Намети для зимової риболовлі, як вибрати, особливості використання

Намети для зимової риболовлі, як вибрати, особливості використання

21.01.2022
1

Як ловити рибу взимку в комфортних умовах

Напевно, багато зимових рибалок мріяли про те, як поєднати домашній комфорт в умови зимової водойми. На перший погляд, це неможливо, але, якщо замислитися, тобто варіанти.

  • Комфортне укриття для зимової риболовлі
  • В яких умовах використовується
  • Переваги та недоліки зимового намету

Людство давно вже винайшло таку цікаву річ, як намет. А згодом трохи змінило її, доопрацювало, прибрало все зайве, додало корисне, і в результаті вийшов зручний та комфортний переносний складний будиночок для зимової риболовлі з льоду.

Конструктивно найкращий намет для зимової риболовлі – це легкий і міцний, він не повинен займати занадто багато місця і бути надмірно важким. Каркас повинен швидко приводиться в робочий стан, витримувати інтенсивні пориви вітру.

Для тривалих рибальських сесій краще тепліші варіанти, з можливістю установки похідних печей, при цьому дуже важливо, щоб вона мала достатню вентиляцію та спеціальні отвори для виведення димоходу. І цими вимогами нехтувати не варто, адже йдеться про техніку безпеки.

Захист від намокання також дуже актуальний, навіть у мороз, так сніг, потрапляючи на дах, тане, а вода, що утворилася в результаті, не повинна проникати всередину. За наявності підлоги в ньому мають бути отвори для лунок, адже використовуватиметься вона на риболовлі.

Найкращий варіант матеріалу, з якого робиться каркас намету, без сумніву, це пластик, він легкий, міцний, гнучкий і не боїться корозії. Сучасний наметовий каркас витримує суттєві навантаження та служить довго.

Не варто забувати про фіксацію намету на льоду, адже мало приємного в гонці за переносним житлом, що втікає в далечінь. Найчастіше для цієї мети використовують спеціальні сталеві кілочки, можливо з різьбленням для загвинчування в лід. Вони одягаються в петлі кріплення і таким чином утримують укриття в будь-яких умовах, найвідповідальніші виробники включають їх в комплект.

В основному, зимовий намет використовується для статичних видів риболовлі, тобто тоді, коли можна ловити з одного місця, не переміщаючись водоймою в пошуках риби. Наприклад, коли належить ловити мирну із загодованих лунок, або погрітися в очікуванні клювання на розставлені жерлиці з живцями. Але якщо належить ловити хижака «на проході», тобто там, куди риба приходить на годівлю регулярно, також можна і потрібно використовувати цю корисну конструкцію.

Переваги намету для риболовлі:

  • Дозволяє створити комфортні умови у похідних умовах
  • Швидко встановлюється та розбирається, для цього не потрібні додаткові інструменти чи особливий досвід
  • Чи не займає занадто багато місця, і не важить багато
  • Можна вибрати варіант на будь-який гаманець

Недоліки:

  • Придбання потребує деяких витрат
  • Потрібно виділити місце у сумці або рюкзаку
  • До речі, один із недоліків зимових наметів дозволяється за допомогою простих санчат. У всякому разі, переміщатися по льоду на риболовлі з досить об'ємним вантажем стає набагато легше.

Отже, переваг у зимових наметів явно більше ніж недоліків, тому можна сміливо рекомендувати їх до придбання та активного використання.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->