Ловля хижака на Десне в предосенний період

Ловля хижака на Десне в предосенний період

26.08.2022
1

Настає яскравий етап рибальського календаря, а саме період довгоочікуваного жора хижої риби, час трофеїв і яскравих пам'ятних поклевок. В цей час всі розуміють важливість моменту рибалки намагаються більше часу проводити на березі улюбленого водойми, щоб не пропустити початок цього свята і насолодиться їм в повній мірі. Не залишилися осторонь і ми, дружна компанія захоплених однодумців вирушило на річку Десна і влаштувала дружній рибальський турнір, результатом якого стало відео про ловлю щуки і щуки в кінці літа на актуальні приманки, для того, щоб з ним ознайомитися, потрібно всього лише відвідати наш ютуб канал FishBum про риболовлю.

  • Чому саме Десна
  • Які приманки працюють по щуці

Риболовля є одним з найбільш популярних захоплень в Україні, величезна кількість бажаючих регулярно виходять на берег прилеглих водойм з метою зловити що-небудь трофейне. При таких умовах риби надовго не вистачає, особливо це стосується гідних примірників. В результаті доводиться їхати на більш віддалені річки і озера, в числі яких знаходиться річка Десна, з її неповторною природою, прекрасними пейзажами і різноманітним підводним світом. Ця річка по праву вважається одним з найкращих місць відпочинку, при цьому на її берегах завжди можна відшукати більш-менш відокремлений ділянку і влаштувати там рибальське змагання друзів.

Річка Десна – це досить дикий водойму, вона не зарегульована греблями, до неї постійне протягом і примхливе, часто змінюється русло. Ділянки біля берегів нерідко рясніють деревами, що впали і пнями, де привільно розташовується хижак. Ловля в таких умовах – справжній спорт, тут з наскока ловити вийде, потрібні рибальські знання і досвід.

Час від часу на берегах Десни виходить відпочити в повній самоті, для цього потрібно знати, що в робочі дні потік стражденних вичерпується і місць вистачає всім рибалкам. Тут вже позіхати не варто, потрібно брати спінінг і відправлятися на річку.

Принади з силікону, як зазвичай, є фаворитами, з них доцільно починати облов місцевості. Навіть невідомий ділянку водойми напевно принесе трофей, або хоча б пару трійку поклевок. Якщо атаки не було, варто змінити одну модель силіконки на іншу, поміняти розмір або колір, замінити огрузку – і в бій. Варіантів при цьому буде незліченну кількість, і результат буде неодмінно, аби вистачило часу. Даний тип приманок відноситься до далекобійним, іноді навіть виходить обловити з її допомогою всю руслову канаву річки або перспективний омуток з прилеглою мілиною.

В кінці літа, початку осені варто віддати перевагу саме великим приманкам, особливо якщо упор робиться на велику щуку. На дрібну вона в цей час може просто не звернути увагу, пам'ятайте про це. Хоча, тут багато що залежить від кормової бази, бувають і виключення. Підбір кольору також актуальний, яскраві кольори привертають щуку навіть на відстані, іноді попадається навіть сом.

Мандула є специфічною приманкою, вона відома не всім рибалкам спінінгістам. Але з її допомогою можна ретельно обловити придонний шар водойми, при правильній огрузці на неспішної проводці вона прочісує всі нерівності дна, включаючи найменші нерівності, які інші приманки перестрибують разом з ховаються в них трофеями. Це справжнє « секретна зброя », його завжди потрібно мати при собі. Але ця приманка через своїх конструктивних особливостей схильна потрапляти в зачепи, що сумно. Зате і коштує не так дорого. А зловити на неї можна і судака, і щуку, та й великий окунь нею активно цікавиться. Кращі забарвлення – контрастні, наприклад, чорні з жовтим. Проводка здійснюється короткими ривками, без сильних підкидьків.

Тейл-спіннер відмінний варіант, він часто приносить результативну поклевку в моменти, коли інші приманки безсилі. Не варто ігнорувати і блиски, класичні вертушки і коливалки. Вони і летять відмінно, і ловлять не гірше новомодних приманок.

Можна довго говорити про риболовлю, а можна подивитися відео, а потім відправитися зі спінінгом на берег і зловити трофей. Приємного перегляду і до зустрічі на річці.



Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->