Щука на деснянських косах улітку

Щука на деснянських косах улітку

30.06.2023
0

Коси на річці Десна здавна улюблені всіма досвідченими рибалками, ще б пак, адже з риболовлі це вельми вдалі місця, крім того, там дуже красиво. Тут не тільки можна вдосталь половити рибки, а й відпочити вийде від душі. Коли вдається виявити таке місце, то зазвичай саме воно стає винятковим і пріоритетним на довгі роки. У таких місцях, часом, можна зловити вельми пристойний трофей, а якщо навіть ні, то просто риболовля на деснянській косі сама по собі принесе справжнє задоволення. Відео про ловлю хижої риби на Десні можна побачити на рибальському ютуб каналі Fishbum.

  • Чим хороша коса на Десні
  • Обловлюємо точку на спінінг
  • День на риболовлі в рахунок життя не зараховується

Деснянські коси хороші тим, що здатні пригальмувати стрімку течію річки, інколи навіть загорнути її течію, утворюючи так звану "обратку". Саме в таких місцях любить триматися будь-яка риба, зокрема й цільовий об'єкт полювання спінінгістів. Крім того, в такому місці весь час присутній рух води, отже, вода тут багата на кисень у будь-яку спеку, а дно не перевантажене водоростями. Прозора вода милує око і самому рибалці, за бажання можна освіжиться, поплавати. В умовах перевантаженості берега в наш час коса на Десні може стати справжнім порятунком, оскільки на неї не кожен здатний перебратися, а отже, і місце, швидше за все, буде вільним.

Загалом, риболовля на спінінг з річкової коси дуже схожа на берегову, та практично нічим від неї не відрізняється, якщо говорити про снасті. Вони для цього знадобляться такі самі, а саме - досить довгі, легкі й чутливі. Оптимально вони мають відповідати типу приманок і техніці, на які проводиться ловля. У нашому випадку риболовля переважно джигова, тому вудилище досить жорстке, зі швидким ладом. Оскільки в точці буяє щука, то ловля без використання повідця не бажана і загрожує зрізом приманки разом із трофеєм. Можна, по-старому, використовувати повідець зі сталі, але надворі все-таки 21 століття, тому скористаємося волосінню з флюрокарбону, він і від щучих зубів захистить, і у воді практично непомітний. До того ж, на відміну від сталевого повідця, нічого не важить, отже, не впливає на гру приманки. Принади можуть бути будь-які, але їх має бути достатньо, щоб було з чого вибрати і поекспериментувати, що дуже корисно робити на риболовлі.

Ну, ось і добіг кінця черговий день на риболовлі. Можливо, хтось запитає, а де ж трофейні щуки, сом або, на крайній випадок, судаки? І буде докорінно не правий, адже на риболовлю їздять не завжди за цим. Для нас, як і для багатьох захоплених рибалок, це насамперед - спілкування з природою, річкою, або іншою улюбленою водоймою, куди вирушають відпочити, набратися емоцій, а не виконати продовольчу програму або неодмінно впіймати щось екстраординарне, хоча це приємно. Як відомо, робочі уловисті приманки для риболовлі дуже важливі, а купити недорого спінінг, рибальську котушку, волосінь, шнур, приманки і багато іншого з доставкою можна в інтернет магазині Fishbum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->