Окунь в руці краще судака в річці

Окунь в руці краще судака в річці

16.12.2022
0

Вибираючись на риболовлю, багато рибалок ставлять собі питання, кого ж ловити сьогодні, на який трофей націлитися. Ще б пак. Адже від цього вибору залежить комплект снастей, який поїде на річку. Відповідаючи на дане питання поспішати не варто, хоча багато риболовлі, особливо початківці, морочитися з відповіддю на це питання не будуть, адже він очевидний – ловити потрібно виключно найбільшу рибу. Правильно це чи ні, будемо розбиратися в нашій статті, після якої однозначно рекомендуємо подивитися відео про ловлю судака і окуня на зимовій річці спінінгом, яке представляє вашій увазі ютуб канал Fishbum про риболовлю в Києві, Україні.

  • Кращий спосіб перевірити теорію – практика
  • Судак або окунь, кого і як ловити взимку на спінінг
  • Робимо висновки

Незважаючи на гадану простоту питання, все, як говориться, не так однозначно. Судак – риба помітна в усіх відношеннях, що в спортивному сенсі, що в смаженому вигляді або вусі. Ловити таку стабільно можуть тільки досвідчені спінінгісти, що мають в своєму активі багато берего-годин. Відмінний об'єкт спінінгової полювання. Але є у водоймах України і така, на перший погляд, непоказна риба, як окунь. Хто з нас, рибалок, не ловив її в дитинстві на поплавчанку, та й на маленькі вертушки він відгукувався вельми охоче, а то і на живця часто клював без збоїв. Однозначно і відразу відповісти на питання, яка риба все-таки достойніше для спінінгіста, не вийде, та й достовірності таким чином не добитися. Тому вирушаємо на берег і приступаємо до вироблення відповіді на дане питання практичним способом.

Судак і так відрізняється примхливою вдачею, а вже взимку все стає куди загадковіше. Мало того, що риба в цей час збивається в зграї і ховається невідомо де, в зимовальних ямах, так ще і харчується в холодній воді далеко не так активно, як в інші пори року. Кількість робочих проводок також обмежується, адже представники кормової бази рухаються в крижаній вже воді не так активно, це важливо знати і неодмінно враховувати.

Окунь – риба куди більш численна і поступлива, але ось розмір часто значно поступається судаку. Зате і вередує менше нього, тому любимо багатьма риболовлями, ця поширена в Україні риба допоможе швидше зрозуміти і освоїти практичні прийоми спінінгової і джигового рибалок. Якщо з'явилася нова ідея по лові хижака, завжди можна перевірити його на окуні. А вже взимку це особливо актуально.

Отже, хто ж більш гідний рибальського уваги, окунь або судак? Однозначної відповіді на це питання немає і бути не може, це повинен вирішити сам спінінгіст. А як вірніше зловити трофей – про це розповість наше відео. Перед риболовлею не забудьте відвідати наш інтернет магазин Fishbum в Києві, Україна і до зустрічі на водоймі.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->