Осіння рибалка на бігфіш

Осіння рибалка на бігфіш

30.09.2022
0

З одного боку, осінь — це сумний час, природа готується до засипання, все набуває друк деякої приреченості, але це не привід сидіти вдома, і ми вирушаємо на улюблену річку за черговими трофеями, тим більше що є цілком реальний шанс зловити щось особливе. Все, що відбувається знято на відео про осінню риболовлю на Бігфіш, тобто велику рибу, яке представляє вашій увазі рибальський ютуб канал Fishbum.

  • Вдале місце для риболовлі вирішує
  • Принади, підбираємо самі вловисті
  • Проводка, її роль в успішній рибалці

Наша рибалка в цей раз буде проходити на відомій річці Десне, яка славиться своїми щуками. Саме ця риба буде об'єктом пильної уваги з нашого боку на сьогоднішньому виїзді. Як і будь-яка риба, щука вважає за краще цілком певні місця, і якщо знати, які саме, то шанси на її упіймання істотно підвищуються.

Кращі місця для щучої риболовлі на Десні найчастіше розташовуються в безпосередній близькості від берега. Обривисті береги з зворотним або сповільнюється течією є класичними щучими мисливськими угіддями, а якщо поблизу ще і підводні аномалії на кшталт корчі або різкого перепаду дна є, то велика плямиста розбійниця там напевно присутній.

Вибір приманки дуже відповідальне заняття, тут дрібниць бути не може, потрібно враховувати буквально все. Однозначно не варто зациклюватися на чомусь одному, і вже точно не потрібно ігнорувати перевірену класику, наприклад, в разі лову щуки, обов'язково варто половити на коливаються блисни, адже результат в цьому випадку може приємно здивувати.

Проводка визначає гру приманки, а значить і її привабливість для потенційного трофея. Немає поклевкі на різку сходинку – переходимо на плавну рівномірку, дивись, і вистрілить. При охолодженні води занадто агресивні анімації поступово втрачають свою актуальність, починаємо більше уваги приділяти повільним і плавним рухам, справа йде до зими.

Щука, дуже часто, особливо восени, дуже поважає щодо плавну рівномірну проводку з періодичним дотиком приманкою дна. Особливо добре діє така тактика в поєднанні з великими приманками, адже рибі не дуже-то вигідно женуться за дрібною рибкою, а ось велика видобуток – зовсім інша справа, разок вхопив, і ситий.

Підбір приманки часто допомагає піти від нуля, тому спінінгісту просто необхідно мати при собі деякий арсенал принципово різних силіконок, блесен, стрімер. Чи не працює одне, тут же пропонуємо прівереде щось інше, і так до тих пір, поки ключик не буде знайдений.

Ще один нюанс – використання повідків. Якщо полюємо за судаком, то не дуже товстого флюрокарбону буде досить, він і до абразиву стійкий, і в воді малопомітний. Але якщо в зоні риболовлі є щука, то тонкий флюр не врятує, тільки товстий, діаметром не менше 0.5 мм, і навіть товщі. Іноді навіть сталевий поводок краще взяти, особливо в разі досить високої активності зубастої бестії. Якщо це проігнорувати, то шанс упустити трофей буде неприємно високим.

Отже, наш черговий виїзд на спинингову риболовлю відбувся, принісши приємні трофеї і масу позитивних емоцій, якими ми поспішаємо поділитися з усіма захопленими колегами по рибалці. Приємного перегляду, а якщо потрібно купити вловисті снасті для риболовлі, то можна зайти в наш інтернет магазин Fishbum.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->