Зимова риболовля на мирну рибу

Зимова риболовля на мирну рибу

29.10.2021
1

Як упіймати мирну рибу взимку

Справжньому рибалці холоду не перешкода, навпаки, досить багато хто віддає перевагу саме лову риби взимку, у тому числі і мирній. Для цього існує чимало способів, найчастіше рибалять із льоду, рідше з берега, якщо льоду немає, вдасться зловити трофей з човна.

Ловити мирну рибу взимку можна багатьма способами, найчастіше використовують:

  • Зимовий фідер
  • Покаток
  • Гірлянду
  • Мормишку

Зимовий фідер дуже схожий на фідер літній, з тією лише різницею, що снасті для зими тонші, а годівниці менші. Та й корм буде не такий калорійний, інакше риба просто його наїсться на цьому рибалки закінчиться. Це пов'язано зі зниженим метаболізмом, у холодній воді все завмирає і починає рухатися повільніше, тому й потреба у харчуванні набагато менша.

Покаток це старовинний спосіб упіймати мирну рибу, найкраще працює на течії. Підгодовування здійснюється по-старому, простим висипанням корму на дно. Ефективність даної снасті полягає в здатності її самостійно шукати, закочуватися, на риб'ячу стежку, а саме під поздовжню брівку, в поглиблення на дні, куди протягом природним шляхом змиває корм, а, отже, і риба буде там постійно крутиться.

Гірлянда для лову у виску з льоду - перша справа, особливо якщо лов відбувається на глибині 7 метрів і більше. Коли точно не ясно, на якій саме глибині стоїть череда, опускаємо гірлянду і отримуємо відмінний результат. Снасть є кілька послідовно прив'язаних блешень, з інтервалом у півметра – метр. Це найнадійніший спосіб подати приманку прямо під ніс примхливій рибі. Гірлянда дуже універсальна, на самий низ зазвичай прив'язують блешню трохи більшу за інших і на неї часто трапляється хижак, зазвичай судак.

Мормишка використовували ще наші діди, і тому даний метод риболовлі відточений до блиску багатьма поколіннями рибалок. Вона настільки проста, наскільки і уловиста, найкраще працює на невеликій глибині, з невеликою течією або без нього. Що цікаво, ловити можна як на голі блешні, так і з підсадкою.

Декілька слів варто сказати про підгодовування, звичайно, можна ловити і без неї, але це має конкретно пощастити, щоб улов у результаті був гідним. Так як покладатися на удачу - не наш метод, то правильне підгодовування буде обов'язковою частиною нашої рибальської програми.

Як вже було сказано вище, перегодувати рибу взимку простіше простого, їй не потрібно для цього дуже багато. Тому правильно буде придбати спеціальне підгодовування для зимової риболовлі з льоду, її складають рибалки спортсмени, а вже вони напевно знаються на цьому.

Для підвищення ефективності загодовування не завадить додати в основний склад трохи живого компонента, це додатково приверне рибу, так як взимку вона особливо поважає всяких черв'ячків і личинок. Але, як було зазначено вище, дуже дозовано.

Корисно буде додати до зимового корму для риболовлі та трохи цінних амінокислот, це також підніме його привабливість в очах хвостатого поголів'я. Смак і запах підгодовування далеко поширюватиметься по окрузі, тому навіть якщо в точці лову концентрація риби не дуже велика, то вона все одно збереться, якщо, звичайно, вона є в даній водоймі в принципі.

Варто поспілкуватися з досвідченими рибалками, щоб зрозуміти – зимова рибалка на мирну рибу дуже захоплююча та нерідко видобутка. Крім того, коли ще можна буде потрапити на заповітні рибні місця без використання човна. Тому немає жодного сенсу відмовлятися від цього задоволення. Ні хвоста, ні луски, і – до зустрічі на водоймі.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->