Ловля ляща на рибальську снасть Кільце

Ловля ляща на рибальську снасть Кільце

11.03.2022
3

Рибалка на «Кільце» має свої особливості, як і будь-яка інша. Можливо, комусь вона здасться надто нудною, буває й так. Зате справжніх поціновувачів класичного лову цієї красивої сильної риби вона напевно приведе в повне захоплення, перевірено на собі.

Лов ляща дуже уловистий і захоплюючий, саме тому вона завжди мала величезну кількість шанувальників, званих шанобливо лещатниками. Вузька спеціалізація дозволила створювати і розвивати особливі методи лову цієї цікавої у всіх відносинах риби, серед яких лов з використанням спеціального підгодовування, а саме лов ляща на кільце.

  • Кого і як ловлять на рибальську снасть «Кільце»
  • Снасті, насадки
  • Місце та час

Ліщ дуже любить багато і смачно поїсти, на цій його особливості ґрунтується його лов, коли на його шляху або навіть у звичній точці харчування накривають рясний стіл зі спокусливим частуванням. Дуже важливо, щоб цього частування було більше, інакше ця риба швидко впорається, все з'їсть, та й вирушить далі у своїх справах.

Обов'язкова умова для риболовлі на кільце – наявність течії, щоб корм вимивався та приманював рибу на відстані, збирав її на точці риболовлі. Саме завдяки кільцевому вантажу, або його варіацій, насадки потрапляє точно під ніс рибі, щоразу, без промахів і осічок.

Велику кількість підгодовування найпростіше доставити на точку лову за допомогою човна, адже таким чином можна стати буквально на самому косяку, доставляючи снасть під ніс цього гурмана.

Човен повинен бути досить зручним, адже просидіти в ньому потрібно довго, поки риба не встане на корм, буває, доводиться просто кілька годин в очікуванні першого клювання. Якщо можна буде при цьому трохи розім'ятися, змінити становище – це дуже непогано.

Постановка човна повинна зводити до мінімуму її рух, щоб оснастка лежала на дні нерухомо, оскільки це може насторожити і навіть відлякати потенційних трофеїв. Це досягається використанням двох важких зацепистих якорів на довгих мотузках. Там, де це можливо, використовуються стаціонарні місця стоянки, яких човен надійно прив'язують.

Головна перевага снасті «Кільце» - можливість максимально адресно доставити корм у достатній кількості. І потім закинути туди гачок зі смачною насадкою. Для цього використовують спеціальну об'ємну годівницю, закріплену на довгому міцному шнурі або мотузці, яка не повинна бути зайво товстою, щоб не парусити і не збирати на себе траву і сміття, що пропливають повз.

Сітка годівниці повинна віддавати підгодовування з певною інтенсивністю, що визначається дослідним шляхом. Якщо це буде відбуватися дуже швидко, риба може насититися або з'їсти все дуже швидко і швидко піде. Якщо подача корму буде надто повільною, то «Кільце» не працюватиме.

Найчастіше як підгодовування використовують каші і сухарі, які відмінно поєднуються і доповнюють один одного. Якщо має бути полювання за найбільшими трофейними екземплярами, використовують виключно цільну розпарену пшеницю або горох. Таке підгодовування не може подужати дрібниця, тому він їй не цікавий, а ось крупняк їсть його з явним задоволенням. Варто пам'ятати, що лов великого ляща вимагає неабиякого терпіння, чекати клювання трофею часом доводиться довго, зате результат буде завидний.

Спеціальні годівниці «кільцівки» найкраще придбати в спеціалізованому магазині, а можна і самому виготовити, для цього потрібно мати деякий досвід у лові ляща. Як вудлища підійде варіант з коротким не дуже жорстким вудильником, який і хитавицю човна на хвилі згладить, і ривки трофею на виведенні пом'якшить. Велике значення має, що саме використовується як основна волосінь, плетінка або моно. Перший не тягнеться, зате тонкий і чутливий, моно відрізняється деякою розтяжністю, це варто враховувати.

Повідці, гачки, насадку можна використовувати класичні для лову ляща, хіба що довші. Вантаж для снасті виготовляється у вигляді кільця, що звідси і походить назва даного монтажу. Завдяки цьому кільцевому вантажу повідець з гачком і насадкою потрапляє точно туди, куди слід, а саме в доріжку підгодовування, що створюється годівницею. При чому оснащення потрапляє в точне місце постійно, що забезпечує успішність лову.

Цей лов настільки успішний, що він навіть підпадає під обмеження в правилах риболовлі деяких країн.

Місце лову на рибальську снасть «Кільце», як правило, класична лящова яма, або місце, яким він регулярно переміщається. Якщо місцевість спочатку для цього не підходяща, то годуй, не годуй – толку не буде. На це обов'язково слід враховувати.

Найкраща пора року для риболовлі на ляща з підгодовуванням – пізня весна, літо, не пізня осінь, за винятком періоду нересту. Як правило, лящ годується більш-менш весь час, і зловити його при цьому можна, і навіть у приємній кількості.

Рибалка на «Кільце» має свої особливості, як і будь-яка інша. Можливо, комусь вона здасться надто нудною, буває й так. Зате справжніх поціновувачів класичного лову ляща будуть задоволені.


Відгуків3

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->