Відбійник для риболовлі

Відбійник для риболовлі

29.10.2021
1

Відбійник для порятунку рибальських приманок

Втрата приманки на рибалці завжди вкрай засмучувала рибалок, не важливо, початківців чи досвідчених. І це зрозуміло, адже подібна втрата загрожує походом у магазин і витратою деякої суми грошей на придбання нової блешні або воблера. І це якщо вдається знайти аналогічну приманку, а це не факт.

Нерідко буває, що тільки добре розловив її, а тут її раз – і зняли з виробництва. Або розловили ще й колеги, та й скупили найуловистіші кольори, а більше не передбачається. Або ще ситуація: обірвала робочу снасть на початку риболовлі, а магазинів на водоймі піди, пошукай. Зникла рибалка? Зовсім ні, якщо під рукою опинився відчіп, йдеться про рибалку з човна. Саме про це наше нове відео про рибалку із Сорокошичів, в якому ми продемонструємо ефективність відчепів, у цьому нам допоможе відомий та авторитетний київський рибалка Семен Олд.

Пристосування для вилучення рибальської приманки із зачепа бувають:

  • Відбійники
  • Відчепи
  • Комбіновані

Відбійники для риболовлі призначені насамперед для відбивання приманки із зачепа. Він є металевою болванкою циліндричної або округлої форми з направляючими кільцями, через які протягується основна волосінь. Завдяки особливості конструкції дана гирка прямує до місця зачепа і вдаряє по ньому з деяким зусиллям, спочатку слабше, потім трохи сильніше, але не надто, інакше є ризик пошкодження приманки, особливо воблера.

Рибальський відчіп є той же відбійник, але вже з додатковими елементами, призначеними для підвищеної зацепистості. Наприклад, якщо зачіп жорсткий, це при деякому досвіді можна відчути, то краще буде відбійник, якщо ж на дні явно старі шнур або сітка, то доречніше саме відчіп. Втім, це не аксіома, вибирати конкретному рибалці, як йому буде зручніше.

Комбіновані відчепи є сумішшю обох версій, ними і вдарити можна, і підчепити, якщо необхідно. Такі пристрої мають кільце більшого діаметру і кілька спеціальних потрійних гачків з відкушеними вістрями.

Для успішного відчеплення, або, як кажуть рибалки, відбивання, дуже важливо правильно виставити човен, а саме таким чином, щоб основна волосінь із зачепленою принадою йшла вертикально вниз, інакше успіх заходу не гарантується.

Якщо є ризик, що човен не стоятиме на місці самостійно, краще кинути якір, у цьому випадку цілком можна впоратися самостійно.

Відбійник або відчіп повинні використовуватися з мотузкою середнього діаметра, занадто товста погано занурюватиметься, а занадто тонка під навантаженням поріже руки.

Для зберігання відбійника разом з мотузкою краще мати спеціальне мотовило, так пристрій не заплутається і завжди буде готове до використання.

Купити відбійник, відчіп для риболовлі завжди можна у нашому інтернет-магазині FishBum, місто Київ, товар відправляється поштою по території України, або забрати у спеціалізованому пункті видачі.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->