Віб або балансир, практичні випробування

Віб або балансир, практичні випробування

27.01.2023
0

Правильний вибір приманки на рибалці часто грає вирішальну роль, тому цілком виправданий постійний пошук найбільш уловистой блешні, бокоплава, балансира або будь-якої іншої, бажано на всі випадки рибальського життя, приманки. З одного боку, це, чисто по-людськи, зрозуміло і правильно, але ось чи є це істиною? Відповідь на це вічне питання ми постараємося знайти в нашому відео про практичне порівняння віба і балансира на рибалці з дрейфуючого човна в глухозімье. Для перегляду його рекомендуємо помітити наш рибальський ютуб канал Fishbum.

  • Особливості зимової риболовлі 2022 – 2023 року
  • У пошуках самої вловистій приманки для стрімкого блиснення з човна
  • Так все-таки віб або балансир?

Зимовий сезон 2022 – 2023 років видався не однозначним, температура повітря весь час стрибала, то трохи вище нуля, то трохи нижче. Як наслідок, і лід на кшталт і встановлювався, З одного боку, цікаво – хочеш з льоду лови, а хочеш, з берега або човна. Але з іншого – не зрозуміло, як саме краще, та й лід якийсь не надійний, і по річці крижини нерідко пливуть, заважають. Але справжньому рибалці це все не перешкода, він оперативно і правильно реагує на всі погодні зміни і все одно вишукує можливість для заняття улюбленим захопленням. Наприклад, в цей раз має бути ловля судака взимку в схил з повільно дрейфуючій човна в середині зими. А щоб було цікавіше, постараємося знайти відповідь, яка приманка для лову в схил ловить краще, почнемо з порівняння балансира і віба.

Віб і балансир — це зовсім різні приманки, це стосується як їх зовнішнього вигляду, так і гри, і це чудово. Адже саме різниця між використовуваними приманками, не тільки в кольорі і розмірі, але і у всьому іншому, дає рибалці шанс на успішну риболовлю. Але цей шанс потрібно правильно використовувати, маючи під рукою як самі приманки, так і змінюючи їх, даючи рибі шанс самій вибрати кращий варіант.

Віб сам по собі досить велика приманка, своєю масивністю вона, найчастіше, приверне середні, великі і навіть трофейні екземпляри. Здавалося б, чого простіше, став його і лови самих добірних судаків і щук. Але не тут-то було, велика риба тому і дожила до своїх солідних років, що зуміла вислизнути від багатьох рибалок, попутно набираючись досвіду, обпалюючись на помилках і, швидше за все, не раз уколовшись про рибальський гачок.

І що б там не говорили, що щось та запам'ятала з роками, набралася своєрідною риб'ячої премудрості. Можливо саме цим пояснюються випадки, коли на нову, роками не використовується приманку раптом починається такий клювання, що тільки встигай підсікати. Рибі просто приїлися використовувані на кожному розі воблера, блешні, силіконки, а тут щось новеньке, потрібно спробувати.

Балансир перевірена роками приманка для прямовисної лову хижої риби, вона проста і зрозуміла будь-якого більш-менш досвідченому рибалці, як з розповідей досвідчених колег, так і нерідко на підставі особистого досвіду. Та й ловить вона, чого правду приховувати, її гру дуже складно зіпсувати, за це її люблять новачки. Є моделі побільше, є зовсім дрібні, і все, безумовно, ловлять, в залежності від ситуації, якісь краще, якісь гірше. Здавалося б – ось він, ідеал, використовуй балансири і будеш завжди з уловом, але не все так однозначно.

Прийшов час таки відповісти на питання, що ж краще, віб або балансир? Але тут відповіді не буде. Чому? А тому що краще один раз побачити, ніж десяток разів прочитати. Дивіться наше відео, дізнаєтеся більше.

До речі, не за горами новий рибальський сезон і саме час обзавестися новинками. Справа в тому, що більшість продавців завозять новий товар заздалегідь, тому саме зараз в наявності повна лінійка товарів, є з чого вибрати. Запрошуємо за покупками в наш рибальський інтернет магазин Fishbum, розташований в Києві, Україна. Якщо є питання, задавайте їх, ми постараємося дати об'єктивну відповідь, як вибрати і купити якісні рибальські снасті і товари для активного відпочинку.


Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->