Вудка для зимової риболовлі

Вудка для зимової риболовлі

03.02.2024
0

За вікном встановилася прохолодна, але не надто холодна погода. З одного боку, це добре, за таких умов рибалка має мінімальні шанси замерзнути, якщо він, звісно, правильно вдягнений, а з іншого - крига потроху тане, і, врешті-решт, розтане зовсім. А тому важливо використовувати будь-яку можливість і вирушати на риболовлю, тим паче, що риба клює, не надто активно, але все-таки. Якщо у когось немає можливості вибратися на зимову водойму із зимовими снастями, можна зробити це, так би мовити, "віртуально", а саме - подивитися наше відео про зимовий вилов хижої риби в київській затоці Сосни, розміщене на рибальському ютуб каналі FishBum. А в сьогоднішній статті поговоримо про вибір зимової вудки і котушки.

  • Вудка для лову мирної риби з льоду
  • Удильник під риболовлю на хижу рибу

Взимку, як правило, рибальське оснащення вирізняється особливою витонченістю, інакше не вийде не тільки зловити трофей, а й навіть клювання побачити. Зимова холодна, крижана навіть, вода вирізняється прозорістю, плюс до цього під кригою в цей час усе спонукає до неквапливого споглядання, а отже, роздивитися рибальську снасть і зробити висновки щодо їстівності та привабливості насадки в риби є всі шанси, запідозрить вона щось, і тільки її й бачили. Звідси напрошується висновок - волосіні мають бути максимально тонкими й непомітними, приманки й насадки - крихітними, та й підгодовуванням мирної риби краще не захоплюватися, а то, чого доброго, риба переїсть і наглухо закриє рота, їй у холодній воді не багато й потрібно. Саме низькою активністю і підозрілістю підводних мешканців пояснюється акуратність зимових снастей для підлідного лову. Для риболовлі на тонкі волосіні і вудка потрібна відповідна, і кивок, який має забезпечувати потрібну гру приманки або блешні, та й фіксувати контакти з рибою, а вона взимку акуратна, як ніколи. Отже, у світлі вищевикладеного, особливу увагу під час вибору зимової вудки для лову мирної риби варто приділити зручній ручці, і, якщо під час лову на покатки цей чинник не дуже важливий, то вудка для лову на гірлянду та інші "безмотилки" має бути ідеальною, лежати в долоні як влита і сприяти цим максимальному контакту як зі снастю, так і з рибою. Якщо показати таку вудку досвідченого зимового рибалки непосвяченому, він не відразу й зрозуміє, що це і навіщо. Ще б пак, адже часом руків'я такої вудки має вельми хитромудрі поглиблення і вигини, ще й те, що не одразу і в долоню покладеш, та ще й просто усередині розташовується котушка для волосіні, що б не заважала. Кінчик такої вудки має бути тонким, легким і пружним, водночас не особливо довгим, мабуть, це і всі вимоги. А ось кивок є дуже важливим елементом, не менш важливим, ніж ручка. Ще б пак, адже саме він і гру зробить, і про клювання повідомить, узагалі, це доволі складна конструкція з багатьох елементів, кожен з яких має своє призначення і впливає буквально на все, нерідко такий кивок являє собою просто диво інженерної думки. Утім, починати можна з вудок, що мають примітивний легкий кивок, наприклад, з лавсану, вони теж цілком собі ловлять, але ось тільки такі варіанти істотно знижують можливості вибору оптимальної анімації снасті, варто тільки рибалці набратися досвіду.

Зимова вудка для лову хижої риби не має таких жорстких вимог, як удильники для лову риби мирної, адже передбачається упіймання істотніших трофеїв, а приманки на хижака від самого початку грубіші й більші за блешні. Але при цьому "блешнілка" також має забезпечувати якісну гру снасті і відображати моменти атаки трофея. У цьому виді лову особливу увагу варто приділити і котушці, тоді як під час лову плітки або ляща підійде найпростіша проводкова котушка, головне, щоб вона була максимально легкою. Кивок зимової вудки для блеснения підбирається виходячи з ваги блешень і їхньої упористості. Ручка має бути зручною, але особливо на цьому заморочуватися не варто. А ось хлистик відіграє важливу роль, оскільки найчастіше він бере участь у процесі виведення, та й підсікання безпосередньо залежить від нього. Крім того, нерідко саме він передає момент клювання, оскільки існує багато моделей без сторожка, а тільки з чутливим тонким кінчиком. Найбільш підходящі вудки для зимового блеснения мають цільну або штекерну конструкцію, вибирати телескопічні зимові вудилища варто тільки, якщо потрібно отримати додаткову зручність під час зберігання і транспортування, оскільки крім цього така конструкція переваг не має. Матеріал хлистика зимової вудки для лову хижої риби, як правило, виготовляють зі скловолокна або карбону, перший варіант м'якший, клювання в цьому разі помітніше візуально, карбоновий хлистик жорсткіший, клювання відчувається в руку помітно краще, але він і крихкіший, ніж скловолоконний.

Вибір зимової вудки не простий, зате цікавий, просто взяти, що перше попадеться під руку, не варіант, особливо якщо рибалка хоче домогтися гарних результатів. Вибрати й купити снасті для риболовлі та товари для активного відпочинку з доставкою можна в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->