Що одягнути на зимову риболовлю

Що одягнути на зимову риболовлю

27.01.2024
0

Наші рибальські пригоди на льоду тривають, поки вода перебуває у твердому стані, потрібно встигнути насолодитися риболовлею на повну, чим ми і займемося. Чисте зимове повітря на зимовій водоймі, приємне навантаження на організм, чудова компанія і гідні рибальські трофеї, краса. Приєднається до цього драйву можна, подивившись цікаве відео про зимову риболовлю з льоду на трофейну хижу рибу, яке розташоване на рибальському ютуб каналі FishBum.

  • Підбір одягу і взуття для зимової риболовлі
  • Що взути для лову з льоду
  • Одяг для підлідної риболовлі

Одяг, без сумніву, дуже важливий у житті взагалі, і на риболовлі особливо. Він має бути зручним, функціональним і за сезоном, це аксіома. Рибальський одяг повинен, з одного боку, зберігати тепло, а з іншого - відводити надлишкову вологу і не відволожуватися, адже це може призвести до швидкого переохолодження і застуди, навіщо нам це. Реалізувати ці параметри на практиці в наш час не так вже й важко, головне максимально точно уявити собі бажане і правильно поставити завдання, в яких умовах доведеться цим одягом користуватися. Одна річ, якщо є бажання просто помедитувати під час риболовлі на мирну рибу, скажімо, на покаток, в очікуванні клювання плітки або ляща, зовсім інша - вибрати костюм для пошуку хижої риби, коли важливо постійно перебувати в пошуку активного трофея відповідного розміру.

Дуже важливе місце в рибальському екіпіруванні посідає і взуття, адже хоч би яким теплим був одяг, якщо замерзнуть ноги, тут вже, по-любому, доведеться "змотувати вудки" і впевнено і швидко відходити в бік будинку. Вибір взуття для рибалки в наш час вкрай великий, а вибрати потрібно саме те, що потрібно, яке оптимально виконує поставлене перед ним завдання. Особливу увагу при виборі взуття для активного зимового відпочинку потрібно приділяти підошві, її міцності. Зараз широкого застосування набуло взуття з піноматеріалів, легке, тепле і м'яке. Але ось пробивається воно дуже просто, що може створити проблеми, хоча суцільно литі моделі дешевші за варіанти з посиленням. Важливо враховувати також ширину халяви і того факту, як саме поєднуватиметься взуття зі штанинами, чи будуть вони заправлятися всередину, чи розташовуватися зовні. Другий варіант, до речі, кращий, оскільки в разі короткочасного провалювання під лід у взуття майже не надходить вода. Якщо доведеться ловити на гладкому льоду, то практично будь-яке взуття саме по собі буде більш-менш ковзати, збільшуючи ймовірність отримання травми. Щоб уникнути цього, потрібно мати при собі спеціальні знімні льодоступи. Стаціонарні шипи на підошві менш зручні, оскільки не скрізь потрібні, а подекуди навіть заважають.

Раніше серед лідерів переваг серед рибальського одягу були варіанти з натуральних матеріалів, наприклад, з вовни, бавовни. Це було повністю виправдано, оскільки синтетика якістю не вирізнялася, і могла похвалитися хіба що зносостійкістю і тривалістю термінів експлуатації. В іншому, це були вкрай некомфортні за відчуттями речі, на холоді в такому одязі було холодно, на спеці нестерпно спекотно, за найменшої активності все буквально промокало від поту, результатом чого ставали захворювання, і, як наслідок, людина відмовлялася від риболовлі в холодну пору року, ще б пак, кому таке сподобається. У наш час, навіть якщо застосовується майже та сама синтетика, у справу втручаються нові технології, тобто значно кращими стали безпосередньо методи і засоби виробництва. Наприклад, плетіння синтетичних ниток під час виробництва тканин, та й самі нитки, створюють мікроскопічні порожнини з повітрям, яке є ідеальною ізоляцією. Тобто в одягу зі штучних матеріалів з'явилася величезна кількість мікроскопічних камер з повітрям, а це чудова теплоізоляція, особливе плетіння волокон зробило його паропроникним, а з іншого боку, тіло рибалки надійно захищене тканиною з мембранними властивостями, у такий спосіб гарантується відведення вологи назовні, а в зворотному напрямі не допускається проникнення холоду, вітру і небажаних рідин. Виглядає злегка заплутано, але розуміти важливо одне - тепер синтетика не ворог людини, а дуже навіть навпаки. Варто розуміти, що спина в такому одязі таки може трохи спітніти, але при цьому сама тканина не відволожиться, а волога поступово випарується, рибалка не замерзне. Звернемо увагу, що вибирати термоодяг потрібно з урахуванням його характеристик, вони вказуються виробником у вигляді рекомендованого ступеня активності, для якого він призначений, а саме - низького, середнього або високого, також важливо звертати увагу на приблизний діапазон комфортних температур, але це вже індивідуально. До речі, у багатьох випадках акрил, штучна вовна, навіть пріоритетніша за натуральну, бо гіпоалергенна, на відміну від останньої, та й помітно дешевша, особливо порівняно з елітними сортами, наприклад, справжньою вовною мериноса. Одяг із синтетичних матеріалів вимагає дотримання деяких нескладних правил догляду, і тоді він буде вірою і правдою служити довгі роки.

Ну, а риболовля у нас сьогодні вдалася на славу, трофеї попалися завидні. Потрібно буде відвідати інтернет магазин FishBum, Київ, Україна, щоб вибрати і купити уловисті снасті для риболовлі, зручний рибальський одяг і взуття.



Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
icon_teleg Telegram icon_viber Viber icon_whatsapp WhatsApp icon_email Написати на пошту icon_callback Замовити дзвінок
//-->