Блешня Прищ, ручна робота

Блешня Прищ, ручна робота

14.01.2022
1

Як спіймати судака з човна у висок

Судак відноситься до тих видів риб, які не перестають харчуватися протягом усього року, чим і користуються захоплені рибалки, які успішно виуживають цього цікавого в усіх відношеннях хижакам з безодні. Для багатьох рибалок все ще залишається загадкою, як можна зловити даного річкового вовка в період дуже холодної води, взимку. Відкрити завісу таємниці допоможе наше чергове відео про лов судака в Києві з човна у вись взимку, яке представляє вашій увазі рибальський блог FishBum на каналі Ютуб.

  • Стратегія та тактика
  • Снасті для лову судака сплавів у холодній воді
  • Корисні поради

Лов хижої риби в холодній і дуже холодній воді має істотні відмінності від полювання на хижака в інші пори року. Взимку взагалі можна спостерігати так званий «антипік» активності всього живого під водою, за винятком, хіба що, миня. Тому від подачі приманки залежить дуже багато, і не тільки від неї, адже сама приманка має бути не такою, як, наприклад, влітку.

Судака взимку варто пошукати там, де і більшість інших видів – у глибоких ямах та поблизу них. Також важливою умовою є наявність поблизу кормової бази, або хоча б просто будь-якої мирної риби, на перший погляд непридатної для поїдання судаком з його вузькою ковткою, наприклад, ляща, великої густери. Можна бути впевненим на 100 відсотків, якщо є хоч невелика зграйка такої риби, поблизу знайдеться судак.

Для затримання судака знадобляться особливі снасті та деякі аксесуари:

  • Човен
  • Водяний якір
  • Зимова вудка з котушкою та шнуром, ліскою
  • Набір спеціальних приманок для лову в холодній воді

Справа в тому, що взимку майже вся риба відходить від берега з простої та зрозумілої причини – їй там нічого робити, бо перебуває там їй некомфортно, та й поживиться нічим. Виходів два, або сідає в човен, або виходити на лід.

Щоб човен не зносило вітром щодо води потрібен спеціальний водяний якір, він опускається з борту і не дозволяє йому довільно переміщатися, перешкоджаючи тим самим правильній грі блешні під водою.

Як такого закидання при прямовисному блиску не потрібно, тому достатньо буде короткої зимової вудки, з котушкою. Як основна використовується або волосінь, або шнур, за бажанням. Наявність шнура передбачає роботу виключно котушкою, за допомогою рук, за класикою, вибирати впійману рибу не вийде, тому що снасть швидко заплутається.


Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->