Котушка для риболовлі

Котушка для риболовлі

10.02.2024
0

Запрошуємо всіх рибалок на чергову риболовлю, під час якої будемо ловити щуку та судака на жерлиці та віби. Скажемо відразу, риболовля вийшла яскрава, було спіймано чимало досить великих трофеїв, нудьгувати не доводилося. Активність і маневри риби відстежували за допомогою нашого вірного помічника, компактного ехолота. Відео про ловлю хижої риби з льоду з ехолотом можна побачити на рибальському ютуб каналі FishBum, а в сьогоднішній статті ми поговоримо про котушки для риболовлі.

  • Інерційні котушки
  • Безінерційні котушки
  • Зимові котушки
  • Мультиплікаторні котушки

Інерційні котушки для риболовлі в наш час використовуються не часто, в основному, досвідченими рибалками з пристойним досвідом. Не так давно інерційні котушки були практично єдиними доступними для більшості рибалок котушками, оскільки особливо більше нічого і не було. Їхнє використання потребує певної вправності й навичок, тому просто взяти і зловити рибу на снасть з інерційкою на першій же рибалці виходило не в кожного, спочатку потрібно було опанувати тактику закидання і відпрацювати механізм розплутування неминучих "борід", те ще задоволення. Зате під час освоєння цього процесу вміння залишилося на все життя, так само, як і можливість використання цього нехитрого, загалом то, механізму. Зате, разом із досвідом такого використання, рибалки отримували недорогу і дуже доступну можливість рибалити вкрай надійною, незнищенною і вельми уловистою, до того ж універсальною, снастю. Класичну Невську котушку з невеликими доробками можна використовувати цілий рік, ловлячи як мирну, так і хижу рибу, ця котушка вічна, вбити її можна тільки цілеспрямовано, наприклад, молотком, і то не відразу.

Безінерційні котушки для риболовлі можна сміливо зарахувати до найпопулярніших, вони хоч і вибагливіші, ніж інерційні, та й набагато складніші, але водночас вкрай прості у використанні. На риболовлю можна вирушати прямо з рибальського магазину, якщо, звісно, правильно намотати на шпулю коректно підібраний шнур або волосінь, але й тут особливих складнощів зазвичай не виникає. Серед таких котушок існують варіанти під будь-який спосіб риболовлі, навіть під такий, який ще не винайшли, це точно, аж надто високий у них потенціал. Щоб правильно підібрати безінерційну котушку, важливо максимально точно уявляти собі майбутні умови лову, грамотно підібрати тип і діаметр волосіні, мати на прикметі потенційно підходяще вудилище, разом з яким буде використовуватися котушка. Важливо пам'ятати, що універсальна безінерційна котушка існує тільки в уяві новачків або таких рибалок, які вибираються на водойму раз на рік, і то не завжди, ну, та таким рибалкам все згодиться.

Зимові рибальські котушки - це особливий підвид, він охоплює всі варіанти, але водночас вирізняється максимально легкою вагою і компактними розмірами, водночас цілком допускається, і навіть вітається, використання менш міцного, але легшого пластику, хоча цей матеріал у наш час деколи мало поступається металу, хіба що іноді дорожчий, але це поки що. Легкість і компактність рибальських котушок для зими зумовлені самими умовами зимової риболовлі, адже, здебільшого, вона здійснюється стрімким методом, без необхідності здійснювати закидання, та й волосіні застосовують найтонші, снасті витончені, чутливі, вони не повинні перевантажувати руки рибалки і водночас надавати йому можливість правильно анімувати приманку, інакше клювання не видно, бо риба в холодній прозорій воді особливо примхлива. Простіше кажучи, зимова рибальська котушка має бути легкою, компактною, міцною, не боятися використання за мінусових температур. Бажано, щоб керувати ними було можливо навіть у рукавичках. Яскраві забарвлення вітаються, тому що на білому снігу або чорному льоду їх буде краще видно, сусід не наступить випадково, і господар не загубить.

Мультиплікаторні котушки для риболовлі спочатку були задумані як потужні тягові пристрої, які використовуються під час лову великої і дуже великої риби, переважно в морській риболовлі, під час тролінгу. Але швидко стало зрозуміло, що мультиплікатор може набагато більше. Коли потрібно рибалити з великими навантаженнями, наприклад, з використанням важких ваг або упористих приманок, без таких котушок не обійтися. Тобто, рибальські котушки мультиплікаторного типу потрібні не тільки для добування величезних риб, а й для риболовлі певними снастями, на великих глибинах, і навіть під час лову в закид, кастингом. Модельний ряд мультів дуже широкий, від масивних сталевих "бочок" до витончених пластикових "мильниць", тому вкрай важливо від самого початку чітко визначитися, кого і як будете ловити, інакше і розчаруватися недовго. Зазвичай такі котушки призначені для роботи на особливих, "кастингових" рибальських вудилищах з курком, саме в такій комбінації вони відпрацьовують на повну.

Скоро новий сезон, зараз саме час вибрати і купити надійну якісну котушку для риболовлі в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна, якщо є питання, ми із задоволенням допоможемо знайти на них відповіді і підібрати оптимальний варіант снастей для риболовлі.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->