Карась наприкінці листопада на поплавок

Карась наприкінці листопада на поплавок

26.11.2023
0

На вулиці температура повітря все частіше опускається нижче нульової позначки, а це означає, що зовсім скоро зима. У цей час ми вирушаємо до нашого літнього рибальського будиночка, щоб підготувати його до зимівлі. А оскільки зовсім поруч там є досить рибна домашня водойма, то й порибалимо на ній за одне, благо погода надасть нам таку можливість. На місці на нас чекав приємний сюрприз, і ми вирішили зняти відео, як зловити великого карася на махову поплавкову вудку, яке можна подивитися на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Вибір вудки для риболовлі на махову поплавкову снасть
  • На що клює карась пізньої осені
  • Риболовля у чудовій кампанії - більше ніж просто риболовля

Від того, наскільки правильно буде вибрано рибальське вудилище, залежить не тільки комфортність процесу, а й те, чи вдасться зловити трофей у принципі. Тут важливо все: вага бланка, його лад, хваткість, зрештою. Тому вибрати і купити махову рибальську вудку для лову на глуху снасть із поплавком правильно можливо тільки після вивчення багатьох моментів, про які ми і поговоримо в нашій сьогоднішній статті.

Під час вибору якісної рибальської вудки насамперед потрібно звернути увагу на виробника, авторитет у рибальській індустрії, як і в будь-якій іншій, втім, на рівному місці не заробляється. Потім потрібно чітко відповісти собі на запитання: кого, де і як ми зібралися ловити, і що точнішою буде відповідь, то вдалішим виявиться наш вибір. Важливе значення при виборі вудилища для поплавка мають такі моменти:

  • Вага, чим вона буде легшою, тим рибалка буде менше втомлюватися, легкою вудкою зможе рибалити і жінка, і дитина, робити це можна буде протягом тривалого часу.
  • Лад вудки, саме від нього залежатиме кількість прикрих сходів або несподіваних обривів, та й грубості снасті під час лову риби на невиправдано жорстке вудилище не уникнути, а це неминуче зменшить кількість клювань.
  • Потрібно зробити оптимальний вибір між легкістю бланка і його міцністю, менша вага вудки, як і її чутливість, досягається завдяки використанню карбону з мінімальною добавкою зв'язувальних речовин, водночас вона стає більш тендітною, а от бланки з композитних матеріалів, з додаванням смол, різних зміцнювальних волокон, дуже міцні, вони пробачають деколи навіть істотні помилки на рибалці й не ламаються, зате важать більше за карбонові.

Виходячи з написаного, можна зробити висновок, що новачкові правильніше придбати як першу вудку варіант із композитного матеріалу, у такий спосіб він матиме змогу долучитися до процесу, не витративши водночас надто велику суму, на недорогому вудлищі буде можливість зрозуміти, що саме йому підійде, а вже потім здійснити свідомий вибір, можливо, навіть дорожчий. А ось досвідченому рибалці зайві поради вже ні до чого, тому що, як правило, розуміння правильної купівлі у нього вже сформовано.

В умовах холодної води часто недооцінюється шанс відмінно половити мирну рибу на поплавок, причому навіть просто з берега. Це можливо зробити на невеликій водоймі з досить великими глибинами, куди може зайти риба на зимівлю, ну, або для посиленого передзимового годування. Наявність об'єкта лову у водоймі визначається дослідним шляхом, потім цей досвід запам'ятовується й успішно використовується надалі.

Щоб спіймати мирну рибу пізньої осені на поплавок, потрібно запропонувати їй правильну насадку, а саме - тваринного походження, наприклад, червоного хробака, опариша або мотиля. Рослинну їжу риба в цю пору року їсть набагато менш охоче, а ось якщо вгадати з частуванням, то результат, найімовірніше, буде, і дуже хороший.

Ось і пролетів черговий день на рибалці, результатом якого стало ціле відро добірних вгодованих карасів. Саме час перекусити, обговорити в душевній компанії найяскравіші моменти, а під це все вжити щось смачненьке. Це не менш важливо, ніж сам процес лову, тому не варто цим нехтувати.

Запрошуємо вибрати і купити якісні рибальські снасті в інтернет магазин FishBum, Київ, Україна, у нас можна не тільки придбати оптимальні вудки або спінінги, а й отримати грамотну консультацію.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->