Блешні коливалки

Блешні коливалки

06.01.2022
1

Блешні коливалки, старовинний рецепт від безкльов'я

Спіймати хижу рибу завжди було ознакою особливої ​​рибальської майстерності, саме тому рибалки завжди прагнули отримати заповітний трофей. Для цієї мети використовуються різні снасті та приманки, насамперед найсучасніші та модні, але про старовинні народні хитрощі забувати також не варто.

  • Історичні факти
  • Різновиди, яку рибу ловить
  • Монтаж та анімація

Блешня коливалка - спінінгова принада для лову хижої риби, яку можна сміливо віднести до класики. На неї ловили не тільки наші батьки та діди, а й набагато давніші предки. І це не дивно, адже складно знайти снасть, що поєднує в собі таку високу уловистість із простотою виготовлення. Про це говорять численні археологічні знахідки, а деякі навіть зберігають заповітні зразки столітнього віку, що перейшли до них у спадок. Звичайно, така старовина не використовується за призначенням, це вже пам'ять, але є впевненість, що якщо прив'язати таку блешню до волосіні, вона зловить ще не один трофей.

Існує думка, що коливання ловлять виключно щук, що в корені невірно. Ні, щук вони теж, звичайно, ловлять, причому регулярно і аж до найбільших. Але не варто скидати їх з рахунків при лові інших хижих видів.

Та й досить багато цілком універсальних моделей. А останнім часом заслужену популярність здобули невеликі блешні для лайтової та ультралайтової риболовлі на спінінг.

За виглядом і призначенням блешні, що коливаються, бувають:

  • Щуча класика
  • Вузькі, судакові
  • На жереха
  • На окуня
  • На білого хижака
  • Універсальні

Класичні коливання на щуку знайомі будь-якому рибалці з дитинства, швидше за все саме з них починалося знайомство із захоплюючим світом риболовлі буквально у кожного з нас. Дана модель відрізняється досить великою широкою формою, її можна неспішно провести поблизу гаданої щучої засідки. Якщо зубаста розбійниця десь поблизу, атака не забариться.

Особливості анатомічної будови не дозволяють судаку харчуватися надто великою рибою з широким тілом. Тому і принади для його лову використовують вузькі. Додатковим бонусом при риболовлі на вузькотілі коливання є її стабільна гра навіть на сильній течії. На максимальний результат правильніше розраховувати в ранкові і вечірні години, або в сутінки.

Блешня, що коливається, на жереха повинна мати відмінні кидкові характеристики в поєднанні зі здатністю стабільно грати на найшвидших проводках. Жерех – риба дуже обережна та підозріла, близько не підпустить, а якщо й підпустить, то не клюне. Про його примхливість ходять рибальські легенди. Але якщо правильно підібрати приманку, то яскрава риболовля буде гарантована.

Окунь - риба не дуже велика, зате в усіх відношеннях спортивна. В азартній атаці вона здатна легко і невимушено рвати хвости у дорогого силікону, а ось на одну металеву коливалку, як правило невеликого розміру, можна ловити дуже довгий час, поки вона не обірветься в зачепі або не відстрілиться при закиданні. Ловля окунів на маленькі мікроколебалки - це дуже спортивно і вкрай цікаво.

Якщо має бути рибалка на невеликій річці, варто звернути особливу увагу на лов голавля, у тому числі з використанням невеликих блешень, що коливаються. Важливу роль цьому процесі грають як розмір і форма приманки, а й її колір. Недарма колірна лінійка у правильних виробників налічує не менше кількох десятків найменувань.

Якщо має бути ходова рибалка з метою докладніше вивчити підводний світ малознайомого водоймища на предмет хижака, то універсальна блешня коливання середнього розміру - саме те. Вони і рибу спокусять, і акваторію більше досліджують.

Ось така вона, класична приманка спінінга для риболовлі на спінінг, вона не тільки не застаріла, але і набула нових варіантів і форм, радуючи сучасних рибалок трофейними і не дуже уловами.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->