Щука у місті

Щука у місті

05.11.2021
1

Як зловити щуку у місті

Останнім часом багатьом захопленим рибалкам дуже складно знайти достатньо часу для заняття улюбленим захопленням, тому виникає законне питання, а чи можна вийти на рибалку прямо в місті та ще такому немаленькому, як Київ? Відео від команди рибалок спортсменів FishBum про риболовлю на щуку в міських умовах показує - можна і потрібно, особливо якщо поблизу є таке розкішне озеро.

  • Чи можна сподіватися на клювання щуки у міських умовах
  • Снасти для лову міської щуки
  • Особливий вузол для прив'язування повідця
  • Найкращі приманки
  • Уловисті проводки
  • Правильний вибір приманки та точки лову

Як показує практика, лову в умовах міста нерідко приносить якщо і не якісь рекордні улови, то вже масу яскравих вражень і чудовий відпочинок від повсякденної рутини точно. А якщо поблизу є такий оазис дикого життя, як у нашому відео – виходити на рибалку варто якнайчастіше.

Однією з найбільш уловистих технік для упіймання будь-якої щуки по праву вважається спінінговий і джиговий лов на м'які силіконові приманки, оснащені різними за вагою та конструкцією вантаж-головками. Саме таким способом можна обловити великі ділянки водоймища під потрібним кутом і на необхідних дистанціях.

Для лову щук просто необхідно використовувати спеціальний повідець, що запобігає зрізу приманки гострими зубами. Пізньої осені вода стає особливо прозорою, а риба ще обережнішою, тому застосування класичного сталевого повідця не завжди припустимо, і тоді на допомогу приходить повідець з флюрокарбону достатньої товщини.

Краще прив'язувати його без додаткових елементів, що зробить снасть менш грубою і позбавить її потенційних слабких ланок. Багато хто помилково вважає процес прив'язування надто складним і навіть практично неможливим для виконання на березі. Але це зовсім не так, надійний і доступний в будь-яких умовах, один з варіантів, показаний в нашому відео.

Кращі приманки для конкретної водоймища залежать, в першу чергу, від типу кормової бази, тобто того, чим живиться хижак. Важливо хоча б знати його приблизні переваги в цьому місці зараз. Показаний у відео водоймище має в собі переважно щучок невеликого розміру, отже, і надто великі приманки ставити сенсу немає.

Але дрібнити також не варто, бо хижак вважатиме недоцільним переслідувати відверту дрібницю. Вибрана рибальськими спортсменами довжина виявилася оптимальною, тому й принесла певний улов.

При виборі проводки варто враховувати особливості поведінки підводних мешканців в умовах холодної води, адже метаболізм у всього живого в подібних умовах суттєво сповільнюється, а значить підозріла активність та різкість рухів швидше насторожить і відлякає рибу, ніж провокує її атаку та клювання. Якщо вибрати правильний темп проведення, успіх буде практично гарантований, будуть доречні і рівномірка, і рівномірка з паузами, і сходи. Але з умовою: жодних метушливих та різких рухів.

Крім довжини приманки важлива її форма та колір. На щуку найкращими будуть силіконки не надто довгі, але вгодовані, як і продемонстрували наші спортсмени. Колір підбирається досвідченим шляхом, залежно від прозорості води, освітленості, кольору дна, переваг самої риби.

Найкраще місце риболовлі це таке, з якого можна обловити берег під максимальною кількістю кутів. Просто ідеально, якщо поблизу будуть класичні щучі укриття, неподалік яких саме проходитимуть найцікавіші маршрути проводок. Краще, якщо кущі та дерева не заважатимуть досить далеким закиданням.

Підсумок виходу на міську водойму – упіймання деякого числа дрібних щучок, які, зрозуміло, були відпущені в рідну стихію підростати, щоб надалі знову радувати своїми клюванням. Не можна сказати, що це було легко, але наша команда рибалок спортсменів упоралася. Цікавого перегляду та до зустрічі на водоймі.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->