Щука на тролінг у холодній воді

Щука на тролінг у холодній воді

03.12.2021
1

Як зловити щуку на тролінг у холодній воді

Наше чергове відео розповість про лов щук у холодній і дуже холодній воді на тролінг з човна. Місце дії – популярне місце для всіх рибалок, яке славиться своїми трофеями, село Сорокошичі. Мета - упіймання найбільших особин, які саме в цей час залишають мілководдя і збираються в глибоких ямах і канавах.

  • Загальні правила риболовлі пізньої осені
  • Снасті для тролінгу великої щуки з човна
  • Робочі приманки

Виходячи на воду в передзимній період, слід розуміти, що на вулиці холодно, і якщо в машині, або навіть на вулиці в русі це відчувається не особливо, то в човні на воді ситуація зовсім інша. А отже, слід одягатися відповідним чином, тільки в цьому випадку рибалка приноситиме позитивні емоції, а ризик застудиться буде мінімальним.

Пошук трофею строго по глибинах не завжди приносить результат, навіть пізно восени. Якщо тролінг по ям не працює, обов'язково варто перевірити більш дрібні ділянки, особливо якщо після холодної ночі починає пригрівати яскраве сонце і на мілководді вибирається погрітися різна рибина дрібничка, куди за нею виходить і зубаста розбійниця.

Для тролінгу щуки пізно восени використовують снасті з достатнім запасом міцності, адже в цей час можуть клюнути дуже великі рибини, і з ними потрібно боротися на рівних. Вудлище має бути відповідного ладу, воно має не тільки надійно проткнути трофей, а й в'язати його різкі ривки та кидки.

Металевий повідець, або, а крайньому випадку, товстий флюр, суворо обов'язковий, інакше зріз приманки з рибою неминучий. Для активної щуки повідець не проблема, тому не варто нехтувати його використанням.

Коли клювання сталося, а боротьба з трофеєм наближається до завершення, риба підведена до борту човна, виникає питання – а як же його краще взяти? Відповідь можна не шукати, вона давно відома - це підсак потрібного розміру, з ручкою комфортної довжини. І його неодмінно варто мати під рукою, інакше велику рибу не взяти. Підсак із сіткою з волосіні буде краще, тому що в нього не будуть встрявати гачки приманки. Достатньо лише раз зіткнутися з цим на практиці, особливо пізно восени, в холод і вітер, щоб усі питання щодо цієї рекомендації відпали самі собою.

Для досягнення успіху в тролінгу, та й взагалі в рибалці, бажано розуміти водойму максимально, знати, де ямка, перекат або брівка, якими стежками переміщується риба. В яку пору року, і багато іншого. Досягти цього розуміння можна або багаторічним досвідом, як робили наші діди, або за допомогою добротного ехолота, бажано з картою та GPS навігатором. Включивши мінімальні аналітичні здібності за допомогою електроніки можна за рік дізнатися стільки, скільки раніше рибалки не могли дізнатися і за 10 років.

Спеціально обладнаний човен, краще з мотором, дозволить обстежити велику акваторію водоймища, і зробити це швидко, що дуже важливо, особливо восени, тим пізнішим, оскільки світловий день у цей період короткий як ніколи.

Робочі приманки для лову щуки на тролінг визначаються досвідченим шляхом, вони можуть відрізнятися залежно від місця лову, експеримент вирішує, як завжди. Не рідко буває так, що торішня приманка, яка справно приносила трофеїв, раптово перестає працювати, але це не біда. Це означає, лише, що настав час дістати із засіків забуту блешню, воблер або силіконову рибку і повісити на снасть. Результат може приємно здивувати, а рибальському арсеналі з'явиться черговий фаворит.

Як правило, в умовах чистої води починають краще працювати природні забарвлення, коли світить сонце – темні, у похмуру погоду – світліше. Білий колір серед щучого племені на одному з перших місць. Поєднання білого та чорного, білого та червоного напевно принесуть позитивний результат, хоча бувають і винятки.

Гачки на приманці не повинні бути надто дрібними, паща у щуки вселяє трепет і повагу своїм розміром та зубами. Занадто дрібні гачки довго в ній не затримаються, особливо якщо трофею заманеться зробити іншу свічку.

Вага завантаження залежить від глибин у місці лову, якщо йдеться про великі м'які приманки із силікону. Якщо ловити на воблера, то занурення приманки, що визначається виробником, підбирається особливо ретельно, для цього ехолот, навіть найпримітивніший, просто незамінний. Знання рельєфу в місці лову необхідно, адже приманка повинна проходити на відстані не більше півметра від дна, і періодично торкатися його.

Як виглядає успішна рибалка на щуку тролінгом, пізно восени, можна побачити в нашому відео, відвідавши ютуб канал про рибалку FishBum. Цікавого перегляду та до зустрічі на річці.



Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->