Ловля мирної риби на фідер

Ловля мирної риби на фідер

29.03.2024
0

Ловля мирної риби завжди вважалася одним з найбільш шанованих видів риболовлі, ще б пак, адже саме ця, досить невибаглива і всюдисуща риба, мабуть, найчисленніша у вітчизняних водоймах, та й не тільки в них. Займаючись такою риболовлею важко залишитися без улову, навіть новачок рідко піде з берега з порожніми руками, а вже досвідчений рибалка знає і правильний час, і потрібне місце, і снасті має ті, що треба. Також давно відомо, що будь-яка мирна риба дуже охоче відгукується на підгодовування. Варто тільки виявити місце її годівлі, або хоча б підводні риб'ячі стежки, та розмістити там смачну кашу, як досить швидко в такій точці почнуть збиратися підводні гурмани, а там уже й до упіймання трофея рукою подати, до речі, фідер і означає рибалку з підгодовуванням.

  • Фідерне підгодовування та його вплив на улов
  • Снасті для фідера, які вибрати
  • Фідерне вудилище і котушка

Як неважко помітити буквально на початку фідерної кар'єри, існує безпосередня залежність виду підгодовувальної суміші та виду риб, які вона приваблює. Приміром, плітка збуджується від легкого їстівного пилу, який помічає здалеку, і збирається в такі місця, часом, великими зграями, як, утім, і будь-яка риб'яча дрібниця. Саме з цієї причини варто з обережністю маніпулювати такими сумішами, якщо, звісно, немає завдання влаштувати спортивну риболовецьку сесію у вкрай динамічному стилі, але, скажемо одразу, процес цей дуже на любителя і швидко стомлює та набридає, хоча якщо мета - велика плітка, то така тактика буде виправдана. Загалом, який приготуєш корм, таку рибу і приманиш, це основа риболовлі на фідер.

Під фідер і снасті потрібні спеціалізовані, вони і корм повинні доставляти в точку лову, і гачок з насадкою. Фідерних оснасток існує безліч, і різновидів увесь час стає більше, адже кожен досвідчений рибалка в якийсь момент починає створювати щось своє, спираючись на особистий досвід та вподобання, але є й базові поняття, яких потрібно дотримуватися в будь-якому разі. Будь-який фідерний монтаж не має бути більш грубим, ніж того вимагають умови лову, а якщо йдеться про спорт, то міцність снасті має перебувати на нижній межі допустимої міцності, адже особливим шиком вважається взяття великої риби саме за допомогою особистої майстерності. Основних видів фідерних монтажів є кілька:

  • Інлайн, найпопулярніший серед рибалок спортсменів, мабуть, також найбільш чутливий, особливо в стоячій воді.
  • Петля Гарднера, простий і надійний монтаж, найпопулярніший серед аматорів, як новачків, так і їхніх більш досвідчених колег, особливо добре працює на течії.
  • Асиметрична і симетричні петлі, застосовуються на течії різної інтенсивності, свого роду проміжна ланка між першими двома видами.
  • Флет фідер, використовується у водоймах зі стоячою водою, зазвичай оснащується гачком на волосі, ловить коропа і карася, частіше саме середнього і великого, вирізняється відмінною кидковістю.
  • "Вбивця карася", ідеальна снасть рибалки-початківця на мирну рибу, хоч і дає змогу ловити з підгодовуванням, але повноцінною фідерною снастю не вважається, тому що дає змогу, зарядивши снасть один раз, сидіти в очікуванні клювання хоч цілий день, що для істинного фідера є категорично неприпустимим, тому що що це за ловля фідера без грамотного підгодовування.  Найкраще ловить саме карася, але попадається і будь-яка інша риба, часом досить велика. Парадоксальне оснащення, яке цілком допускає ловити з кормом, не закидаючи в одну точку, і водночас працює, ба більше, часом навіть обловлює класичний фідер.

Фідерне вудилище з котушкою - це саме те, що знадобиться для того, щоб доставити корм і насадку в потрібну точку, саме точку, а не місце, бо розпилювати підгодовування по площах у фідері вкрай не рекомендується. Варто врахувати, що доставляти снасть на точку необхідно, як кажуть корифеї, "в темпі", і не в аби якому, а в заданому, зазвичай інтервал становить кілька хвилин, та ще роботенка. З написаного випливає, що рибальський комплект має бути, по-перше, максимально легким, по-друге, ідеально збалансованим, тобто максимально відповідати умовам риболовлі. Наприклад, на березі великого водосховища, де зазвичай важливо ловити на пристойній дистанції, нічого робити з комплектом для невеликої річки, і навпаки. Звичайно, далеко не кожен рибалка зможе придбати комплект на кожен випадок, та це й не потрібно, але ось пріоритети розставити важливо вже на стадії купівлі, в рибальському магазині. Під час підбору снастей важливо все, тому грамотний консультант напевно ставитиме багато запитань, не зі шкідливості, а щоб зробити оптимальний вибір, тому важливо перед купівлею знати відповіді на запитання, як, кого і де будете ловити. І ще, просто взяти, і об'єднати он ту котушку, тому що вона недорога, он з тим вудилищем, тому що воно прикольне, не найкраще рішення, є певні критерії, і хороший продавець їх знає.

Починається новий рибальський сезон, а це чудовий привід вийти і зловити рибу навпіл з позитивними емоціями, для цього, можливо, варто вибрати і купити з доставкою снасті для риболовлі в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.


Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->