Приготування риби, смачні поради

Приготування риби, смачні поради

19.11.2022
0

Річкова риба у деяких людей, навіть рибалок, не асоціюється з їжею. У деяких це пов'язано з ідейними міркуваннями, але найчастіше це відбувається через небажання возитися з кістками, які в достатку присутні в спійманих трофеях. Кістки в прісноводної рибі таки присутні, з цим не посперечаєшся. Але з цим можна і потрібно успішно боротися, тим більше що це чи не єдиний її недолік. Адже саме її їли наші предки століттями, це наша звична їжа. Свіжа, тільки що спіймана, і притому дика, яка виросла на волі риба по праву вважається кращим і найбільш корисним блюдом. Про те, як готуємо її ми, показано в відео про оброблення риби і жарку риби в клярі, традиційно розміщене на рибальському ютуб каналі Fishbum.

  • Правильний інструмент для оброблення риби
  • Отримання філе з тушки
  • Запаковка – основа правильного використання риби
  • Як обсмажити рибу, просто, смачно і швидко

Для ефективної оброблення риби не обійтися без якісного інструменту. Перш за все, це тонкий гострий ніж, для приготування філе – філейний. Можна і інший, але спеціалізованим працювати, все ж, зручніше. Так як рибу безпосередньо на столі ніхто не обробляє, то знадобиться обробна дошка, краще якщо вона буде призначена тільки для риби, тоді можна не переживати, що рибні запахи будуть додаватися, наприклад, в м'ясо або в ковбасу. Як варіант – запечатати дошку в пакет, але існує значний ризик того, що вона порветься в самий невідповідний момент, ножем адже працюємо, як ніяк.

Відкриємо маленький секрет – грамотно оперуючи правильним ножем, при наявності деякого досвіду, можна звести до мінімуму наявність кісток в рибі, тут, звичайно, потрібно дивитися, яка саме це риба, судак або лящ, але прагне до цього можна і потрібно. І тоді на виході отримаємо цінний і смачний продукт, який можна давати навіть дітям.

Отже, цінний продукт, а саме рибне філе свіжоспійманої дикої риби, готове, що його чекає в подальшому? Варіанта всього два, або на сковороду, в каструльку, на виготовлення смачного блюда з риби, або в холодильник, а то і в морозильну камеру, до кращих часів, як говориться. Якщо зберігати філе в плани не входить, то ріжемо його на порційні шматочки, солимо, перчим, додаємо інші спеції за смаком – і вперед. А ось якщо потрібно запасти риб'яче м'ясо про запас, то приділимо йому ще трохи часу, перед визначенням в пункт зберігання. Для початку підготуємо правильну тару, головне, щоб вона сама по собі не займала занадто багато місця, холодильник не гумовий. Потім укладаємо в неї злегка підсолене філе, можна зі спеціями, за смаком. Тепер можна і на зберігання визначати, в холодильну або морозильну камеру, якщо умови дозволяють, то і просто на балкон, якщо не на довго.

Існує багато варіантів приготування страв зі свіжого або свіжоморозива м'яса, тут кому що подобається. Але є і універсальні варіанти, які напевно сподобаються більшості, саме до таких відноситься філе риби в клярі, просто, швидко, і, що важливо, дуже смачно. Тут нічого складного немає, але технологію знати треба. Як це робимо ми можна подивитися в нашому кулінарно-рибальському відео. Це коли рибалка одночасно ще і кулінар, або навіть кухар, прекрасне поєднання навичок і умінь. Приємного і пізнавального перегляду, а якщо потрібно купити робочі снасті для риболовлі, то це можна зробити в інтернет магазині Fishbum.


Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->