Як вибрати і купити котушку для спінінга

Як вибрати і купити котушку для спінінга

03.11.2023
0

Цього сезону природа радує нас м'якою приємною погодою, коли так комфортно перебувати на березі водойми. Тому ми не стали гаяти часу і вирушили на нашу улюблену річку Десна і негайно приступили до лову трофейної щуки, оскільки точно знали, що вона там неодмінно є. І уловисті приманки, звичайно, не забули прихопити. Рибальська сесія відбулася, які пригоди чекали на нас у процесі риболовлі, можна подивитися у відео про ловлю трофейної щуки в річці Десна на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Роль безінерційної котушки в спінінговій риболовлі
  • На що звернути увагу під час вибору безінерційної котушки
  • Чому так важливо звертати увагу на бренд виробника

Від того, наскільки збалансованою буде рибальська снасть, залежить весь процес загалом, а саме - її чутливість, керованість, і, як результат, кінцеве задоволення від риболовлі. Погодьтеся, одна справа закидати приманку у водойму, сподіваючись, що хтось там, нехай навіть сам по собі, вчепиться і буде доставлений на берег, і зовсім інша, якщо спінінгіст відчуватиме нюанси підводного ландшафту і контакти з рибою. Саме від таких тонкощів залежить кінцевий результат. Варто хоч раз спробувати половити правильно зібраною снастю і розуміння цього прийде раз і назавжди. Дуже часто новачки спінінгісти не розуміють, як їхні досвідченіші колеги по захопленню домагаються упіймання риби там, де вони самі годинами обловлювали околиці на такі самі принади, буквально, стояли там самі, закидали туди самі, але ось результату так і не отримали. А відповідь досить проста - досвідчені спінінгісти ловили на правильну снасть, витративши певний час, вони навіть без ехолота "пробили" точку лову, з'ясувавши, де саме може стояти хижак, чи є там підводні аномалії, яке дно в околицях, куди саме варто кидати приманку, вибравши найперспективніші ділянки, не витрачаючи часу на облов "по площах". Ба більше, для них не залишилися непоміченими найменші контакти з рибою, після чого приманку було замінено на іншу, в надії, що рибі вона сподобається більше. І дуже часто в результаті таких маніпуляцій риба виявляється спійманою, саме завдяки розумінню водойми, а не внаслідок якихось шаманських маніпуляцій, а не чогось іще. Повірте, роль безінерційної котушки у спінінговому лові вельми значна.

Будь-яка котушка має якісно укладати волосінь або шнур, особливу увагу варто звертати на це, якщо доведеться використовувати в якості основної тонкі діаметри. В іншому разі утворення "борід" буквально на рівному місці гарантовано. Вага котушки має правильно співвідноситься з вагою вудилища спінінгів, безинерційка не має бути занадто важкою, через це ловити буде, як мінімум, не комфортно. Величина і ємність шпулі свідчить про те, скільки волосіні, плетінки вона здатна вмістити і яким буде виліт приманки в підсумку, зазвичай ці параметри вказуються виробником у характеристиках. Тонкі шнури, волосіні краще працюють на дрібних шпулях, і навпаки. Передавальне число свідчить про швидкість вимотування снасті, під час лову на легкі снасті допускаються підвищені швидкості, якщо доведеться ловити на важкі приманки, краще брати щось тягове, або, як мінімум, близьке до стандартного, це 5.2:1. Матеріал шпулі зараз здебільшого скрізь метал, графіт використовується переважно в дуже бюджетних моделях, але вони не підійдуть для риболовлі на шнури, тільки під волосінь.

Нюансів під час вибору безінерційної катушки існує маса, як і думок щодо цього. Як же вибрати "правильну" котушку і не збожеволіти при цьому? Відповідь проста, потрібно купувати її від перевіреного виробника у відповідального продавця, не ставлячи на перше місце низьку ціну. Утім, зовсім не обов'язково купувати снасті виключно "за всі гроші світу", тут, як завжди, важливо дотримуватися золотої середини. Ну, і знижки не пропускати, звичайно. Варто розуміти, що виробник рибальських товарів з гарною репутацією не стане виготовляти відверте барахло, собі вийде дорожче, в той же час, товар від нього ж, але за менші гроші, поступатиметься тому, що коштує більше, ну, ви зрозуміли. Будь-який каприз - за ваші гроші. Тож робимо висновок - бренд виробника - це далеко не завжди підступи підступних маркетологів, хоча й не без цього. Це, перш за все, своєрідна гарантія якості, а це важливо, як не крути. Купівля "точно такого, тільки іншого" товару може закінчиться втратою деякої суми грошей, що неприємно.

Користуючись цими, не надто складними, рекомендаціями, вже можна вибрати й купити якісну безінерційну спінінгову котушку за гарною ціною та з грамотними характеристиками, якщо є ще запитання, звертайтеся до нашого інтернет-магазину FishBum, Київ, Україна, наші консультанти допоможуть розібратися й знайти на них відповіді.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->