Рибальська фурнітура для лову великого хижака

Рибальська фурнітура для лову великого хижака

29.09.2023
0

Осінь час трофеїв, тому нерозумно витрачати цей час на піймання банальних щучок, судачків або окушків, хоча і цей процес має своїх шанувальників, це їхній вибір. Ми ж займемося підняттям особистих рекордів, піймання потужного "крокодила" стане для нас девізом на найближчий час, зняте відео про полювання на велику деснянську щуку можна подивитися на риболовецькому ютуб каналі FishBum.

  • Рибальська фурнітура для лову на спінінг, джиг
  • Універсальний спінінговий повідець
  • Застібки, безузловки ручної роботи
  • Як правильно брати велику рибу

У нашій сьогоднішній статті хочеться звернути увагу на таку дрібницю, як рибальська фурнітура, яка насправді зовсім дрібницею не є. Адже будь-який ланцюжок настільки міцний, наскільки таким є його найслабший елемент, у риболовецькій снасті цією "слабкою ланкою" є, найчастіше, застібки, вертлюжки, гачки і повідці. Як зазвичай відбувається, спінінгіст, особливо початківець, ретельно підходить до вибору вудилища і котушки, уважно вивчає тест, балансування з котушкою, вдумливо трусить усім цим перед купівлею і дошкуляє консультанту запитаннями, на кшталт "а яку щуку витримає ця снасть", причому відповідь бажає отримати неодмінно в кілограмах. А ось думка про те, що риба у воді впливає на спінінг і все інше не стільки вагою, скільки здатністю розвинути певне зусилля, і можливість протистояти трофею залежить значною мірою від поведінки самого спінінгіста, осягається вже з досвідом. Проте якість рибальської фурнітури в процесі риболовлі відіграє далеко не останню роль, а нібито взагалі не головну, про це і поговоримо.

Універсальність це, насправді, вельми слизьке поняття. З одного боку, такі речі є, але, якщо розібратися, це завжди компроміс. Тобто, вони начебто підходять для широких умов використання, але ось з іншого - виконують свої завдання не так щоб добре, а іноді навіть зовсім погано, чудес не буває, наприклад, виделкою теж можна борщ їсти, ось тільки якось незручно буде. Теж саме і з рибальськими снастями загалом, і з фурнітурою, зокрема. Висновок такий - універсальна фурнітура є ворогом рибалки, тим паче, що це витратний матеріал, і коштує не так щоб дуже дорого, просто деякі рибалки лінуються приділити його підбору достатньо часу, і даремно. Отже, універсальний спінінговий повідець існує лише в мріях недбайливого рибалки і ледачого продавця консультанта. Утім, якщо сам рибалка наполегливо проситиме продати йому щось універсальне, йому продадуть, звісно, як то кажуть, будь-який каприз, але це буде неправильно. Варто глибше вникнути в тему, вивчити нюанси і вибрати саме те, що максимально відповідає умовам риболовлі, не лінується, щоб не поплатитися заповітним трофеєм.

У магазинах у наш багатий час величезний вибір рибальських снастей, зокрема рибальської фурнітури. Чимало серед неї і якісної, на будь-який, як то кажуть, смак і гаманець. Але хочеться звернути вашу увагу на рибальську фурнітуру ручної роботи, яку можна, і потрібно, купити в нашому інтернет магазині. Це не стільки реклама, скільки добра порада, оскільки ми самі рибалимо тільки на неї. У ній прекрасно все, від матеріалу, до форми. Робить її досвідчений рибалка-практик, який не одну тисячу годин провів на берегах вітчизняних водойм, і тому знайомий з питанням зсередини. За співвідношенням ціни і якості його застібки, безузловки ручної роботи не мають аналогів. Хвалити можна довго, але навіщо? Краще взяти, купити і перевірити на практиці, це не складно.

Отже, трофей клюнув, підсічений і підведений до берега або човна, ось тут-то іноді гостро постає питання, а що ж робити далі? У запалі боротьби про це часто не замислюєшся, а даремно. Одна справа, якщо на тому кінці бовтається відносно невелика риба, тут усе зрозуміло і досить просто. А ось якщо результат перевершив очікування, деякі рибалки впадають у ступор. Для того, щоб так не відбувалося, потрібно подумати заздалегідь і запастися необхідним аксесуаром. Найкращим варіантом для взяття трофея є старий добрий підсак, та не аби який, а досить місткий. Краще, якщо він буде легким і міцним, а куль матиме з монолески. У такий і рибу брати зручно, і гачки не заплутаються. Саме такий підійде для більшості випадків риболовлі в диких водоймах. Маленька порада, варто постійно контролювати його справність, щоб не роздобути неприємний сюрприз у найнесподіваніший момент, тим паче що це не складно, і багато часу не займе, а допомога буде ого-го яка, повірте. Іноді корисно мати під рукою рибальський багорик, але це вже для професіоналів, які знають, навіщо він їм і що з ним робити. Дуже корисно додатково мати при собі так званий щелепний захват, або ліпгрип. З його допомогою зручно і досить безпечно маніпулювати спійманою рибою, мінімізуючи ймовірність травмування як рибалки, так і її самої, якщо планується її відпускати.

Ось так, не буває дрібниць у риболовлі, насправді. Тому подумайте, чого не вистачає для правильної риболовлі і приходьте в наш рибальський інтернет-магазин FishBum, Київ, Україна, ми допоможемо вибрати і купити уловисті рибальські снасті з доставкою.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->