Наприклад, сильно огружена снасть буквально "прилипає" до дна, що не завжди добре. Оптимально домогтися деякого зависання, перед падінням, у такий спосіб вона має шанс довше залишатися в полі зору риби, а отже, і виступати активним подразником і провокатором. До речі, варто пам'ятати, що і сама приманка, тим паче велика, має вагу, це потрібно враховувати, оскільки навантаження на бланк вудилища має свої межі. Загальне правило для підбору огрузки - що тепліша вода, то важчий вантаж і різкіша гра, що холодніша, то легша снасть і плавніші рухи, на межі завмирання.

Найпоширенішими способами виготовлення монтажів для лову на приманки з силікону є:

  • Класичний, на жорсткій джиг-голівці, коли гачок жорстко поєднується з головкою зі свинцю
  • Шарнірний, при цьому гачок і вантаж мають роз'ємне з'єднання
  • Дроп-шот, дає можливість грати на місці, обловлюючи обрану точку максимально ретельно
  • Різноманітні рознесені монтажі, наприклад, відвідний поводок, техас тощо

У принципі, сказати, що будь-який із різновидів найкращий, не можна, але ось у деяких ситуаціях їхні переваги будуть явними, для з'ясування ефективності потрібно експериментувати. Отже, володіти навичками використання всього перерахованого вище повинен кожен рибалка, який поважає себе. Відмовляючись від усього різноманіття на користь чогось одного, втрачаєш можливість піймання риби, коли саме цей метод може виявитися найефективнішим.

У висновку, варто окремо зупинитися на способі проводки силіконової приманки. Це дуже істотний момент, оскільки від нього залежить, у підсумку, чи відбудеться упіймання заповітного трофея, чи він залишиться байдужим до всіх наших намірів. Знову ж таки, будь-якої універсальної, на всі випадки життя, проводки в природі не існує, а ось закономірність є. Що холодніша вода і пасивніша риба, то плавнішою і повільнішою має бути анімація силіконки. Адже підозріло активна й життєрадісна не за сезоном живність щонайменше насторожить хижака, а то й зовсім відлякає його з точки лову. А ось у період максимальної активності риби, коли життя навколо кипить, дуже доречною буде саме агресивна проводка, бо вона не вибиватиметься із загальної "двіжухи". Елементарна спостережливість допоможе спінінгістові домогтися бажаного клювання, а ось якщо риба явно активна, а клювання немає, отже, щось робиться не так, і потрібно міняти приманку, проводку, огрузку, місце, врешті-решт, і все вийде, будьте впевнені.

Щоб зловити рибку, потрібно, щонайменше, взяти в руки вудку і вирушити на берег водойми, а щоб було що взяти, варто для початку вибрати і купити уловисті снасті для риболовлі, зробити це можна в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->