Окунь у передзимовий період

Окунь у передзимовий період

19.11.2021
1

Лов окуня в невеликій річці пізньої осені

Іноді хочеться просто вибратися на невелику річку, побути в тиші і не напружуватися з приводу трофеїв, що клюне і спіймається, то й добре. І тоді береш улюблений спінінг, коробку снастей і вирушаєш на рибалку, а щоб поділитися своїм настроєм – знімаєш цікаве відео.

  • Душевне відео про лов окуня в річці Ірпінь
  • Снасті та приманки на окуня
  • Місця для риболовлі
  • Висновки

Річка Ірпінь хоч і не вражає своїми розмірами, зате якась рибка в ній є, і її завжди можна половити. Особливо тішить, що процес риболовлі при цьому відрізняється деякою камерністю, можна просто йти берегом і перевіряти нові та добре знайомі місця, перевіряючи на практиці нові техніки та приманки.

У нашому відео основний акцент був зроблений на лов окуня з використанням приманок з м'якого силікону. Легкі спінінги з чутливого карбону дозволяють відчути всі моменти, від контакту з дном до клювання риби. Висока інформативність снасті допомагає вивчити та зрозуміти особливості місця лову та поведінку риби, її реакцію на твістер, віброхвіст чи слаг, а вивчивши це зробити правильні висновки.

Застосування товстого повідця у разі мало особливого сенсу, оскільки основним об'єктом лову виступав не великий окунь. Щука теж цілком могла потрапити до числа трофеїв, але серйозно така ймовірність не розглядалася.
Як перспективні розглядалися місця з уповільненою, а краще зворотною течією. Саме в них збивається їжа для риби, а значить і зграйки риб'ячої дрібниці, а значить і хижак зможе знайти собі їжу. У таких місцях можна ловити досить легкими приманками, на яких встановлюються не надто великі, але вельми пластичні. в самий раз.

Особливу увагу варто звернути на так звані пасивні приманки, що не володіють власною грою, всілякі злаки, імітації комах, личинок. Дуже подібні приманки любить окунь, а він живе практично скрізь, отже, спінінгіст не залишиться без клювання.

Проводка не повинна бути різкою, адже вода вже охолола, і все живе в річці рухається повільно. Підозріла жвавість не тільки не привабить хижака, але навіть насторожить його, або зовсім злякає, про це завжди варто пам'ятати пізно восени.

Кольори для риболовлі на спінінг восени найчастіше не повинні бути надто яскравими, особливо в чистій прозорій воді. Починають працювати прозорі варіанти, грубі товсті гачки в монтажі не вітаються, але вони особливо й не потрібні.

Тонкий повідець з непомітного флюрокарбону буде істотною перевагою, тому що не кидатиметься в очі обережним підводним мешканцям. Шнур і флюр правильніше в'язати безпосередньо з використанням спеціальних вузлів, таким чином виключатися зайві ланки, у вигляді вертлюжків. А ось невелика легка застібка зайвою не буде, вона дозволить швидко міняти приманки, при цьому снасть залишатиметься міцною та надійною.

Легка спінінгова риболовля на невеликій річці пізньої осені дозволить насолодитися фінальними відносно теплими днями перед довгою зимою, і цю можливість упускати не варто, щоб було що згадати в очікуванні наступного сезону лову хижої риби на штучні приманки.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->