Прийшла зима - діставай балансир

Прийшла зима - діставай балансир

10.12.2022
0

У наш вкрай складний час вибратися на річку і порибалити з човна дуже складно, практично неможливо, так як заборонено законодавчо через воєнний час. Але в деяких місцях, як виняток і за згодою місцевої адміністрації, за попередньою домовленістю, все-таки можна. Саме таким чином нам таки вдалося виїхати на човні і трохи половити судака в схил. Подробиці цього процесу можна побачити у відео про риболовлю на судака в схил на зимовому водоймі з дрейфуючій човна. Дане відео, як зазвичай, представляє вашій увазі рибальський ютуб канал Fishbum.

  • Ліричний відступ, або міркування рибалки
  • Водяний якір, без нього на воду при рибалці в схил не виходимо
  • Правильна анімація приманки під час лову в схил
  • Класичні приманки для стрімкої риболовлі
  • Ліска або плетений шнур, що краще для стрімкого блиснення

Наше нове відео починається дещо незвично, ми ділимося своїми думками, напевно іноді відвідують кожного рибалки, а саме – як вийшло так, що довго і ретельно готуючись до чергового виїзду на водойму сталося страшне, ми проспали. Розгадка цієї події буде знайдена, уважний глядач обов'язково отримає її, переглянувши відео до кінця.

Звернемо увагу на таку річ в арсеналі зимового човняра, як водяний якір, або вітрило. Це саме те, що зобов'язана бути під рукою у кожного рибалки, який відправляється ловити в схил з повільно дрейфуючого човна. До слова, не тільки по холодній воді, але і влітку, наприклад, під час полювання на сома з квоком. Відразу уточнимо, що водяний якір - це пристрій, що дозволяє зафіксувати плаваючий об'єкт, в нашому випадку човен з рибалками, на водній поверхні, нейтралізувавши таким чином вплив вітру. Сенс цього полягає в тому, щоб човен рухалася разом з плином води, або хоча б не дуже швидко зміщувалася щодо води за вітром. Таким чином волосінь буде мінімально відхилятися від вертикалі, що важливо для правильної роботи оснащення і, як наслідок, досягається більша кількість поклевок риби, що і потрібно отримати.

Щоб зацікавити хижу рибу приманкою, важливо імітувати поведінку її об'єкта полювання, невеликий ослабленою рибки. Адже якщо наша блешня буде проявляти підозрілу активність, то ми не тільки не заробимо поклевку, але навіть ризикуємо зовсім відлякати обережного зимового судака, враховую ще й максимальну прозорість води. Тому пам'ятаємо – все живе в річці рухається повільно і плавно, економлячи життєві сили, періодично завмираючи в нерухомості. Грамотні і своєчасні паузи, акуратні поворухування, не дуже різкі потягки з підкидьками - саме те, що зробить риболовлю.

На що ж найкраще ловити взимку з човна у схил, однозначної відповіді немає і бути не може. Безумовно, є приманки з розряду фаворитів, але новинки ігнорувати зовсім не варто, бо це загрожує застоєм і хронічними невдачами, навіщо нам таке щастя. Дуже багато приманок теж ні до чого, зимовий день короткий, сотню різноманітних блесен ми випробувати не зможемо, часу не вистачить. Тому маємо завжди пару коробок, в одній кілька перевірених « бійців », вони допоможуть виявити принципове наявність трофеїв в точці лову. В іншу коробочку спакуємо цікаві новинки, в кінці кінців, фаворити ж не завжди були фаворитами, та й не факт, що назавжди такими залишаться. Тому постійний пошук нових уловистих приманок — це важливий момент риболовлі, що робить її не тільки видобувною, але і цікавою. Рибалки народ творчий і мислячий.

Окремо виділимо класичний набір рибальських уловистих приманок, з яких варто почати новачкові. Це балансири, бокоплави, стрімкі блесенкі і силіконки. Останніми працювати, мабуть, найскладніше, крім підбору самої приманки, потрібно вгадати розмір і колір, а потім гру, варіантів маса, але заради результату варто постаратися, адже, швидше за все, дана приманка буде працювати кілька років мінімум, регулярно приносячи позитивний результат.

Один з найбільш актуальних питань, що стосуються прямовисної риболовлі на хижу рибу полягає у виборі основного волосіні, що використовувати, моно або плетений шнур. Однозначної відповіді на це питання немає, є вибір компромісного варіанту конкретним рибалкою, так як плюси і мінуси є у обох варіантів.

Ліска не вбирає воду, майже не обмерзає, легко очищається від льоду, малопомітна в воді, особливо прозорого кольору. Вона не так плутається при виважуванні риби руками, волосінь, в кінці кінців, дешевше шнура. Її недолік, розтяжність в більшій чи меншій мірі, як не дивно, є одночасно і гідністю. Так, підсічка не така « конкретні », як на шнур, але і ривки трофея гасяться не в приклад краще, ніж плетенькой.

Шнур має два явних гідності: він більш чутливий і міцніше волосіні одного з ним діаметра. Що вибрати, вирішувати вам.

Тепер можна приступати до перегляду відео, якщо не зробили цього раніше. Якщо потрібно купити рибальські снасті і приманки, то це можна зробити в інтернет магазині Fishbum, з доставкою по Києву, Україні.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->