Риболовля на поплавочні снасті

Риболовля на поплавочні снасті

13.04.2024
0

Риболовля з поплавком, здавалося б, що може бути простіше, водночас це дуже багатогранне захопливе заняття, цікаве і для найменших рибалок-початківців, і для навчених досвідом дорослих. Ще б пак, адже цей метод риболовлі дає змогу практично необмежено вдосконалити снасті, а й на найпримітивніші монтажі домагатися гідних результатів. Чомусь здається, що на самій зорі людства саме ловля риби з поплавком була задіяна нашими предками, і задіяна успішно.

  • Різновиди найпопулярніших поплавцевих монтажів, що ще може знадобиться, крім снастей
  • Насадки і підгодовування для поплавцевої риболовлі
  • Кого можна зловити на поплавкову снасть

Махова вудка є найпростішою, найдоступнішою і тому найпоширенішою поплавцевою снастю, саме вона першою потрапляє до рук рибалці-початківцю, оскільки такий спосіб і за ціною доступний, і в освоєнні зрозумілий. Незважаючи на гадану простоту, махове поплавцеве оснащення має масу тонкощів, які й дають змогу досягати регулярних успіхів. Наприклад, використання повідця, здавалося б, яке значення має його діаметр, 0.12 мм або 0.14 мм? Але, як показує практика, дуже навіть має, особливо якщо у риби немає настрою харчуватися. Важливий і колір, досвідчені рибалки зазвичай віддають перевагу прозорому, як найбільш універсальному, а краще флюрокарбону. Тип і форма поплавка також має значення, він має і клювання фіксувати будь-яке, і бути помітним рибалкою на тлі води, а для лову на течії є спеціальні варіанти, здатні протистояти току води без втрати інформативності. Одним словом, дрібниць тут немає.

  • Класичне махове глухе оснащення складається насамперед із вудилища, зазвичай телескопічного, краще з високомодульного карбону, причому навіть для новачків, оскільки кому сподобається орудувати "оглоблею". Довжина бажано оптимальна під конкретні умови лову, оскільки короткою не докинеш до точки лову, а довга додасть зайвої ваги, особливо якщо йдеться про варіанти з композиту.

Оснащення складається з основної волосіні, повідця, власне, повідця, огрузки і гачка. Тут важливо все, оскільки одні елементи дають змогу зловити трофей, не відлякавши і не настороживши його, а інші допоможуть підсікти рибу і здійснити виведення. Огрузка має бути чітко підібрана під поплавок, поплавок - під умови лову, а повідець бути тоншим за основну волосінь, це непорушні правила, з рештою можна експериментувати. Утім, експеримент допускається в усьому, але тільки якщо дозволяє досвід і знаєте, що робите. До речі, форма і розмір гачка більшою мірою підбирається саме під насадку, адже сучасні матеріали дають змогу виготовляти дуже міцні рибальські гачки, навіть невеликого розміру.

  • Болонська поплавкова снасть дасть змогу ловити на глибоких і дуже глибоких місцях, зокрема з течією. До вже перерахованого вище в цьому разі потрібно додати невелику легку, бажано швидкісну, безінерційну котушку, а як вудилище взяти варіант із пропускними кільцями. Поплавок знадобиться ковзний.
  • Матчева поплавкова снасть нагадує болонську, проте передбачає вже ловлю на значній відстані від берега, це справа більш досвідчених рибалок, які пройшли згадані вище етапи, утім, якщо є бажання, можна братися за матч одразу, не надто це й складно.

Для результативної та комфортної риболовлі з поплавком може знадобитися також:

  • Аксесуари для риболовлі з поплавком, тобто все, все, все, що може знадобиться для того, щоб цей процес відбувався максимально комфортно і результативно. Це і садок, і підсак, і екстрактор для вилучення гачка з риб'ячої пащі.
  • Стіл, крісло, намет та інше також зайвими не будуть, особливо якщо зібралися рибалити протягом тривалого часу.

На риболовлі з поплавком не обійтися без підгодовування і насадки. Перша знадобиться для приваджування й утримання риби в точці лову, друге - для спокушання потенційних трофеїв на клювання. Насадка має бути більш привабливою для риби і вигідно виділятися на тлі підгодовування. Іноді на поплавкову снасть цілеспрямовано ловлять хижу рибу, наприклад, на живця, використовуючи дрібну рибку.

Рибалки-початківці часто цікавляться, а яку рибу можна зловити на поплавкову вудку? Відповідь проста - практично будь-яку, головне, щоб і оснащення, і сам рибалка були максимально готові до сутички з трофеєм, що вчепився. Адже зрозуміло, що легка вудка на верховодку не дасть змоги впоратися навіть із кілограмовою щукою, хоч як старайся, хоча досвід і відчуття снасті здатні додати шансів на успішний результат справи. Дамо універсальну пораду: у разі незапланованого контакту з несподіваним трофеєм у жодному разі не панікувати, не форсувати події й ніколи не впадати у відчай, якщо поєдинок закінчиться не на вашу користь, адже слідом неодмінно буде ще трофей, можливо, навіть більший.

Починається новий рибальський сезон, а значить є привід вибрати і купити рибальські снасті та товари для активного відпочинку онлайн з доставкою по Україні в інтернет магазині FishBum.


Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->