Карась на бічний кивок

Карась на бічний кивок

28.04.2023
0

Мало хто з рибалок, зокрема й досить досвідчених, знає про такий чудовий метод дуже спортивного лову мирної риби, як риболовля на бічний кивок. Цей різновид лову не тільки вельми захопливий, а й нерідко дуже здобичливий, оскільки дає змогу досить оперативно обловити великі площі водойми, до того ж зазвичай не найпростіші та найдоступніші для інших способів риболовлі, саме ті, де стоять зазвичай найбільші трофеї, та ще й у приємній кількості. На перший погляд, ловля на вудку з боковим кивком гранично проста, навіть примітивна, але це тільки на перший погляд. Щоб домогтися успіху в такій риболовлі, потрібно знати деякі секрети і тонкощі, властиві саме їй. Наше відео про ловлю карася на вудку з боковим кивком досить докладно розповідає і показує, як все відбувається на практиці, подивитися його можна на рибальському ютуб каналі Fishbum.

  • Вибір місця для лову вудкою з боковим кивком, підготовка його до риболовлі
  • Снасті для риболовлі на бічний кивок по відкритій воді
  • Стратегія і тактика ефективного лову середнього і великого карася навесні в очеретах

На вудку з бічним кивком зазвичай ловлять у місцях, зарослих водяною рослинністю, найчастіше в очереті, не важливо, минулорічному, тільки-тільки пророслому або вже повністю піднятому над водою. Незалежно від пори року, за винятком періоду льодоставу, це звичайне місце проживання для багатьох риб, а вже для карася так це просто дім рідний, тут тобі і притулок, і кормова база, і навіть місце проживання для карасиної їжі. Чи варто готувати місце для риболовлі на вудку з боковим кивком? Тут усе залежить від знання місця, чи буває риба, чи годується тут, від цих чинників залежить багато чого, погодьтеся, нерозумно очікувати упіймання трофея там, де він не буває в принципі, тим паче загодовувати таке. Саме тому ловлю на малознайомій водоймі варто починати з оглядової, або ознайомчої, риболовлі. Походити, подивитися, спробувати, і тільки потім, пригледівши перспективні місця, вирішувати, як зробити їх більш уловистими, збільшивши шанси упіймання, наприклад, карася, до максимуму. Окремо варто зазначити, що якось втручатися в рельєф, виривати очерет, очищати акваторію категорично не рекомендується. Як мінімум, це точно відлякає рибу на найближчі години, а то й добу, а може статися й так, що вона зовсім стане уникати зміненого рибалкою місця. Що добре і зручно рибалці, то може категорично не сподобається водним мешканцям.

Після того, як місце лову вибрано, потрібно акуратно підготувати його для риболовлі, до того ж буде краще, якщо таких місць буде кілька, не далеко одне від одного. Під час виведення трофея в точці лову відбуватиметься активна боротьба, яка, найімовірніше, розполохає на деякий час інших риб. Доцільно буде на певний час залишити таке місце в спокої, додавши туди зовсім небагато підгодовування. Поки воно заспокоюватиметься, варто перейти в сусідню точку і ловити там. Так і переходити з місця на місце протягом рибальської сесії.

Снасті для риболовлі з боковим кивком використовуються досить прості, але є, як то кажуть, нюанс. По-перше, вудка, нехай це буде найпростіша телескопічна, але це має бути якомога легший варіант, адже рибалка весь час маніпулює нею у висячому положенні, переходячи з місця на місце і з одного горизонту глибини на інший, граючись при цьому приманкою. Найкраще зарекомендували себе вудилища, у яких волосінь проходить усередині, але це не обов'язково, бо такими ловлять суворі професіонали, інші обходяться звичайними, можна навіть без пропускних кілець і котушки. У цього способу є істотний недолік, без котушки дуже важко боротися з великим трофеєм, у новачка, найімовірніше, він обірве снасть і піде, тут досвід потрібен і спритність, що виробляються роками. Вибирати котушку варто самому рибалці, вона має бути легкою і зручною, утім, досить часто застосовують звичайну провідникову, дешево і сердито, напевно, з неї варто і почати, а там, як то кажуть, як піде. Як основну починати краще з моноліски. Сам бічний кивок купувати слід від перевірених майстрів, там же напевно є і блешня. Такі елементи оснащення можна зустріти не скрізь, а ось у нас у магазині вони є, звертайтеся.

Як ловити карася навесні в очереті на бічний кивок чудово показано в нашому відео, там показано, який корм використовувати, на що і як рибалити, і результат, звісно ж, показано наочно, порівняно з класичною поплавковою риболовлею. Без сумніву, це дуже цікавий і результативний метод, при цьому досить доступний. Не виключено, що, одного разу спробувавши половити таким чином, рибалка стане регулярно рибалити саме так.

А купити снасті для риболовлі на вудку з боковим кивком можна в нашому інтернет-магазині Fishbum, Київ, Україна, за необхідності надамо грамотну і повну консультацію.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->