Черговий виїзд на Десну за хижаком

Черговий виїзд на Десну за хижаком

14.07.2023
0

Літо пролітає швидко, тому не гаємо вільний час даремно і вирушаємо на берег водойми за хижаком. Сьогоднішня дислокація - улюблена річка Десна, а саме, її коси, багаті хижою рибою, та й загалом місця чудові в усіх відношеннях. Сьогодні присвятимо свій час ходовій риболовлі в забродку, по неглибоких ділянках. Таким чином можна досить ефективно обловити перспективні місця без використання човна, що особливо актуально в наш непростий час. Отже, відео про забродну риболовлю на Десні можна побачити на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Які місця підійдуть для забродної риболовлі на середній річці
  • Приманки, оснащення і тактика для лову хижої риби на Десні

Чим хороша не дуже велика річка, якою і є Десна, так це наявністю достатньої кількості відносно неглибоких місць, зі зворотною течією, струменем змінної сили, перепадами глибин. Тобто, саме такими місцями, де вважає за краще триматися і полювати хижа риба різних розмірів і видів, від окуня до щуки, і навіть сома. І обловити їх можна навіть, не використовуючи човна, цьому сприяє і досить тепла вода, в яку можна запросто зайти і бродити там тривалий час. Єдиний нюанс - необхідно одягнути на ноги спеціальні захисні капці або шльопанці, щоб не пошкодити ступні ніг. Перед тим, як вирушати "в поля", якщо їдете туди вперше, дуже корисно вивчити майбутнє місце на карті глибин, щоб розуміти, що до чого, і чи можливо буде половити обраним способом у принципі. Якщо місце рясніє косами і мілинами, отже, можна вирушати туди і приступати до запланованого лову. І ще, під час переходу з місця на місце слід уважно дивитися собі під ноги, щоб не опинитися несподівано для себе в підступній деснянській ямі або не поранитися об затоплений корч.

Перспективні місця для лову хижої риби на Десні - це такі, де є перепади глибин, зміна сили й напряму течії, якщо явних аномалій не помітно, але там виявлено активність або просто присутність риби, то неодмінно слід обловити й таку ділянку. Як вудилище підійде практично будь-яке, яке зручно лежить у руці й дає змогу комфортно рибалити обраними приманками. Котушка підбирається під вудилище, найчастіше це ті, що мають шпулі в розмірах 3000 або 4000. Повідець обов'язковий, універсальним рішенням буде досить товстий флюр, від 0.5 мм діаметром, адже в Десні багато щуки. Можна використовувати сталь, а краще титан, але таке рішення знизить вірогідність упіймання іншої хижої риби, вона його буде просто відлякувати.

Як основну волосінь на котушці найдоречніше буде використовувати звичний уже для більшості спінінгістів плетений шнур, це може бути 4-х або 8-ми жильні нитки, у будь-якого варіанту є як переваги, так і недоліки, кожен обирає собі, зважаючи на особисті вподобання.

Щодо приманок можна сказати, що чим їх більше, тим краще, мається на увазі не варіанти одного типу, а саме принципово різні блешні, воблери, силіконки. Адже зміна варіантів і є найправильніший шлях до видобутку завидного трофея.

Так виглядає теорія, який вигляд має все на практиці, покаже відео, а за снастями і приманками приходьте в інтернет магазин FishBum, Київ, Україна, де можна купити з доставкою все, що потрібно для риболовлі та активного відпочинку.




Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->