Рибальська приманка Віб, що це і як ловити

Рибальська приманка Віб, що це і як ловити

13.01.2024
0

В арсеналі сучасного зимового рибалки є чимало чудових приманок, зокрема й для стрімкого блеснения хижої риби, зокрема судака. Серед них вигідно виділяється рибальська приманка Віб. Чим саме вона хороша і як на неї ловити, саме про це розповімо в нашому черговому відео про стрімке блеснение судака з льоду, яке можна побачити на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Зимова риболовля на хижу рибу з льоду
  • Рибальська приманка Віб на судака
  • Дрібниці, які можуть зіграти на судаковій риболовлі

Зимова ловля хижої риби захоплива і нерідко вельми результативна, звісно, якщо вдається знайти її місце стоянки і годування. Така ловля хороша і тим, що у рибалки є можливість вдосталь помандрувати по льоду в пошуках вдалого місця, що неможливо в принципі під час сезону рідкої води, якщо під рукою немає човна. За наявності деякого досвіду і голови на плечах така риболовля з льоду цілком безпечна, всупереч думці деяких людей. Перед виїздом на водойму корисно спочатку визначитися зі стратегією, саме вона визначатиме тактику. Простіше кажучи, потрібно вибрати, кого ми будемо ловити, все підряд або націлимося на великий трофей. Упіймання рекордної рибини, безумовно, справжня подія і своєрідний орден на груди рибалки, але вимагає особливого підходу і терпіння, на відміну від "драйвового" спортивного лову, коли нерідко клювання слідує одна за одною, але, ось, буває, що на кукан повісити в підсумку нічого. Скажемо відразу, риболовля на віб - це такий собі середній варіант, оскільки на нього клює і не дуже великий хижак, і дуже навіть залікові екземпляри, до речі, перший, але далеко не єдиний плюс цієї приманки.

Отже, якщо прагнемо спіймати трофей, але, щоб водночас не було нудно, беремо із собою на лід віб, причому краще не в однині, а багато хороших і різних, і вирушаємо в місце, де є судак у достатній кількості, бо якщо він там буде один або кілька, то шанси виявити активну рибу істотно знижуються. Як удильник можна брати звичайну судакову вудку, якихось особливих вимог до снасті для риболовлі на рибальську приманку Віб немає. Це стосується також і того, що використовувати як основну, волосінь або плетений шнур, можна використовувати те, до чого звикли, це другий плюс цієї приманки. Може виникнути запитання, а який з вібів найуніверсальніший і найуловистіший. Виходячи з особистого досвіду, ризикнемо висловити припущення, що максимально уловистим покаже себе віб із не надто великим вузьким тілом. А взагалі, багато що залежить від того, чим саме харчується хижак у даному місці в конкретний час, адже незвичну здобич, найімовірніше, судак, щука або окунь просто проігнорують, хоча в іншому місці будуть активно атакувати її раз по раз. Що стосується забарвлень, тут все дуже непередбачувано, але діє загальне правило, важливо мати в рибальському ящику хоча б два варіанти забарвлення, натуральне і яскраве, аж до кислотних, втім, чим більше, тим краще. Тим більше, за наявності добротного робочого відбійника-відчепа проблема зачепів і втрати приманок під час лову з льоду цілком успішно вирішується, причому на користь рибалки.

Віб зазвичай оснащується парою гачків-трійників, що, погодьтеся, підвищує ймовірність результативного підсікання, що також є перевагою приманки, особливо якщо вони будуть із тонкого міцного дроту з якісним заточуванням, особливо це актуально під час лову судака, щука в цьому плані менш вибаглива.

До речі, Віби є універсальною всесезонною приманкою, на неї можна дуже успішно ловити спінінгом у закид, у період відкритої води. Звісно, такі приманки часто потрапляють у зачіп, що сумно, але під час лову з човна це вирішується використанням того самого відчепа, не менш ефективно, ніж під час лову з льоду. Сподіваємося, вдалося переконати в тому, що Віб є чудовим вибором для лову хижака, і його неодмінно варто активно використовувати.

Скажемо кілька слів про особливості використання цих своєрідних воблерів-поперечок. Для початку про проводку, вона полягає в плавних потяжках різної амплітуди та інтенсивності, уловистий варіант визначається досвідченим шляхом, утім, як зазвичай. Зазначимо важливість використання повідця, краще, якщо це буде флюрокарбон, він не змінює гру приманки, малопомітний у прозорій холодній воді, та й від зубів значною мірою захистить, у разі наявності ймовірності упіймання щуки треба використовувати досить товсті діаметри, від 0,5 мм і більше, у будь-якому разі такий поводок проявить себе краще, ніж металевий, за винятком цілеспрямованого лову саме зубастої хижачки. І, нарешті, звернемо увагу на важливість активного пошуку хижака, за деяким винятком, своєчасна зміна місця лову допоможе спіймати більше трофеїв, а наполегливе обловлювання конкретної точки допускається тільки в разі полювання на дуже великі екземпляри, ця стратегія будується на досконалому знанні місця і звичок місцевої риби, новачкам такі дії не рекомендуються.

Ось і підійшов до фіналу черговий день на риболовлі, і він був прекрасний. Напевно, у багатьох рибалок з'явилися деякі думки про поповнення свого арсеналу, в такому випадку вибрати і купити з доставкою уловисті снасті для зимової риболовлі на судака та іншу хижу рибу можна в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->