Ловля риби в коряжнику

Ловля риби в коряжнику

11.08.2023
0

Влітку зловити хижу рибу вдається далеко не кожному рибалці, а якщо йдеться про трофейний екземпляр, то це зможе зробити навіть не всякий досвідчений спінінгіст. Тут має значення величезна кількість чинників, насамперед потрібно виявити стоянку великої щуки, судака або сома. У період глухоліття, коли вся риба вже більш-менш від'їлася, а зима ще далеко, підводні мешканці перебувають нібито в розслабленому стані і їдять переважно протягом невеликого часу, обчислити цей проміжок, та ще й спровокувати на клювання пасивну рибу, завдання не з простих, але ми не шукаємо легких шляхів і відважно беремося за розв'язання цього завдання. Як все відбувалося і що вийшло в результаті, можна побачити на відео про ловлю хижої риби спінінгом на Десні, в коряжнику, яке розміщене на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Чому варто ловити рибу в закоряжених місцях
  • Як уникнути критичної кількості зачепів під час ловлі на спінінг, джиг
  • Риболовля в глухоліття, а хижак то ловиться

Коряжник є звичним і, до того ж, вельми комфортним для хижака місцем проживання. У самих корчах безпечніше, ніж на відкритому просторі, а поблизу, напевно, будуть мешкати менші підводні мешканці, на яких можна полювати, водночас риб'ячий дріб'язок також спокійно ховається серед гілок затонулих дерев. Не рідко на підводних завалах починають розмножуватися великі й маленькі черепашки, всілякі підводні комахи, якими, своєю чергою, харчується риб'яча молодь. У результаті виходить ціла локальна екосистема, приваблива також для рибалки. Саме великою кількістю активного життя приваблює коряжник на дні будь-якої водойми. Додатково будь-яка перешкода на дні створює перешкоду для течії. А це означає, що в такому тихому місці можна спокійно постояти, а то й перехопити щось смачненьке, що також затримається в такому місці. Затоплені дерева дають тінь у сонячний день, що також є бонусом для риб, які проживають поблизу. Ось скільки переваг створюють прості, здавалося б, затоплені дерева на дні водойми, а отже просто-таки необхідно це врахувати і скористатися.

Те, що риболовля в корчах відрізняється від лову на звичайному дні, можна здогадатися самому. І, якщо в стандартних умовах можна буквально ловити на що завгодно і як завгодно, то в місцях, багатих на зачепи, потрібно дотримуватися деяких правил. Для початку варто взяти за правило, що ловити на звичайні приманки в корчах не варто, насамперед тому, що така приманка проживе недовго і прикрасить собою підводний пейзаж уже після кількох закидів. Щоб такого не відбувалося, потрібно застосовувати на такій риболовлі спеціальні снасті, що не зачіпляються. Насамперед, це м'які силіконки на офсетних гачках, довантажені голівками особливої довгастої форми, саме такі найменше схильні чіплятися за підводні перешкоди, чи то корчі, чи то просто підводні зарості. Безумовно, певна кількість клювань будуть за таких монтажах менш результативними, але в іншому разі значна частина перспективних місць так і залишаться не обловленими, а під час спроби все-таки там половити запаси приманок істотно зменшуватимуться. Далі, знизити ймовірність зачепів допоможе певна стратегія, а саме - проводка снасті не в самих нетрях, а поблизу них, збоку або зверху, але якомога ближче до передбачуваного місця засідки хижака. Можна заперечити, що в разі атаки риба піде в корчі, та там і залишиться. Так-то воно так, та тільки наше завдання - не дати їй цієї можливості, для цього використовуватимемо товстіший і міцніший шнур, щоб упевнено боротися з найпідступнішим супротивником, та й у разі зачепу буде можливість вивільнити приманку з полону простим методом використання звичайної фізичної сили, простіше кажучи, видравши її звідти силовими ривками вудилища.

Риболовля в коряжнику це, звісно, добре, перспективно, але от якщо на шляху зустрінеться перспективна коса, упускати можливість обловити і її не варто в жодному разі. Самі так чинимо, і вам радимо, це і принесе додаткові трофеї, і урізноманітнення внесе, подробиці дивіться у відео. А якщо з'явиться необхідність купити уловисті рибальські снасті, то зробити це можна в інтернет магазині снастей для риболовлі FishBum, розташованому в Києві, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->