Морська рибалка

Морська рибалка

10.09.2021
1

Як ловлять рибу на морі

Море - це не тільки теплий пляж і ласкаве море, хоча і це теж, без сумніву. Це ще й можливість долучиться до морській рибалці, процесу, дуже схожому на ловлю риби в прісноводних водоймах, але все-таки чимось від неї невловимо відрізняється. Морська рибалка може відбуватися:

  • З човна
  • З берега

Ловля морської риби з човна відбувається, найчастіше, або в дуже глибоких місцях, або в каменях на невеликих глибинах, або на мілинах, так званих банках. Це пов'язано з кормовою базою, якщо немає їжі, то і робити підводним мешканцям в такому місці нічого, і з цим не посперечаєшся.

Для успішної риболовлі з човна важливо знати приблизний розпорядок переміщення риб'ячих косяків в акваторії, бувають періоди, коли вони откочевивают дуже далеко від берега, дістати їх там можуть тільки спеціалізовані судна з професійними рибалками, але це - не наш метод.

Якщо спочатку планується, що рибу належить ловити з великих глибин варто заздалегідь запастися відповідними снастями, в першу чергу потужним вудилищем, котушкою, найкраще мультіплікаторной, з електромотором, і надійної волосінню відповідної довжини. В якості приманки використовують зазвичай дуже важкі вантаж або блешню. Якщо використовується насадка - краще буде, якщо вона буде звичної для об'єкта лову.

Дуже цікава морська ловля хижої риби на тролінг, результат в цьому випадку непередбачуваний, нерідко трапляються просто приголомшливі трофеї, які запам'ятовуються на все життя. Даний спосіб полягає в планомірному облові перспективного місця за допомогою спінінга і досить великої штучної приманки, воблера. Клювання, як правило, раптова, сильна і різка, потрібно бути до цього готовим, при добуванні гідного трофея з води використовується спеціальний гострий багор на довгій ручці, так як діяти доводиться з досить високого борту човна або катера.

Морська рибалка з берега може здійснюватися як на мирну, так і на хижу рибу. Мирна риба зазвичай годуватися в смузі прибою, якщо вона не відійшла надто далеко від берега. Для такого лову використовують потужні і довгі кидкові вудилища, іменовані Серфові. Досить потужною повинна бути і котушка, зазвичай це спеціалізовані Серфові моделі зі шпулею збільшеного діаметру для легкого скидання волосіні при занедбаності, вони повинні розвивати достатню тягове зусилля, так як потенційні трофеї з моря далеко не слабаки, та й снасті для в такій риболовлі застосовують найчастіше важкі, для далекої занедбаності.

Волосінь для берегової морської риболовлі рідко береться тонка, тут пустощі не доречно, так як інакше втрата снасті і видобутку стане закономірною і регулярної. Так як занедбаність переважно далекі, то і запас по довжині так само повинен бути відповідний. Використовувати монолески або плетений шнур - це особистий вибір кожного рибалки, обидва варіанти мають переваги і недоліки.

Дуже цікава рибалка на морську рибу в каменях. Як правило, таким способом полюють за хижою рибою не надто великого розміру, але дуже жваву і часто вельми смачну. Потенційні трофеї часто ховаються в каменях, але, коли налаштовані полює, досить жваво вискакують звідти і атакують запропоновану приманку, найчастіше з силікону, відповідних розміру, моделі і кольору. Розмір гачка і величина огрузки теж важливі, занадто маленькі не працюватимуть як треба, і риба з них буде регулярно сходити, занадто великі стануть постійно чіплятися за дно або просто відлякають занадто обережного хижака.

Для лову в каменях наявність спеціального повідця обов'язково, так як в каменях повно абразиву, які буде регулярно зрізати приманку або спійману рибу. Рекомендується використовувати класичний рибальський флюрокарбон, до того ж він майже непомітний у воді, так що і кількість клювань завдяки цьому збільшиться.

Цікава ловля поблизу каменів не мілководді на воблера. Правда, бажано, щоб місце проведення не буяло зачепами, правильніше, щоб вони знаходилися поблизу, рідкісний хижак стане триматися просто на чистому дні. Але і обривати приманки раз по раз теж не діло.

Для того, щоб висвітлити всі нюанси морської риболовлі знадобиться написати чималеньку книгу, завдання ж цієї статті була у викладі основних принципів цієї захоплюючої і азартної риболовлі, спробувати яку однозначно варто, і тоді вона напевно стане однією з найбільш улюблених і очікуваних.


Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->