Маленькі приманки на велику рибу

Маленькі приманки на велику рибу

31.12.2021
1

Маленькі приманки на велику рибу, блиск зимою з льоду

Багато зимових рибалок знайомі з такою ситуацією на водоймі, коли і місце начебто відмінне, і риба явно в наявності, але не бажає брати, хоч плач. Не працює нічого: ні перевірені балансири, навіть найбільш уловистих забарвлень, ні бокоплави, які ще недавно впевнено радували важкими трофеями, ні класичні мега уловисті блешні. Здавалося б, повертай вудки і вирушай додому. Але ні – є один засіб, здатний докорінно змінити ситуацію у бік рибалки.

  • Чому взимку перестають працювати класичні приманки за хижаком
  • Що дозволить перехитрити пасивну зимову рибу
  • Монтаж снасті, техніка риболовлі

Справа в тому, що взимку риба не відрізняється особливою активністю, тому що в холодній воді все живе сповільнюється, енергетичні витрати організму на полювання в поєднанні з низькою температурою стають просто неприйнятними, і тому риба намагається перечекати несприятливий період з мінімальними витратами. Менше рухаєшся – менше харчуєшся. Звідси й відсутність інтересу до приманок. Але, як і у будь-якому правилі, є виняток.

Йтиметься про невелику ковзну блешню, відому в середовищі досвідчених зимових рибалок як «наздоганялка». Вона покликана імітувати щось вкрай доступне та беззахисне, а отже, його ніяк не можна упустити, зжерти, без варіантів. Саме так вважає риба, коли поблизу виявляється невелика легка блешня з невагомим оперенням, що повільно планує по волосіні.

У широкому продажу приманки даного типу зустрічаються рідко, але є ще місця, в яких можна купити блешню догонялку для прямовисного блиску хижої риби. Як правило, вони виготовляються досвідченими майстрами практиками, що мають у своєму активі не одну сотню годин, проведених з вудкою на зимових водоймах.

Монтаж снасті не є чимось сакральним і надскладним, але свої тонкощі все ж таки має. Блешня не повинна бути занадто масивною, громіздкою. Відповідно, і розмір гачка підійде не великий, краще з легкого міцного тонкого дроту з ідеальним заточенням.

Узлісок гачка покликаний виконувати кілька функцій, серед яких привернення уваги хижої риби, провокування його на атаку, роль стабілізатора при дуже повільному плануванні. В ідеалі Догонялка повинна нагадувати якусь комаху або личинку, які входять до більш-менш знайомого кормового елементу хижака, найчастіше судака, рідше – окуню або щуки.

Якщо в узліссі буде присутній невеликий блискучий елемент, це буде додатковою перевагою, але його не повинно бути занадто багато, це може дати зворотний ефект.

Блешня цього типу кріпиться на повідець вище основної приманки таким чином, щоб у неї була можливість вільно ковзати по ньому вгору або вниз. Вона ніби наздоганяє блешню після підкидання, плавно плануючи, наздоганяючи її, звідси й пішла назва. Саме в цей момент і слід клювання.

Класична схема монтажу мормишки – просування повідця крізь вушко гачка, при цьому ковзання має бути максимально вільним, за бажання її маршрут можна обмежити спеціальними стопорками. Але варіантів досить багато, і робітникам може бути абсолютно будь-яким, експеримент вітається.

Техніка анімації така ж, як при класичному прямовисному блиску, хіба що паузи можна робити довше, це важливо.

Дана рибальська дрібниця тільки виглядає так, а насправді це просто забійна приманка, найчастіше на неї ловиться судак, часом дуже немаленький. Тому сміливо можна рекомендувати її для постійного використання у зимовій риболовлі на хижу рибу.

Відгуків1

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->