Щука на озері пізньої осені

Щука на озері пізньої осені

19.11.2021
1

Лов щуки на озері пізньої осені

Щука завжди була бажаним трофеєм для рибалки спінінгіста в будь-яку пору року, вона і як противник хороша, і з кулінарної точки зору має своїх шанувальників. Особливо цікава дана хижа риба восени, коли вона від'їдається перед довгою зимою, саме в цей період її клювання неймовірно прекрасні своєю силою і люттю. Саме восени багато рибалок перемикаються на щучу рибалку.

  • Нове відео про осінній лов щуки на озері
  • Вибір снастей
  • Підбір приманок
  • Найкращі проводки

Наше чергове відео з популярного щучого озера покаже процес риболовлі на щуку досить докладно, з нього можна за бажання почерпнути тонкощі про проводки, приманки та снасті. Додаткового драйву процесу додасть дух змагання, зумовлений змаганням представників двох рибальських поколінь, батька та сина.

Починати підготовку до риболовлі на щуку варто з вибору вудлища і котушки, це залежить від глибин і просторів водоймища і від розмірів приманок і передбачуваних трофеїв. За наявності деякого досвіду навіть легкі сучасні снасті дозволять витягти велику рибу.

Не варто забувати про міцні повідці, здатні протистояти гострим щучим зубам. Найчастіше використовують повідці зі сталі або титану, але можна взяти товстий флюрокарбон, він не дає стовідсоткового захисту від зрізу, зате практично непомітний у воді і тому суттєво підвищує ймовірність клювання. Який варіант краще, вибирати самому спінінгісту.

Якщо місце риболовлі рясніє корчами, що буває нерідко, варто використовувати монтажі, що не зачеплюються, з офсетними гачками, вони ж допоможуть обловити ділянки з рясними трав'яними чагарниками. Правильний підбір форми гачка підніме засікання риби та результативність риболовлі. Різні види офсетників створені під різні моделі силіконових приманок. Краще, якщо силіконка матиме в тілі спеціальне поглиблення по жало гачка.

Важливе місце в щучому лові грає вибір виду приманки, нерідко відмінний результат приносять блешні або силікон, який до цього на водоймищі не використовувалися, і, отже, місцевій рибі не знайомі, особливо на запресованих озерах або річках. Правило просте - не клює на блешню вертушку - став колебалку або силікон, не хоче атакувати невеликий твістер - використовуй великий віброхвіст.

Яка із проводок буде максимально ефективною, заздалегідь ніхто не знає. Якщо тиждень тому працювала класична сходинка на середній швидкості, то наступної риболовлі цілком може спрацювати млява сходинка. І навіть більше – змінювати тактику проводки варто протягом одного дня, у разі, коли риба починає вередувати і переборювати.

На відносно рівному дні найчастіше працює повільна рівномірка, що перемежовується паузами, з прискореннями та зависаннями в товщі води. Дно з нерівностями краще облавлювати сходами, причому чим різкіші зміни глибин, тим коротше вони повинні бути, інакше снасті просто перескакуватимуть через рибу.

Впевнені, наше відео допоможе знайти відповіді на багато питань, особливо для рибалок-початківців спінінгістів, а ось закріпити знання варто на практиці, для чого просто необхідно регулярно бувати на водоймах. Захоплюючий перегляд до зустрічі на водоймі.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->