Усвідомлена риболовля на воблера

Усвідомлена риболовля на воблера

20.11.2023
0

Осінь йде своєю чергою, а значить немає приводу не сходити на риболовлю за хижаком, з джигом. Наші пригоди, як зазвичай, були відзняті на відео про ловлю хижої риби, судака і щуки, на спінінг, побачити його можна і потрібно на рибальському каналі FishBum. А в сьогоднішній статті приділимо увагу ловлі риби на сучасні воблери.

  • Завдання рибальської спінінгової приманки для риболовлі
  • Правильно підібрана приманка - важлива складова успіху
  • Робимо висновки

За вікном усе свідчить про те, що скоро спінінгова риболовля стане мало актуальною, вода охолола, риба відійшла від берега і взагалі майже пішла з прибережних ділянок водойм, настав час підбити деякі підсумки, поговорити про найуловистіші принади, спланувати свої дії до наступного рибальського сезону теплої води. Сьогодні мова піде про воблери.

Завдання будь-якої приманки на хижака, звісно, ловля риби, але не абияка, а систематична і, бажано, риби залікової. Домогтися цього можна, якщо ретельно підійти до підбору цих самих приманок, роблячи висновки і з власного досвіду, і з такого від колег по захопленню. В іншому разі удача посміхатиметься нам тільки випадково, і не факт, що часто, а це не наш метод.

Отже, наш досвід підказує, що найдорожча приманка не завжди найбільш уловиста, а недорогий варіант свідомо не робочий. У достатку всіляких блешень, воблерів, силіконок так складно розібратися, але це тільки на перший погляд. Трохи спостережливості, і все вийде. Адже можна порадитися з друзями, підписатися на правильний рибальський канал, що заслуговує на довіру, а потім самому піти на берег і поекспериментувати, запросивши як найавторитетнішого експерта хижу рибу, бо вже вона то не помиляється.

Якщо досвіду немає зовсім, або його мізерно мало, дешеві варіанти відкидаємо зі старту, оскільки серед таких приманок дуже багато відвертого барахла, купиш таке, гроші на вітер викинеш, а кілька дешевих воблерів - це вже один, але гідний зразок, ось його й купуйте, не помилитеся. А вже після набуття досвіду можна і в бік недорогих реплік подивитися, коли вже є розуміння, що там до чого, і як воно має працювати на практиці.

Під час вибору воблера важливо розуміти, кого будемо ловити, до того ж цей "хтось" може змінювати свої уподобання, залежно від температури води, конкретного місця риболовлі, пори року і навіть часу доби. Для простоти вибору відповідальні виробники обов'язково вказують такі параметри, як довжина приманки, її вага, обов'язково забарвлення, плавучість, наявність камери, яка шумить. А ось яку конкретно рибу їм ловити, вказують далеко не всі і ось чому. Річ у тім, що заздалегідь дуже важко сказати, що можна зловити на ту чи іншу приманку, вже дуже багато чинників на це впливає, перевірено на практиці. Зрозуміло, що якщо воблер великий, то він не для дрібниці, і навпаки. Але це - як загальне правило, і працює це правило не без винятків. Виробляти своїми зайвими рекомендаціями просто не хоче збивати з пантелику досвідчених спінінгістів, які на те й досвідчені, бо обізнані про різні нюанси, з яких і складається риболовля.

З написаного вище можна зробити деякі висновки, а саме:

  • Не всякий дорогий воблер ловитиме, як, утім, і його дешевший "колега", не обов'язково завідомо не робочий, усе залежить від якості виготовлення і розуміння рибалкою умов його використання.
  • Для ефективної риболовлі на воблера правильно перебувати в постійному пошуку й експерименті, зайвої інформації не буває, якщо є можливості скористатися досвідом колег - беремо і користуємося, не нехтуємо.
  • Звертаємо всебічну увагу на звички й особливості поведінки хижих риб, особливо звертаємо увагу на те, чим вони харчуються в конкретний час, у конкретному місці, наша принада має максимально імітувати зовнішній вигляд, поведінку кормового об'єкта хижака.
  • Уважно вивчаємо характеристики приманки перед купівлею, дотримуючись правил пріоритетів. Якщо зазначено, що він ловить щук, наприклад, це ще не вирок, він, найімовірніше, і великого судака спокусить, заодно із сомом, та й рекордного розміру окунь також повз не пройде. А ось суспендер від плаваючого воблера за поведінкою у воді відрізняється вельми істотно, і таких нюансів безліч, тому уважно вивчаємо все, що можна, зіставляємо з особистим досвідом і в підсумку отримуємо чудову протиотруту від "мабуть тиску". Загалом, визначаємо для себе дійсно важливе в характеристиках приманки, і не зациклюємося на другорядних або відверто несуттєвих.

Вибрати й купити уловисті воблери для лову хижої риби на спінінг можна в інтернет-магазині FishBum, Київ, Україна, там же можна отримати грамотну консультацію щодо рибальських снастей різного призначення.


Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->