Ловля великої риби - це цікаво

Ловля великої риби - це цікаво

21.10.2022
0

Як будь-який захоплений рибалка, при найменшій можливості ми намагаємося відправитися на берег водойми в надії зловити дещо істотне. Навіть саме передчуття затримання заповітного трофея приємно розбурхує і піднімає настрій, а вже якщо риба клює, то все просто відмінно, заряд позитиву на все наступний тиждень буде отриманий. Як завжди, цей процес має і свої тонкощі з секретами, і, як зазвичай, будемо ділитися ними з нашими глядачами. Отже, відео про ловлю трофейної щуки восени на джиг показує рибальський ютуб канал Fishbum.

  • Цілеспрямована ловля великого хижака
  • Роль і вплив повідця в рибалці
  • Коли результат не просто отриманий, а отриманий цілеспрямовано

Десна – це річка зі своїми правилами. Вони настільки відрізняються від тих, які працюють на інших водоймах, що спочатку навіть не вдається в принципі зловити деснянскую рибу, і це здатне здорово спантеличити рибалки, особливо новачка. Але ні в якому разі не варто опускати руки, в кінці кінців, складності надають риболовлі особливу привабливість, рішення складних завдань дозволяє спинингисту, і не тільки йому, будь-якого рибалки, піднятися на щабель вище, отримавши новий рівень майстерності.

Саме цілеспрямована, а не випадкова, піймання великого трофея є ознакою високого рівня рибалки, своєрідним дипломом його майстерності. І це зовсім не нудно, як вважають деякі, а дуже навіть захоплююче і з великою часткою ймовірності результативно. Звичайно, якщо діяти навмання, велика ймовірність невдачі, але для того ми і розкриваємо свої маленькі, і не дуже, секрети, щоб шанси зросли і реалізувалися в чудовий екземпляр щуки або судака.

Для того, щоб зловити трофейну рибу, потрібно пропонувати їй саме те, що вона бажає в даний час, в конкретному місці. У нашому випадку, на осінньої Десне, така риба бажає велику здобич, ікра в її череві ще не займає надто багато місця, а апетит чудовий. Ганяться за дрібницями сенсу немає ніякого, витрати енергії на цей процес не окупляться, а потрібно ще й жирок на зиму запасти, так що – біг фішу тільки великі приманки. При цьому не обов'язково огружати їх важкими вагами, вони повинні грати правильно, як саме – визначаємо методом підбору. І не забуваємо змінювати проводки і стилі анімації, до тих пір, поки не буде отриманий результат, а саме поклевка.

Окремо зупинимося на повідку, при лові щуки він обов'язковий, і це не обговорюється. Але ось яким він повинен бути? Кожен вирішує для себе сам. Хтось віддасть перевагу стару добру сталь, тим більше що і тут є маса варіантів, від дроту « польовки » до багатожильних тонких і міцних повідків зі сталевих і навіть титанових ниток. Звичайно, для щуки це часто не грає ролі, особливо коли у неї жор, хоча і не завжди. А ось якщо є ймовірність затримання ще й великого судака, як бути? Відмовлятися від цього нерозумно. І ми не будемо. А будемо використовувати в якості повідця матеріал з флюрокарбона. Він і в воді практично непомітний, і зуби щучі витримати цілком здатний. Але не весь, а певного діаметр. Оптимальним діаметром, на наш погляд, є діаметр 0.5 мм. Можна і товщі, але працювати з ним буде трохи складніше, та й можуть виникнути питання до гри приманки. Спробувати, безумовно, варто, але урахуванням названих факторів.

Але повернемося до нашого відео, адже читати це одне, а бачити – зовсім інше. Тим більше, що мета виїзду досягнута. Яка саме мета? А ви подивіться відео, тоді і дізнаєтеся. Дивишся, і самі підете на берег водойми. Якщо виникне потреба купити недорого вловисті рибальські снасті, зробити це завжди можна в інтернет магазині снастей для риболовлі Fishbum.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->