Карась, смажений без кісток

Карась, смажений без кісток

19.05.2023
0

Рибалки, які нехтують приготуванням спійманого ними улову, дуже багато втрачають. Річ навіть не стільки в тому, що свіжа риба з дикої водойми кардинально відрізняється від зовні такої самої, але замороженої, а то й зовсім штучно вирощеної, причому в кращий бік. Відмовляючись від дегустації свого улову, рибалка виключає, так би мовити, важливу частину повного циклу, що завершує сам ритуал упіймання трофея, який неодмінно був присутнім у діях наших предків, сам сенс риболовлі яких полягав у видобутку прожитку, і невдача в цьому занятті загрожувала для них дуже неприємними наслідками, аж до голоду. І, навпаки, успішна ловля була справжнім святом у всіх сенсах цього слова. Простіше кажучи, поняття "спіймав-відпустив" було їм, напевно, не знайоме, хоча і почуття міри вони вже точно дотримувалися, інакше нам би дісталися винятково мляві водойми. Ось і ми рекомендуємо дотримуватися цих простих і зрозумілих правил, рибалимо, і улов із задоволенням готуємо, але і міру знаємо і дотримуємося, чого і вам бажаємо. Наше чергове відео розповість і покаже, як правильно і смачно приготувати звичайного карася в домашніх умовах без кісток, покаже його ютуб канал про риболовлю Fishbum.

  • Чистимо рибу
  • Вирішуємо питання з кістками
  • Принципи смаження прісноводної риби

У принципі, як почистити рибу знають усі. Знімаємо луску, потрошимо, робимо це все акуратно, щоб луска не розліталася на всі боки, тішачи потім своєю присутністю в найрізноманітніших місцях. Для зняття верхнього покриву в риби краще використовувати спеціальні рибочистки, це і просто, і зручно. У крайньому разі, рекомендуємо скористатися звичайною столовою ложкою, а саму рибу помістити в неглибокий тазик з водою, це працює, за винятком судака або окуня. Голову можна відрізати, а можна й залишити, за бажанням, тут якоїсь загальноприйнятої думки немає.

На наступному етапі вирішуємо питання з дрібними кістками, ребра не чіпаємо. Варто відразу уточнити, що ця рекомендація працює тільки в разі не надто великої риби, і, відповідно, не надто товстих і потужних кісток, у згаданій ситуації цей метод може нашкодити, перетворюючи одну міцну кісточку на кілька дрібних, але таких самих малоїстівних. Такі кістки зручніше витягувати цілком. Зате в середній рибці, навіть у такій кістлявій, як карась, подрібнені кісточки пересмажуються практично повністю, роблячи страву ще смачнішою. Ах так, у чому ж полягає метод боротьби з риб'ячими кістками? Усе просто - у насічках на спинках риби, яку ми готуємо, який вигляд це має, можна побачити у відео, просто, швидко і зрозуміло.

Заключний етап приготування, безпосередньо, смаження. Здавалося, чого тут складного, сковорідка - інструмент простий і зрозумілий. Але є тонкощі. Почнемо з того, що вона має бути як слід розігріта, інакше або риба пристане, або не просмажиться, а буде тушкуватися. Ні, теж може вийти цілком собі смачно, але нам у цьому разі потрібен інший результат, тому розпалюємо поверхню, що смажить, як слід. Тепер про олію, рекомендуємо використовувати соняшникову або кукурудзяну рафіновану, краще якщо вона буде спеціально призначена саме для смаження.

Підготовлені тушки риби необхідно запанірувати, так і хрустка скоринка вийде, і смачний сік риб'ячого м'яса всередині збережеться, ми ж готуємо смакоту, а не пересмажені дурниці на кшталт підошви від черевиків. Важливо: ніяких кришок, риба і так чудово прогріється, і саме посмажиться, а не пропариться. Для панірування використовуємо борошно, краще - кукурудзяне, але можна й пшеничне, як кому подобається. Солимо перед смаженням, за смаком, спеції теж можна, але вони можуть підгоряти в процесі, тут треба бути обережним, щоб не зіпсувати смак страви, наприклад, додати їх всередину тушки або в розрізи, і в невеликих кількостях, загалом, імпровізуйте.

Ось так можна просто і швидко посмажити річкову або озерну рибу без кісток, спробуйте, напевно сподобається. Але, щоб приготувати рибку, її потрібно спочатку зловити, а для цього необхідно мати снасті для риболовлі. Пропонуємо купити уловисті рибальські снасті за прийнятною ціною в інтернет магазині Fishbum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->