Надійний захист зимового рибалки

Надійний захист зимового рибалки

10.12.2021
1

Надійний захист зимового рибалки на льду

Зимова риболовля відрізняється від літньої, навряд чи хтось стане спростовувати цей факт, однією з найпомітніших відмінностей – погода. Саме вона може призвести до переохолодження, завдяки їй на поверхні водойм стає лід, а поверх нього лягає сніг. Щоб не відчувати дискомфорту будь-який рибалок повинен мати при собі певні аксесуари, про які йтиметься у цій статті.

Протиковзкі накладки на взуття. Призначені для впевненого переміщення по слизькій поверхні, наприклад гладкому льоду або щільно утрамбованого снігу. Можна скористатися спеціальним шипованим взуттям, але це не завжди зручно, тому що переміщення в такому комфортному далеко не завжди, наприклад, на асфальті або бетоні це може бути проблематично. Отже, найкращий вибір протиковзких накладок на взуття для зимової риболовлі – це моделі, що знімаються. Якісні накладки повинні швидко і просто одягатися, надійно фіксуватися та гарантовано перешкоджати підсковзанню.

М'які захисні наколінники. Рибалка взимку з льоду - заняття цікаве і динамічне, при цьому людина часто активно переміщається по замерзлій поверхні водойми, природно, тягати з собою стілець вкрай незручно, набагато зручніше просто стати на одне або обидва коліна і відразу приступити до облову нової лунки, що абсолютна більшість рибалок і роблять. А в результаті страждають їхні коліна, адже крижана поверхня не лише холодна та мокра, а й тверда. Саме з цієї причини досвідчені зимові рибалки заздалегідь набувають собі спеціальних наколінників, які і від травми захистять, і від вологи, і від переохолодження. Їх можна легко і швидко одягнути, а також зняти.

Накладка для комфортного сидіння на будь-якій поверхні. Цей аксесуар за своїм призначенням схожий на наколінники, тільки захищає іншу частину тіла, не менш важливу, ніж коліна. Виготовляється він із досить товстої м'якої пористої гуми на ремінці із застібкою, зазвичай «фастексом». Завдяки такій дуже важлива частина рибальського тіла не застудиться та не промокне.

Спеціальні жилети, костюми-поплавці. Ці речі не будуть зайвими на будь-якій зимовій риболовлі, яким би великим не був досвід рибалки, особливо важлива їх наявність, якщо рибалити наодинці, в маловивченій у плані льодовій обстановці місцевості, по першому та останньому льоду. Саме вони не дадуть рибалці піти під лід, сконцентруватися і поступово вибратися на ділянку з твердою крижаною поверхнею. Найкраще бути одягненим у плаваючий костюм-поплавець, він додатково захистить від намокання. Не якщо він здасться сковує рухи або просто незручним, то можна обійтися рятувальним жилетом.

«Рятунки», зачепи для фіксації за лід. Якщо йдеться про безпеку, тут дрібниць не може бути. А значить - цей аксесуар обов'язково повинен бути під рукою, як тільки ступаєш на кригу. Ці своєрідні шипи допоможуть, якщо все-таки не пощастило, і незаплановане купання відбулося. У цій ситуації дуже важливо дуже швидко вибратися з крижаної води, а це не так просто, як може здатися. Адже лід – субстанція дуже слизька та тверда, вчепиться голими руками за нього, напевно, не вийде. Отут і прийдуть на допомогу ці прості, але необхідні в екстремальній ситуації пристосування. Із зусиллям встромляючи гострі міцні жали в лід, поступово рибалок зможе витягнути себе на безпечну ділянку і в такий спосіб врятуватися. У польових умовах «Рятунки» розташовують на шиї, для чого вони пов'язані між собою міцним шнуром.

Перераховані захисні аксесуари для риболовлі з льоду взимку повинні обов'язково входити до переліку необхідного для кожного зимового рибалки, і тоді процес риболовлі завжди буде приємним і максимально безпечним.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->