Вудки для зимової риболовлі

Вудки для зимової риболовлі

26.11.2021
1

Якими вудками ловити взимку

Зимова рибалка – особливе заняття, ловити на ній літніми снастями – не найкращий варіант, а тому варто обзавестися більш відповідними спеціалізованими виробами. Особливо хорошим вибором будуть зимові вудки ручної роботи, адже вони виготовлені досвідченими майстрами практиками з урахуванням особливостей риболовлі у вітчизняних водоймах.

  • Види вудок
  • Правильне оснащення
  • Робота з різними снастями та приманками

Види рибальських вудок для зими можна розділити на великі групи:

  • Вудильники для лову мирної риби
  • Вудки для риболовлі на хижака

Мирна риба може бути спіймана з використанням насадки, наживки або без, тобто на голу блешню. Якщо потенційні трофеї знаходяться біля дна, то найкращими снастями будуть каток, годівниця або класична блешня.

Для риболовлі на потік використовуються досить жорсткі вудильники з чуйним сторожком, який сигналізує рибалці про те, що рибка клюнула.

Лов на мормишку спортивніший, тому краще використовувати зимову вудку з більш м'яким і чуйним хлистиком, кивок на кінчику при цьому обов'язковий, він не тільки зафіксує контакт з рибою, але і правильну анімацію забезпечить.

Чуйність кивка та гнучкість хлистика вибирають виходячи з ваги та виду блешні, і, звичайно ж, враховуючи розміри передбачуваного трофею.

Якщо доведеться рибалити на дуже глибокій ямі, риба стоїть у товщі води, та ще й точно не відомо на якому саме горизонті, то час взяти в руки «Гірлянду». Тут краще придбати спеціальну вудку, яка виглядає не зовсім звичайно, зате в руці лежить ідеально і дозволяє буквально творити чудеса, вивуджуючи трофей за трофеєм, коли менш просунуті колеги по захопленню сумно зітхають осторонь, скаржачись на тиск.

Коли належить полювати на хижака, варто заздалегідь придбати спеціальну вудку, краще з досить потужною котушкою, яка дозволить не тільки зберігати запас волосіні, як найчастіше відбувається у випадку з ловом ляща або плотви, а й поборотися з сильною щукою або судаком. Краще якщо котушка буде з фрикційним гальмом і якомога легше, це, втім, можна сказати про будь-яку риболовну котушку.

Кожен хижак має низку особливостей і має свої переваги, тому правильніше буде мати при собі набір спеціалізованих вудлищ, це дозволить отримати максимальне задоволення від процесу і здобути завидний улов.

Вудка сама собою рибу не спіймає, для цього її слід правильно оснастити. Якщо рибалок немає достатнього досвіду, краще придбати вже оснащений варіант, або перед покупкою порадитися з досвідченими товаришами. Щоб отримати оптимальну снасть, потрібно якомога точніше уявляти собі, кого і як належить ловити.

Будь-яка вудка для зимової риболовлі призначається для лову на певні приманки або снасті, звичайно, можна блиснути вудкою для фідера зимового, але результат цього буде непередбачуваним, а задоволення від процесу - сумнівним. Чутливість кивка забезпечить максимальну керованість анімацією, причому у необхідному діапазоні. Ручка вудки має зручно лежати в руці, при цьому не бути холодною. Слід врахувати, що рибалити потрібно буде в рукавичках або рукавичках, і це має бути зручним.

Якщо є необхідність постійної гри приманкою, наприклад, при лові окуня на блешню, цей процес не повинен бути занадто стомлюючим. Максимальний контакт із принадою дуже бажаний, адже потрібно чітко розуміти гру снасті, а клювання в холодній воді буває ледь відчутною.

Вимоги до зимової снасті навіть вищі, ніж улітку, риба в цей період дуже обережна, вода прозора, а всі рухи мешканців водойми сповільнені, риба може вдумливо все оглянути і прийняти цілком обдумане рішення, запідозрити щось – на клювання можна не розраховувати.

Грамотний підбір правильної зимової вудки – основа успіху у рибалці з льоду. Зате якщо все зроблено правильно, можна сміливо вирушати на водойму, і результативна яскрава рибалка буде практично гарантована.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->