Пішохідна рибалка на Десні

Пішохідна рибалка на Десні

02.09.2022
2

Рибальський ютуб канал ФішБум про риболовлю пропонує своїм передплатникам і просто захопленим рибалкою чергове захоплююче відео про ловля хижої риби спінінгом на чарівній українській річці Десна. За вікном спека, стоять останні в цьому році літні дні з, пора осінньої активності риби ще не настала. Однак, це не привід відмовлятися від виходу не водойму. І зараз це буде доведено.

  • Десна, вічна річка
  • Деснянський хижак, де мешкає
  • Принади, на які клює

Черговий виїзд на українську річку Десна завжди свято. Навіть ще не закидаючи спінінг в її води, а просто опинившись на її берегах в душі рибалки запалюється приємний вогник передчуття затримання заповітного трофея, і навіть не одного, і, швидше за все, не найменшого. У перший час хочеться просто стояти біля води і вдихати насичений різноманітними запахами річки повітря, відчуваючи прилив сил і давно забутих спогадів. Вода змиває накопичений негатив, натомість даючи сили радіти життю, і саме це, дуже можливо, є однією з найважливіших цінностей в людському житті. Саме тому ми приходимо сюди знову і знову.

Сьогодні мета риболовлі – примхливий і перебірливий, але такий бажаний і спортивний деснянський хижак. Для початку його потрібно знайти, і робити сьогодні ми будемо без човна, а просто з берега. Отже, відійдемо від машини, яка привезла нас в цей рай, на пристойну відстань, щоб потім не повертатися до неї втомленими, а рухатися до неї, і приступимо до процесу.

Наглядова людина завжди помітить деякі особливості руху водного потоку річки по руслу. Це великі і маленькі перекоти, ділянки з уповільненим і прискореним плином, зворотна течія, і інші аномалії. Ці особливості допоможуть приблизно зрозуміти рельєф дна і можливі місця стоянки риби, щоб обходиться без сучасного винаходу, ехолота. Дане вміння не тільки допоможе взяти трофей, воно посприяє глобальному розумінню процесів, що відбуваються під водою, а потім вже і до реалістичного прогнозування клювання з затриманням найбільшої риби – рукою подати.

Після того, як ймовірні місця стоянки риби виявлені, настає час закинути туди уловистий рибальський монтаж і здійснити проводку, бажано робочу. Багато спінінгісти спочатку роблять одну, але істотну, помилку, а саме – впираються в використання будь-якої однієї, улюбленої, приманки. Справа виявляється в тому, що одного разу саме на це вдалося дуже результативно половити, і тепер за нею закріпилася репутація самої уловистой і результативною, хоча часу з того часу пройшло не мало. Результат передбачуваний, перевірена приманка чому то спрацьовує далеко не завжди. Але це не біда, справа можна виправити. Дивимося наше відео і розбираємося зі своїми помилками.

Будь-який рибальський ящик зі спининговими приманками повинен містити в собі хоча б мінімальний набір приманок, які можна оперативно змінювати при необхідності. При цьому потрібно не просто міняти забарвлення, або навіть довжину, модель. Дуже бажано оперувати з принципово різними варіантами, наприклад, не працює силікон – ставимо блешню, що не вистрілила блесна – міняємо її на воблер. Як правило, характеристики сучасних снастей в більшості випадків дозволяють це робити без « танців з бубнами ».

Як часто варто міняти спінінгову приманку, якщо не клює? Однозначної відповіді на це питання не існує, все вирішується за місцем самим рибалкою. Але однозначно, нерозумно впиратися в блешню, якщо вона сьогодні не до смаку окуню або щуці. Краще поставити щось нове, або просто інше, і робити це знову, поки не буде результат, позитивний, природно.

Даний відео сюжет цікавий ще й тим, що в ньому не тільки розповідається про робочі приманки для спінінгової риболовлі, а й показується їх робота на практиці, в польових умовах. Наприклад, продемонстрована результативна робота силіконової приманки ручної роботи. Так би мовити, ось силіконка, а ось – риба, на неї спіймана. Так що цікавтеся, такі можна купити в нашому інтернет магазині FishBum.

Мабуть, основні моменти висвітлили, тепер рекомендуємо переглянути саме відео, а потім неодмінно відправитися на водойму і зайнятися закріпленням отриманих знань і умінь на практиці.



Відгуків2

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->