Кістки в рибі не проблема

Кістки в рибі не проблема

16.09.2022
3

Багато рибалок часто не їдять спійману ними рибу, так як побоюються зв'язуватися з безліччю дрібних гострих кісточок, які у неї є. Частково такий підхід зрозумілий, але ось чи виправданий? Ми відповімо з усією відповідальністю – зовсім ні. А для наочного підтвердження цього пропонуємо подивитися відео про приготування карася без маленьких кісток, яке представляє вашій увазі ютуб канал FishBum про риболовлю і кулінарію.

  • Річкова риба, чому б її не з'їсти
  • Невеликі секрети рибальської кулінарії
  • Карась – це дуже смачно

При згадці річкової риби в свідомості нерідко виникає асоціація з безліччю противних кісток і кісточок, які роблять її не їстівною. Але ж дика риба, спіймана в живому водоймі, є відмінною надбавкою до раціону, вона багата корисними речовинами і просто смачна. Але ось кісточки, що робити з ними? І відповідь на це питання є, об'єктивний, по суті і неодноразово перевірений на практиці.

Більшість риб'ячих кісток, які заважають насолодиться смаком смаженої рибки, численні, але досить тонкі, тому боротися з ними не так і складно. Зробимо наступним чином:

  • Беремо випотрошену і звільнену від луски, добре вимиту тушку і наносимо поперечні насічки тонким гострим ножем. Сам хребет не перерізаємо, інакше все розвалиться.
  • Готуємо сковороду, додаємо достатню кількість рослинного масла, розігріваємо її як слід, зверніть увагу – при жарку риби вона не накривається кришкою.
  • Солім зручним для себе способом, додаємо спеції за смаком, обвалюємо в паніровці і викладаємо на сковорідку.
  • Смажимо рибу на сильному вогні, так як риба повинна саме смажитися, а не гаситися.
  • Вивантажуємо готову смакоту на тарілку, застелену паперовими серветками або рушниками, так краще стече зайве масло.
  • Насолоджуємося смачною свіжоспійманої власними руками рибою, пригощаємо бажаючих.

Приготований таким чином карась, особливо річковий, виграє у будь-який переможеній магазинної, яка, до того ж, після розморожування втрачає до половини обсягу через так званої «крижаній глазурі». Розмір риби може бути будь-яким, але з дуже великої такий фокус не настільки ефективний, як з дрібної або середньої. У крупняка і кістки великі, їх не складно витягувати цілком. Вони вже можуть не пересмажиться при приготуванні і в результаті з однієї великої перетворяться в кілька поменше, а це зайве.

Варто пам'ятати, що найбільш смачною буде риба, тільки що спіймана, почищена і приготована. Є рибалки, у яких не вистачає сил приготувати трофей відразу після лову, і це помилка. Є риба, яка більш-менш прощає цей момент, але якщо м'ясо риби ніжне і жирне, як, наприклад, у подуста, то його смак може в результаті дещо змінитися в гіршу сторону. Тому, навіть якщо готувати улов зараз не планується, то хоча б почистити його вкрай важливо.

Якщо хтось із досвідчених кулінарів скептично сприйме цю технологію, як і перспективу вживання в їжу простий річкової риби, так хіба що тому, що сам він приготовлену таким чином рибу не пробував, ну, або в принципі рибу не любить. Для поціновувачів ж дане блюдо напевно стане звичним, а рибалка придбає більш глибокий сенс. Загалом, приємного перегляду і нових смачних рибних страв.



Відгуків3

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->