Ехолот для зимової риболовлі

Ехолот для зимової риболовлі

20.01.2024
0

У всі часи рибалці хотілося зазирнути під воду і побачити, що там відбувається з приманкою, як реагує на неї риба і чи є вона там у принципі. Та й знати глибини в місці риболовлі зайвим зовсім не буде. Раніше обходилися елементарним проміром місця за допомогою грузика на волосіні, і тим були задоволені, але прогрес не стоїть на місці, тому придбання електронного помічника актуальне, як ніколи. Черговий вихід на лід ми провели в компанії з дуже цікавим електронним помічником, як усе відбувалося і що з цього вийшло, можна побачити в нашому відео про ловлю судака взимку в схил на віби ручної роботи з використанням компактного ехолота, розміщеного на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Віб ручної роботи реально ловить
  • Особливості використання ехолота під час риболовлі з льоду

Щойно з'явилася довгоочікувана можливість вийти на наші заповітні місця по льоду, ми вирушили на перевірені точки з метою зловити судака, і бажано не одного, а побільше. Оскільки в наші плани не входило упіймання дріб'язку, то і як приманки обрали не балансири, на які, чого гріха таїти, частенько робить замах дріб'язок, а повновагі віби, не те щоб дуже масивні, а й аж ніяк не дрібні. Такий вибір приманок був визначений також і тим фактом, що нам було достовірно відомо про присутність у тих місцях запеклих судаків, а отже, варто впиратися саме в їхнє упіймання, просто відсікаючи вірогідність атак "скляних" судачків, клювання яких зовсім не тішать, а скоріше банально дратують. Віби ручної роботи не є для нас якимось відкриттям, адже на ці приманки вже доводилося ловити, і вельми успішно. Їх з успіхом використовували як у спінінговій, так і в зимовій риболовлі, причому приносили позитивний результат не одноразово, а цілком собі регулярно, залучаючи екземпляри середніх і навіть великих розмірів. Було помічено, що віби ловлять не тільки судака. Привертають вони також щук, великих окунів і навіть сома, що саме по собі вже великий плюс. Якщо взяти до уваги і досить демократичну ціну, то отримуємо цілком робочу приманку. Загалом, і самі рибалимо на віби ручної роботи, і вам радимо.

Повернемося до нашої риболовлі. Як уже було сказано, сьогодні нам допомагатиме компактний електронний помічник, за допомогою якого планується не тільки шукати перспективні точки, а й стежити, буквально в режимі реального часу, за тим, що відбувається під водою. Хтось може назвати ехолот дорогою іграшкою, і буде не правий. Погодьтеся, нерозумно купувати досить складний прилад тільки для того, що можна зробити за допомогою волосіні і грузика, а саме - для примітивного проміру глибин, хоча і це входить у коло його завдань. Щоб прилад на риболовлі не перетворився з помічника на тягар, потрібно підбирати його усвідомлено, спираючись на досвід, отриманий на зимових рибалках. Те, що не критично в човні, здатне наглухо вбити негативом під час лову з льоду. Тому відразу визначимося, ехолот для зимової риболовлі з льоду має бути досить компактним, легким, у надійно захищеному від зовнішніх впливів корпусі і максимально економічним за енергоспоживанням. Найімовірніше, оптимальним буде відносно невеликий чорно-білий екран, який здатний тривалий час працювати від компактних за розмірами і вагою акумуляторів. Наявність додаткових спеціальних аксесуарів від виробника всіляко вітається. Кабель датчика в обов'язковому порядку повинен витримувати роботу в широкому діапазоні температур, не дубіти на морозі.

Скориставшись порадами, викладеними вище, можна і навіть потрібно придбати дуже придатний прилад для використання на риболовлі взимку з льоду. Що більшим буде функціонал ехолота, то ліпше, не варто боятися сучасної електроніки, адже вона здатна надати стародавній рибалці нових смислів, змушуючи по-новому поглянути на процес, збагачуючи новими знаннями. Побачити реальний підхід риби до приманки - просто, і дуже захопливо. А якщо ще трохи пограти з рибою в процесі, зі зміною приманок і анімацій, то це виведе риболовлю на якісно вищий рівень. Як це все виглядає на практиці - дивіться в нашому відео. А вибрати і купити з доставкою робочі снасті для риболовлі та товари для активного відпочинку можна в інтернет магазині FishBum, Київ, Україна.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->