Вертикальне блисніння з льоду

Вертикальне блисніння з льоду

24.12.2021
1

Хижак з льоду взимку у висок

Спіймання хижака взимку є однією з найзаповітніших бажань кожного рибалки, що практикує лов у цей період року. Інтерес представляє не тільки сам процес, який справді сам по собі дуже захоплюючий, але й безпосередньо об'єкт лову, адже хижа риба має особливий смак та мінімум кісток.

  • Особливість поведінки хижої риби у зимовий період
  • Снасті для лову хижака взимку
  • Проведення та анімація приманки

Так як температура у водоймищі в холодну пору року сильно знижується, а риба, як відомо, істота холоднокровна, то відбувається логічний процес - вона уповільнює свій життєвий цикл, метаболізм уповільнюється. Взагалі, взимку сповільнюється все живе у водоймі, саме цей давно доведений факт обов'язково варто брати до уваги рибалці, що ловить будь-яку рибу з льоду в дуже холодній воді. Саме стрімке блиск ідеально вписується в концепцію зимової риболовлі.

Якщо використовувати літню, досить агресивну анімацію по холоду, то результатом буде тотальне безкльов'я, риба просто не зрозуміє цього, насторожиться, а то й залишить дислокацію. Звідси висновок - працюємо принадою повільно і плавно, з відповідними паузами, для цього і була вироблена спеціальна тактика вертикального блиску взимку.

Щоб зайнятися стрімкою рибалкою на хижу рибу потрібно мати такі снасті:

  • Не надто довгий, але й не зовсім короткий вудильник певної жорсткості
  • Легка котушка для волосіні або шнура
  • Лісочка або плетений шнур
  • Набір спеціалізованих приманок

Побір вудки для відважування справа відповідальна, від цього залежить якість гри приманкою, результативність підсічки та результат виведення. Крім цього, вудильник повинен бути зручним для самого рибалки. Наявність кивка можлива, але не обов'язково. Це залежить від багатьох факторів, серед яких жорсткість хлистика, тип та вага приманки, вид риби.

Котушка підбирається під вудлище, тут важливо досягти правильного балансу, робоча вудка для рибалки все одно що скрипка роботи Страдіварі для музиканта. Не варто забувати при цьому про такий важливий параметр, як лісомісткість, вона повинна вміщати достатньо волосіні або шнура, інакше ловити буде некомфортною, як мінімум.

Що саме використовувати як основну волосінь, моноліску або плетений шнур, залежить від переваг рибалки.

Лісочка більш пластична, вона здатна виступити на стороні рибалки, амортизуючи ривки трофею, не допускаючи сходу або урвища. Луше зупинитиме вибір на спеціалізованих серіях. Лісочка підійде для класичної техніки вилучення риби вручну, оскільки вона меншою мірою схильна до заплутування, ніж шнур. Монолеска не вбирає воду, а отже, не замерзає на морозі. До того ж спеціальні зимові лінії виготовлені зі спеціальних полімерів, що не дубіють на низьких температурах.

Рибальська плетенка також має ряд переваг, серед яких висока чутливість, велика міцність при меншому діаметрі. Але й коштує вона дещо дорожче. Шнур легко працювати, якщо просто викидати його на лід, за класикою, для нього необхідна котушка, якою можна працювати приманкою та на виведенні. Для захисту від обмерзання використовуються спеціальні мастила та просочення.

Важлива частина оснастки для лову хижої риби з льоду у виска це приманки. Вони не повинні здійснювати при анімації занадто різких рухів, мати власну гру на паузах, що мають властивість поступово згасати перед повною зупинкою. До класичних зимових блешні відносяться:

  • Балансири
  • Бокоплави
  • Вертикальні блешні
  • Приманки, виготовлені з м'якого силікону, такого, щоб починав працювати при найменшому ворушінні

Різні невеликі блешні-наздоганялки, які встановлюються вище основної приманки, категорично вітаються і здатні істотно збільшити уловистість всієї снасті.

Будь-яких суперуловистих і універсальних приманок на всі випадки життя не існує в природі, тому чим більше різних блешень, блешень і блешень буде під рукою, тим вище буде шанс добути відмінний улов. Потрібно знати особливості кожної приманки та користуватися цими знаннями відповідно до конкретних умов. І взагалі, частіше бувати на водоймі, і тоді можливість упіймання рекордної риби стане лише питанням часу.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->